Dagje uit met slecht weer

De leukste én goedkoopste indoor uitjes op een rij

Indoor uitjes Redactioneel door
Foto 1. Een leuk uitje voor als het regent - en ook als de zon schijnt - het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest. Foto: Nationaal Militair Museum © Anne Reitsma.

15 februari 2022 Toerisme Landelijk Een dagje uit gepland, maar ben je continu Buienradar aan het checken? Ga gewoon lekker iets leuks doen binnen! Nederland heeft namelijk talloze indoor uitjes voor de hele familie. Ontdek bijvoorbeeld hoe het grote bedrijf Philips begon als klein fabriekje of dwaal door het verleden in nostalgische musea. Genoeg te doen als het buiten stortregent! Bekijk de leukste binnenactiviteiten en pak bij sommige uitstapjes ook nog eens een leuke korting mee.

Philips Museum

EINDHOVEN - Wat begon als werkplaats voor één persoon groeide uit tot een wereldwijd concern. Ontdek in het Philips Museum hoe Gerard Philips vanuit 'Het Fabriekje' de wereld veroverde met de radio's, televisies en röntgenapparatuur. Met het spel Mission Eureka verken je al puzzelend met de familie het hele museum. Hoe kan een lamp licht geven en wat is precies een röntgenscan?

Nationaal Militair Museum

SOEST - De vliegtuigen hangen boven je hoofd en tot zover je kunt kijken zie je militaire voertuigen staan. In het Nationaal Militair Museum zie je hoe belangrijk de krijgsmacht altijd al is geweest in de samenleving. Ontdek wat je van een soldaat leert door alleen z'n uniform te bekijken, vlieg zelf in een F16 (een simulator) en leer hoe je buskruit maakt.

Museum van de 20e Eeuw

HOORN - Die goede oude tijd, zonder mobiele telefoons en mét retro televisies en oranje pannetjes... Wie verlangt er niet naar? In Museum van de 20e Eeuw reis je zo'n veertig tot zestig jaar terug in de tijd. Loop binnen bij een retro huiskamer en ontdek met welk speelgoed je opa als kind speelde.

Escape Hunt Experience

MAASTRICHT - Trek je Sherlock Holmes-outfit maar aan en neem die loep bij de hand, want we gaan op ontdekkingstocht! Escape Hunt Experience Maastricht heeft zes escaperooms in drie verschillende thema's: een dodelijke familieaffaire, een schipbreuk op een kannibaleneiland of een vermiste juffrouw. Weten jullie het mysterie binnen de tijd te ontrafelen?

Ripley's Rariteitenkabinet

AMSTERDAM - De langste man ter wereld, een gekrompen hoofd en een vrouw met een houten bord in haar onderlip: in Ripley's Rariteitenkabinet weet je soms niet of je je ogen moet geloven. Bezoek dit bizarre museum aan de Dam dat sowieso je horizon verbreedt.

Jumpers Indoor

AMSTELVEEN - Ren aan één stuk door over dertig trampolines, speel een jumpend potje basketbal of oefen je salto's en flikflaks: in Fun Center Amstelveen kom je energie tekort! Na een dagje springen is zo'n regenbuitje een welkome verkoeling. Koop kaarten voor Fun Center Amstelveen.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Actief uitje voor het hele gezin: Jumpers Indoor! Non-stop springen en basketballen op trampolines. Foto: Jumpers Indoor.

Laatst gewijzigd: 2022-02-15 10:36:51 · Gepubliceerd: 15 februari 2022 - 100549

Activiteiten Museum van de 20e Eeuw

Nu te bezoeken

Expositie 90 jaar LEGO


Het museum in Hoorn heeft inmiddels al 130.000 bezoekers met de expositie “90 jaar LEGO” ontvangen. In drie zalen zijn veel diorama’s, bouwwerken en historisch LEGO te ontdekken.