Top eettentjes op De Pier

Lekker eten op de foodboulevard van Scheveningen

De Pier in Scheveningen Redactioneel door
Foto 1. Bij mooi weer is het lekker eten op het dek, in het zonnetje met uitzicht op strand en zee. Foto: Pier Scheveningen © Richard Mulder.

29 mei 2017 bijgewerkt: 26 oktober 2022 Toerisme Scheveningen, Zuid-Holland Italiaans schepijs of een lekker bakje kibbeling gaan er wel in tijdens een dagje uit op het strand. Je kunt heerlijk eten op de foodboulevard op De Pier. Pannenkoeken met de kids, friet en een biertje met je vrienden. Wij zetten leuke eettentjes op De Pier op een rij.

Schepijs uit Scheveningen

Een klassieker tijdens een dagje uit aan de kust: een ijsje. Op De Pier vind je IJssalon Veneta, ook wel bekend als The Ice Cube. Italiaans schepijs gemaakt van verse ingrediënten én met verse vruchten. Ontzettend vers allemaal dus. Kun je jezelf nog een beetje voor de gek houden dat je met een ijsje je dagelijkse portie fruit en zuivel binnenkrijgt.

Foto 2. Smul van Italiaans schepijs bij IJssalon Veneta op de foodboulevard. Foto: Pier Scheveningen.

Pannenkoeken op de Pier

Voor fans van een dagje Scheveningen welbekend: Pier Pannenkoeken. Je vindt het restaurant op het uiterste puntje van De Pier, met uitzicht over de Noordzee en het reuzenrad. Ideaal om een drankje te doen, pannenkoeken te eten met de kids of romantisch van een driegangendiner te genieten. Of gewoon een taartje en koffie tussendoor. Die calorieën wandel je er zo weer af als je de bungeejumptoren beklimt om over Scheveningen uit te kijken.

Pas op voor meeuwen

Nog zo'n strandklassieker: een lekkere portie kibbeling van Kibbelking. Hier bestel je een klassiek Hollandse portie met huisgemaakte saus en toppings. Of ga lekker internationaal en ga voor een Aziatische of typisch Engelse variant. Niets is lekkerder dan met uitzicht op zee een visje te eten. Pas wel op voor de meeuwen als je buiten of op het bovendek gaat zitten.

Foto 3. Heerlijke en veelzijdige kibbeling op de foodboulevard bij Kibbelking. Foto: Pier Scheveningen.

Een beetje Belgisch

Gastvrijheid, verse friet en nog de beste van Scheveningen ook. De friet van Friterie Par Hasard op De Pier is meerdere keren gekozen tot de lekkerste van Scheveningen. En ook al zo vers: wat begint als een portie bemodderde aardappelen in de keuken eindigt op je bord als een portie verse friet. Par Hasard kijkt de kunst der gastvrijheid van de Belgen af; je wordt verwelkomd door een heuse gastheer of gastvrouw.

Foto 4. Verse friet uit Scheveningen bij Friterie Par Hasard. Foto: Pier Scheveningen © Daphne Mierop.

Blije sapjes

Deze naam komt niet uit de lucht vallen: naar eigen zeggen is Happy Moodz de ultieme blijmaker op De Pier. Vitaminerijke sapjes, iets minder gezonde taartjes en frisse salades staan hier op het menu. Je kunt hier ook terecht voor een gezonde start. Ze persen hier maar wat graag een vers sapje voor je, met een lekker kopje koffie erbij en een bak yoghurt met vers fruit. Lekker gezond de dag beginnen, strandwandeling erbij, de zon in het zeewater zien dansen. Daar word je inderdaad wel happy van!

Romantiek aan zee

De zon in de zee zien zakken terwijl je tafelt bij Restaurant ZILT. Klinkt romantisch - en dat is het hier ook. Het is zelfs een trouwlocatie. Maar één ding tegelijk. Schuif samen aan voor een kopje koffie met wat lekkers of geniet van een uitgebreid diner in hartje Scheveningen. Je hebt hier prachtig uitzicht over zee en de menukaart staat vol 'aan-zee-klassiekers'. Pasta met zalm, viskoekjes, fish and chips en ga zo maar door. Geen fan van vis? Niet getreurd; er zijn ook genoeg andere (en vegan) opties.

Ook leuk

Foto 5. Na een dagje op het strand iets lekkers halen op de foodboulevard. Foto: Pier Scheveningen.

Laatst gewijzigd: 2022-10-26 14:18:32 · Gepubliceerd: 29 mei 2017 - 6557