Wat te doen met hemelvaartsweekend in Friesland?

De leukste Friese dagjes uit tijdens Hemelvaart

Uitstapjes hemelvaartsweekend in Friesland Nieuws door
Foto 1. Vier het hemelvaartsweekend in Friesland! Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

archief oud artikel 24 mei 2017 Toerisme Leeuwarden, Friesland Heerlijk, een dagje vrij op Hemelvaartsdag! Of ben je het hele hemelvaartsweekend vrij? In provincie Friesland is in ieder geval genoeg te doen. Samen lekker eten, over een markt struinen of genieten van livemuziek. Wij zetten de leukste Friese tips voor 25 tot en met 28 mei op een rij!

Wat te doen met Hemelvaart in Friesland?

SamSam Festival in Tytsjerk

Een uniek festival: het SamSam Festival op 25 mei. Sommige artiesten op het festival hebben verstandelijke beperking - dat maakt het festival net even anders dan anders. Klassieke muziek, Hollandse meezingers, circus, creatieve workshops en activiteiten voor de kids. Stichting Wauw organiseert het festival met als doel mensen met en mensen zonder een beperking bij elkaar te brengen om plezier te maken.

Festival Heechspanning in Heeg

Heeg staat 25 mei weer op z'n kop met Heechspanning 2017. En festival vol muziek, straattheater, dans en foodtrucks. Ook is er een kunst- cultuur- én kindervrijmarkt. Niet gek opkijken als je een clown ziet; Clown Arie loopt rond met zijn gitaar en doet goocheltrucs en circusacts om de kids aan het lachen te maken.

Bloemenmarkt in Leeuwarden

Een fleurige klassieker: op 25 mei staat Leeuwarden bol van de bloemen. De jaarlijkse Bloemenmarkt Leeuwarden is de langste en fleurigste markt van Nederland, in het oude Friese stadscentrum. Struin langs honderden kraampjes en geniet van een puur lente-moment. Nog best romantisch ook!

Vlooienmarkt in Buitenpost

Koopjes scoren en samen kneuterig over de markt wandelen. De Vlooienmarkt en braderie Buitenpost op 25 mei is een begrip in Fryslân. Op het concoursterrein aan de Mejontsmastraat wordt de hele dag ijverig handel gedreven. Er zijn oude spullen op de vlooienmarkt en nieuwe spullen op de braderie te koop - en natuurlijk veel lekker eten. Voor kinderen is er een draaimolen en springkussen.

Fries Straatfestival Leeuwarden

Lekker eten, entertainment en voor Friese gezelligheid. Het Fries Straatfestival Leeuwarden op 26 en 27 mei vult de binnenstad van Leeuwarden een weekend lang met prachtig straattheater en swingende muziek. Op straat kom je de mooiste acts tegen, die je ontroeren of juist aan het lachen maken.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Struin op Hemelvaartsdag samen over de Bloemenmarkt in Leeuwarden. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2017-05-26 09:20:38 · Gepubliceerd: 24 mei 2017 - 2874