Stap in het dagelijks leven van een blinde in muZIEum

muZIEum

Hoe is het om blind te zijn? Dat kan iemand je vertellen, maar in het muZIEum kan je dit zelf ervaren. Stap binnen in de absolute duisternis van de twee verschillende donkerbelevingen. Met een ervaren blinde of slechtziende gids als begeleider is dit een tocht om nooit meer te vergeten! Hoe kom je in vakantiesferen als je niets ziet? En hoe vind je de weg buiten? Lukt het jou om boodschappen te doen zonder iets te zien? Beleef een van de twee donkerbelevingen binnen of laat je leiden door de straten van Nijmegen tijdens Expeditie ribbelroute. Een stedentrip met taststok en virtual reality bril, die verschillende oogaandoening simuleert.

Leven als je niet kunt zien

Dat het leven voor een blinde of een slechtziende niet altijd gemakkelijk is, dat kunnen we wel bedenken. Maar hoe het echt is om blind te zijn? Dat maak je mee in het muZIEum. Je beleving begint met de 3D-audioshow Blikopener, waar je hoort wat je in muZIEum te wachten staat. Een gids die zelf blind of slechtziend is, neemt je vervolgens mee in zijn of haar leefwereld. Een wereld waarin proeven, voelen en ruiken opeens een veel grotere rol spelen. Een uur lang loop je rond in het pikkedonker, terwijl de gids ervaringen uit het dagelijks leven deelt en je laat ontdekken wat allemaal wél kan. Een beleving, die je de ogen opent!

Kies uit twee donkerbelevingen

Bezoekers hebben in het muZIEum keuze uit twee verschillende donkerbelevingen. Bij Een dag uit het leven van... stap je in het dagelijks leven van een blinde. En bij Op vakantie met... kom je erachter hoe het is om op vakantie te gaan zonder zicht. Reserveer snel jouw donkerbeleving!

Expeditie ribbelroute

Bij de nieuwste beleving van het muZIEum verlaat je de veilige muren van het museum en ga je op pad door de binnenstad van Nijmegen. Voor Expeditie ribbelroute krijgen de deelnemers een virtual reality bril, waarmee je tijdelijk slechtziend bent. Hoe vind je dan je weg door de stad? Een gids, die zelf slechtziend is, helpt je op weg tijdens de één uur durende wandeling en deelt zijn of haar eigen ervaringen. Een leerzame en vooral goede ervaring. Ga ook mee op Expeditie ribbelroute!Stap in het dagelijks leven van een blinde - muZIEum in Nijmegen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 7,50 p.p. exclusief donkerbeleving), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen vanaf acht jaar, volwassenen en ouderen.

Tijd voor Expeditie ribbelroute! Foto: muZIEum.

'Zien' met je handen! Foto: muZIEum.

Tijd voor Expeditie ribbelroute! Foto: muZIEum.

Tijd voor Expeditie ribbelroute! Foto: muZIEum.

Tijd voor Expeditie ribbelroute! Foto: muZIEum.

Aan de slag met braille op het doe-plein! Foto: muZIEum.

Tijd voor Expeditie ribbelroute! Foto: muZIEum.

Hoe is het om blind te zijn? Blinden vertellen. Foto: muZIEum.