1

Films die je ruikt en voelt: Pathé opent de eerste 4D-bioscopen

De 4D-bioscoop vanaf volgend jaar ook in Nederland

Bioscopen in Nederland Nieuws door
Foto 1. Beleef een film nog intenser. Foto: YouTube 4DX

archief oud artikel 30 mei 2017 Opmerkelijk Landelijk Met een grote bak popcorn op schoot zit je in de bios. Vol spanning volg je een razendsnelle autoachtervolging. De acteur steekt zijn hoofd uit het raam - en opeens begint het te waaien in de zaal! Terwijl je je pet op je hoofd vasthoudt, begint je stoel te bewegen; de auto maakt een rare draai en vliegt door de lucht. Een bezoekje aan de bioscoop wordt binnenkort nog specialer: Pathé opent volgend jaar de eerste 4D-bioscoopzalen in Nederland. De exacte locaties zijn nog niet bekend.

Wind, water en geur in de bios

Als je de attractie PandaDroom in de Efteling hebt bezocht, heb je een idee van wat een 4D-zaal inhoudt. Vanuit je bioscoopstoel ervaar je speciale effecten zoals beweging, water, bubbels, wind en geur, die aansluiten op het verhaal van de film. Schipbreuk? Dan wordt jij waarschijnlijk ook je stoel bijna uit geslingerd. Romantische wandeling door het park? De bloemengeur maakt het nog echter. En doe maar waterproof make-up op, want het zou zomaar kunnen dat er een plaatselijk buitje plaatsvindt in de zaal.

Meer 4D-zalen

Volgend jaar opent Pathé de eerste 4D-bioscoopzalen van ons land. De locaties en exacte data worden nog bekendgemaakt. Kun je niet wachten tot jouw eerste 4D-ervaring? Bioscopen in Parijs en Oslo hebben al dergelijke filmzalen.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Pathé tilt de bioscoopfilm naar de vierde dimensie. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2017-09-15 08:38:59 · Gepubliceerd: 30 mei 2017 - 1489