1

Plezier op De Pier: doe een dagje strand in Scheveningen

De Pier is een culturele en culinaire hotspot

Dagje uit in Scheveningen Redactioneel door
Foto 1. De Pier in Scheveningen is een plaatje, inclusief zipline, reuzenrad en bungeejumptoren. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

12 mei 2017 bijgewerkt: 13 januari 2022 Toerisme Scheveningen, Zuid-Holland Een dagje Scheveningen zonder wandelen, eten en uitwaaien op De Pier is ondenkbaar. Het is moeilijk voor te stellen dat De Pier ooit zelfs bijna op de schop ging. Met foodstands, nostalgische spelletjes, winkels en heel veel gezellige zithoekjes is het een must see hotspot voor locals en toeristen. Aanrader: maak ook een ritje in het reuzenrad.

Struinen over de Scheveningse Pier

Het blijft een mooi gezicht: als je vanaf de tramhalte in Scheveningen langs het Kurhaus richting het strand loopt, doemt ineens de kustlijn van Scheveningen voor je ogen op. De ruisende golven, het lekkere briesje, de krijsende meeuwen. En natuurlijk De Pier. Na een behoorlijke make-over is De Pier sinds de zomer van 2015 omgetoverd tot walhalla voor fans van streetfood en cultuur, met allerlei voedselkraampjes, winkels, kunst, muziek en gezellige zithoekjes. Er zijn elke week markten, feestjes en iedere tweede vrijdag van de maand is er de Borrel met Oppas. Kunnen papa en mama borrelen terwijl een gratis oppas zich over de kids ontfermt.

Entertainment op De Pier

Maak bij de ingang op de schommelbank een selfie, knal er spontaan een solo uit op de openbare piano, speel een potje flipperkast. De Pier zit vol leuke entertainment hoekjes en geinige details. Zo lijken de bloembakken bij de ingang net restanten van oude bommen. En met pannenkoeken, hamburgers, cocktails, ambachtelijk ijs en nog veel meer lekkere eettentjes is De Pier de foodboulevard van Scheveningen. Ook op het bovendek kun je lekker eten, of gewoon even uitwaaien en van het uitzicht over het strand en de Noordzee genieten.

Zipline, bungeejump en reuzenrad op De Pier

De Pier is niet alleen lekker eten en relaxen, maar ook avontuur! Je kunt er bungeejumpen en sinds april 2017 is er de zipline van zestig meter hoog. In een professioneel harnas sjees je vanaf de bungeejumptoren over het bovendek van De Pier met een snelheid van wel negentig kilometer per uur. Er is een dubbele lijn, dus je kunt zelfs met z'n tweeën tegen elkaar sjezen om te kijken wie het snelst beneden is. Ook spannend, maar iets laagdrempeliger: het reuzenrad. Volwassenen betalen € 9,- voor een kaartje, maar het uitzicht is spectaculair. Je ziet de skyline van Den Haag in de verte, kijkt uit over de zee. Het rad draait zes rondjes, dus een ritje duurt best lang. Wordt het je op een gegeven moment te hoog of te spannend, is er een paniekknop waar je op kunt drukken. Dan mag je er gelijk uit zodra je bakje beneden is.

Overnachten op De Pier

Scheveningen is te leuk om maar een middagje te blijven. Maak er een weekend weg van en boek een nachtje in een hotel in Scheveningen. De meest luxe manier om te overnachten in Scheveningen is slapen boven zee in de Pier Suites, met uitzicht op de Noordzee. Goedkoop is het niet, want voor een overnachting geldt een vanafprijs van € 300,- per nacht. Daar krijg je wel een hele bijzondere hotelkamer inclusief een bubbelbad en een eigen terras voor terug.

Tip: bezoek een arcadehal, zoals Funland aan de boulevard (tegenover De Pier). Bekijk meer tips voor een dagje uit in Scheveningen. Of combineer een bezoek aan het Scheveningse strand met een dagje uit in Den Haag. Nog meer kustplaatsen bezoeken? Dit is de top 10 leukste kustplaatsen van Nederland.
Foto 2. Het reuzenrad is per persoon best prijzig, maar het uitzicht is prachtig. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.
Foto 3. In het reuzenrad zit je veertig meter boven zee. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.
Foto 4. Het iconische hotel aan de Scheveningse kust: het Kurhaus. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.
Foto 5. Vanaf De Pier heb je een prachtig uitzicht over de kustlijn van Scheveningen. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-01-13 11:09:03 · Gepubliceerd: 12 mei 2017 - 10306