1

Planckendael opent bijzondere expo met 1 miljoen legoblokjes

40 legodieren staan de hele zomer in Dierenpark Planckendael

Dierenpark Planckendael Nieuws door
Foto 1. Voor Nature Connects in Planckendael heeft een Amerikaanse kunstenaar 1 miljoen legoblokjes gebruikt. Foto: © Planckendael / Jonas Verhulst

archief oud artikel 2 juni 2017 Toerisme Mechelen, Antwerpen Dierenpark Planckendael pakt deze zomer groots uit met de nieuwe tentoonstelling: Nature Connects, Art with LEGO bricks van de Amerikaanse kunstenaar Sean Kenney. Tijdens een dagje uit in deze Belgische dierentuin wandel je niet alleen langs exotische dieren zoals neushoorns, bizons en antilopes maar zie je door het hele park heen ook nog eens 40 prachtige kunstwerken gemaakt van maar liefst 1 miljoen(!) kleurrijke legoblokjes. Spot jij de ijsbeer, de leeuw, de kikker of de papegaaien? De nieuwe expo met dieren, bloemen en planten van legoblokjes is tot en met 17 september in Planckendael te zien.

Kunst van legoblokjes in de dierentuin

Sta oog in oog met een levensgroot sneeuwluipaard, een lieveheersbeestje of een buffel. Kunstenaar Sean Kenney wil met zijn expo Nature Connects – Art with LEGO® bricks in Planckendael laten zien hoe de natuur en verschillende ecosystemen naadloos in elkaar passen, net zoals een kunstwerk dat gemaakt is van legoblokjes. Wanneer je door het dierenpark in Mechelen wandelt, kom je vooral bedreigde of uitgestorven diersoorten tegen, levensecht en sommige levensgroot. Hiervoor zijn meer dan één miljoen legoblokjes gebruikt. De expo werd al eerder voor het Amerikaanse publiek getoond en is nu voor het eerst in Europa te zien. Om Nature Connects – Art with LEGO® bricks in Planckendael te zien, hoef je geen extra entree te betalen.

Fotowedstrijd Planckendael

Tip: Vanaf zaterdag 3 juni is er ook een fotowedstrijd waar je aan kunt meedoen. Ga zelf aan de slag met legosteentjes in de blokjeshut van Planckendael en creëer iets moois. Vervolgens kun je je foto delen op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #LEGOloversPlanckendael en kans maken op een leuke prijs!

Tips om te overnachten in Mechelen

Foto 2. Tot en met 17 september zijn de veertig dierenbeelden van legoblokjes in Planckendael te vinden. Foto: © Planckendael / Jonas Verhulst
Foto 3. Alleen bedreigde en uitgestorven diersoorten komen in de legotentoonstelling voor. Foto: © Planckendael / Jonas Verhulst.

Laatst gewijzigd: 2017-08-11 13:17:52 · Gepubliceerd: 2017-06-01 16:13:36 - 2151


-advertentiepositie-