Dit zijn de 5 fijnste terrassen in Utrecht

Zomer in Utrecht? Hier moet je zijn!

Tips om te doen in Utrecht Nieuws door
Foto 1. Op het Stadhuisplein in Utrecht vind je heerlijke terrasjes, zoals De Zaak. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

archief oud artikel 15 juni 2017 Toerisme Utrecht, Utrecht Terrasjes in Utrecht, je hebt er ontelbaar veel. Het is heerlijk om tijdens een dagje shoppen of na een saai college neer te ploffen aan een tafeltje in de zon. Zeg maar hallo tegen die ijsthee of dat koude biertje: dit zijn de leuke terrassen in Utrecht die nét even wat origineler zijn dan de Neude en het Domplein. Waan je in Ibiza of omring je met prachtig groen midden in de stad!

ROOST: sfeer van Ibiza in de stad

Tijdens je winkelroute door de stad kom je er niet zomaar langs, maar ROOST aan de Singel is zeker de moeite waard om wat uurtjes door te brengen! Steek tegenover Vredenburg de weg over, loop langs de singel en als een oase zie je ROOST aan de waterkant liggen. Door de gekleurde kussens op banken van pallets, de sfeervolle lampjes en de exotische menukaart waan je je even op Ibiza. Op warme dagen wordt hier gebarbecued en draperen mensen hun kleedje op het gras om het terras. Een heerlijk zomers sfeertje!

De Zaak: voor sfeervolle meetings

De Stadhuisbrug in Utrecht is dé plek waar straatmuzikanten, verkopers, chillende studenten en selfie-makende toeristen bij elkaar komen. Niet gek, want dit is een spot waar je de Dom prachtig kunt zien. Weinig niet-Utrechters weten echter dat juist áchter het gemeentehuis een heerlijk plein ligt met fijne terrassen. Zoals De Zaak, waar je op zonnige dagen van 10:00 uur tot 19:00 van de zon geniet en ook nog eens je eigen lunch mag meenemen. In de straatjes rondom dit plein zitten leuke winkeltjes verscholen, zoals Live Today.

Le Jardin: tuin in hartje Utrecht

Mariaplaats wordt magisch als de zon door het bladerdek van de oude bomen schijnt. Op het terras van Le Jardin zit je, zoals de naam al doet vermoeden, midden in een tuin tussen allerlei groene planten. Met een beetje geluk staan de deuren van het naastgelegen Conservatorium open; de sierlijke cello's en dromerige violen maken je lunch net nog wat betoverender. Overigens is het binnen net zo groen en exotisch als buiten. Thuis ook van die mooie bloemen en planten? Lucky you, want Le Jardin is ook een bloemist!

Oudegracht: all time favorite

Oké, clichés waren verboden, maar de terrasjes aan de Oudegracht kunnen toch echt niet ontbreken in dit rijtje. Utrecht heeft de mooiste grachten van de wereld en een drankje beneden aan de werf is echt iets voor op je bucketlist, zoals bijvoorbeeld pizzeria Il Pozzo. Terwijl je geniet van je pizza en drankje zwaai je naar langs peddelende kanoërs en vrolijk kwakende eendjes. Vergeet ook niet omhoog te kijken; de gevels van de Utrechtse panden zijn vaak eeuwenoud en werkelijk prachtig.

Ledig Erf: voor de hipsters

Neem tijdens je dagje Utrecht eens de moeite om de hele Oudegracht af te lopen richting Ledig Erf. Hier vind je, voor de deur van het fotogenieke filmhuis Louis Hartlooper Complex, een idyllisch terrasje waar je je opeens een echte insider voelt: Café Ledig Erf. Loop je route terug langs de Twijnstraat, hier vind je leuke winkeltjes met kleding, hebbedingetjes en lekker eten. Niet zoveel geld op zak? Dan is de route terug langs de singel ook zeker een aanrader. Loop het poortje door naast de bios en je flaneert langs de betoverende stadssingel richting het centrum.

Foto 2. ROOST aan de Singel is een heerlijke plek om te chillen in de zon. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2017-09-27 07:05:01 · Gepubliceerd: 2017-05-29 15:40:33 - 1307