10 tips voor de meivakantie

Meer tips voor de meivakantie | Nieuws door Eline Verhoef

Van slingeren door de grootste apenkooi tot het besturen van een drone

21 april 2017 Toerisme Landelijk Yes, het is meivakantie! En dat betekent heel veel leuke activiteiten. Zo pakt het NEMO Science Museum uit met een Science Live show waarin je je populariteit kunt testen, scheur je in het Nederlands Militair Museum met een amfibisch rupsvoertuig door het zand en leer je bij Beeld en Geluid hoe je een succesvolle YouTuber wordt. Genoeg ideeën dus. Wij zetten de 10 leukste uitjes voor je op een rij.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Hoe ontstaat er een kettingreactie? Je ontdekt het in de meivakantie in het NEMO Science Museum. Foto: DigiDaan
Foto 1. Hoe ontstaat er een kettingreactie? Je ontdekt het in de meivakantie in het NEMO Science Museum. Foto: DigiDaan

Een drone vliegen

SOEST - Leer hoe je een drone bestuurt, rijd een rondje in een echte tank of scheur door het zand met een amfibisch rupsvoertuig. In het Nationaal Militair Museum (NMM) is van alles te beleven tijdens de meivakantie. In de tentoonstelling 'Genghis Khan; Wereldveroveraar te paard' hoor je alles over het leven van Genghis Khan, een Mongoolse krijgsheer.

Bouw je eigen kettingreactie

AMSTERDAM - In NEMO Science Museum kun je tijdens de meivakantie allerlei extra workshops te volgen. Ontdek hoe je jouw zelfgemaakte vliegtuig het langst laat vliegen, bouw je eigen kettingreactie of teken de mooiste patronen met de NEMO tekenmachine. In Science Live zijn de hele meivakantie wetenschappers van Tilburg University en de Universiteit van Amsterdam aanwezig. Zij onderzoeken welke eigenschappen de populariteit van kinderen bepalen. Superinteressant, want in het 'populariteitsspel' ontdek je hoe populair jij zelf bent en wat voor persoonlijkheid je hebt.

Word een succesvolle YouTuber

HILVERSUM - Schuif aan in de banken van de YouTube School bij Beeld en Geluid in Hilversum. In de meivakantie kun je hier tot en met zondag 30 april knutselen, dansen en leren hoe je een succes YouTube-kanaal opzet. Bekende YouTuber Kelvin Boerma (Kalvijn/Cinemates) leert je de kneepjes van het vloggen. En dan is er nog het Klokhuis Maaklab waar je iedere woensdag en zondagmiddag de coolste kunstwerken van afval maakt.

Op zoek naar watermonsters

ARNHEM - Trek je laarzen aan, stroop je broekspijpen op en ga lekker op ontdekkingstocht in de natuur. Tijdens de meivakantie in het Nederlands Watermuseum gaan kinderen gewapend met schepnet en emmer naar de Jansbeek om watermonsters te vangen. Maar bij vangen alleen blijft het niet! In het Waterlab leg je je vondsten namelijk onder een loep of microscoop om erachter te komen wat je nu precies gevangen hebt. De resultaten krijg je mee naar huis. Daarnaast kun je hier volop met water spelen, proefjes uitvoeren en meedoen met spelletjes.

Slinger door de grootste apenkooi

ARNHEM - Het is de favoriete gymles van elk basisschoolkind: apenkooien! Laat het nu zo zijn dat Nederlands grootste apenkooi vanaf de meivakantie tot en met 2 juli in Burgers' Zoo staat. En ouders mogen ook meedoen! Kom heerlijk in de buitenlucht klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen over een uitdagend kleurrijk parcours. En het leuke is dat je verschillende skills kunt testen, gekoppeld aan een dier. Ben jij zo snel als een cheeta, zo sterk als een beer of zo lenig als een aap?

Dagjes uit met korting

Maak de mooiste creaties aan de speciale NEMO tekentafel. Foto: DigiDaan
Foto 2. Maak de mooiste creaties aan de speciale NEMO tekentafel. Foto: DigiDaan
Leef je uit in de grootste apenkooi van Nederland. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo, Theo Kruse.
Foto 3. Leef je uit in de grootste apenkooi van Nederland. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo, Theo Kruse.
Laatst gewijzigd: 2017-05-08 10:58:51 · Gepubliceerd: 2017-04-21 08:54:18 - 2321