Slecht weer op Koningsdag: check deze indoor uitjes

Dagje uit op Koningsdag 2019 | Redactioneel door

Brr... regen op Koningsdag. Wat nu?

24 april 2019 Toerisme Landelijk Jongens en meisjes op de rommelmarkt: heel veel sterkte. De kans op een natte, regenachtige Koningsdag is dit jaar namelijk erg groot. Om je wat leed te besparen hebben we zeven indoor uitjes voor op Koningsdag voor je uitgezocht.

Foto 1. Hoe vieren de bewoners van Miniworld Rotterdam Koningsdag? Foto: Miniworld Rotterdam.

NIEUW-VENNEP - Scoor een goal voor koning Willem-Alexander! Of 52, ter ere van zijn 52ste verjaardag. Bij indoor Midget Voetgolf in Nieuw-Vennep speel je voetbal, maar dan in de stijl van minigolf. Dat komt best precies, dus je moet wel voetballen met finesse. Speel daarna een potje panna, voetvolley of hou een klassiek voetbalduel in de Voetbal arena. Oranje boven!

ROTTERDAM - Vier Koningsdag met de kleine inwoners van Miniworld Rotterdam. De straten zijn versierd en de kleedjesmarkt ligt al klaar. En dan vier je Koningsnacht er gelijk achteraan; in Miniworld wordt het om de 24 minuten namelijk donker. Tip: bestel kaartjes voor Miniworld met korting via DagjeWeg.NL.

LUTTELGEEST - In de Orchideeën Hoeve is het altijd lekker zomers. Eet een tompouce onder een zwevende bloemenzee in de Zwevende Bloementuin, klauter door de jungle en bezoek Europa's grootste vlindertuin.

AMSTERDAM - Vier Koningsdag met duizenden microben in Micropia. Mi-wat? Microben zijn onzichtbare beestjes die ons energie geven en bepalen of we ziek zijn of beter worden. Best belangrijke beestjes dus. In Micropia ontdek je waar ze nog meer goed voor zijn en hoeveel jij er hebt.

ENSCHEDE - Experimenteer, speel en leer erop los in De Museumfabriek! In dit familiemuseum duik je in de geschiedenis van Twente en bekijk je uitgestorven beesten die vroeger in Twente rondliepen, zoals de mammoet. Leuk: in het museum zijn altijd leuke workshops en activiteiten voor kinderen en volwassenen.

BEST - Bij familiepark DippieDoe heb je een buitenspeelpark en een groot indoor gedeelte met heel veel attracties. Ga in de achtbaan, sjees in de botsauto's en speel in de ballenbak. Handig: eigen eten meenemen mag ook.

OVERLOON - Welke keuzes zou jij maken tijdens de Tweede Wereldoorlog? Ontdek het in de interactieve tentoonstelling in Oorlogsmuseum Overloon, het grootste oorlogsmuseum van Nederland. Er is hier zoveel te zien; hier ben je zo een hele dag zoet. Tip: bestel kaartjes voor Oorlogsmuseum Overloon met 15% korting + gratis consumptie via DagjeWeg.NL.

Foto 2. Vier Koningsdag lekker tropisch in de Zwevende Bloementuin. Foto: Orchideeën Hoeve.
Laatst gewijzigd: 2019-04-24 08:29:07 · Gepubliceerd: 2017-04-25 09:35:55 - 7498