Opening Symbolica in de Efteling: 20 dingen die je wilt weten

Efteling |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Symbolica in de Efteling is vanaf 1 juli te bezoeken

15 juni 2017 Toerisme Kaatsheuvel, Noord-Brabant Nog even wachten en dan opent de Efteling eindelijk haar nieuwe attractie: Symbolica! Al maanden kunnen we alle vorderingen op de voet volgen. Kijk alvast mee naar de eerste beelden van Symbolica - Paleis der Fantasie en ontdek van alles over dit paleis van koning Pardulfus. Wist je bijvoorbeeld dat er een kroonluchter hangt die meer dan 300 kilo weegt...? Dit zijn 20 leuke weetjes over Symbolica op een rij.

Foto 1. Efteling opent binnenkort de nieuwe attractie: Symbolica. Foto: Efteling

 1. Symbolica opent op 1 juli. Na lang zwoegen en heel veel previews is het dan eindelijk zover: op 1 juli 2017 opent de Efteling de nieuwe attractie Symbolica en maak je je eerste ritje door dit Paleis der Fantasie.

 2. Symbolica is een overdekte attractie. De attractie is een zogeheten 'darkride', net als bijvoorbeeld de Droomvlucht en Fata Morgana. Ook geschikt tijdens een regenachtig dagje dus!

 3. De karretjes heten Fantasievaarders. Deze vaarders zijn geschikt voor maximaal zes personen, twee rijen van drie achter elkaar. Alleen de naam van de wagentjes bereidt ons al voor op heel wat magie...

 4. Symbolica is het paleis van Koning Pardulfus Domerano, waar je op audiëntie gaat. Ja ja, het is een chique aangelegenheid. Zorg dus dat je mooie kleding aan hebt en check vóór je ritje nog even of er niets tussen je tanden zit. Je maakt een rit door het sprookjesachtige paleis langs rijkgevulde tafels, schitterende schatten en verborgen kamers. Een van de hoogtepunten is het diorama, waarbij je een magisch verlichte miniatuurstad ziet.

 5. Tovernar Pardoes is je gastheer. Hij heet je welkom in Symbolica, Paleis der Fantasie.

 6. Onderweg kom je ook Almar tegen, een oude tovenaar en 'Grootmagister'. Almar is de belangrijkste adviseur van Koning Pardulfus. Je vindt hem in het Observatorium, een wonderlijke ruimte met allerlei zwevende planeten.

 7. Je kunt drie verschilende routes maken door het paleis. Bij binnenkomst kies je een van de drie Fantasievaarders die allemaal een verschillende tour door het paleis maken.

 8. De baan van de Fantasievaarder is onzichtbaar. De karretjes bewegen hierdoor los van elkaar, hebben verschillende snelheden en kunnen elkaar inhalen. Hierdoor kun je anderen even kwijtraken, maar uiteindelijk komt alles weer samen.

 9. Tijdens de rit kun je duizelig worden. Wees gewaarschuwd! De attractie maakt behoorlijk wat bochtjes door het paleis.

 10. Kinderen kleiner dan 1 meter mogen alleen onder begeleiding mee. Laat je kleinste kids dus niet alleen achter en test gewoon samen alle routes uit.

 11. Op het dak liggen 800 zonnepanelen. Lekker milieuvriendelijk dus! Vanuit de Pagode kun je het dak en alle mooie torens goed bewonderen.

 12. Symbolica staat in het midden van het park. Sleeping Beauty Castle in Disneyland Parijs eat your heart out: ook Symbolica is een echte blikvanger vanuit iedere hoek van de Efteling.

 13. Iedere lamp is met de hand gemaakt. Zoals we gewend zijn van de Efteling, wordt er tot in de kleinste details zorg besteed.

 14. De zwaarste kroonluchter weegt ruim 300 kilo. Ja, echt: in de Koningszaal schittert een enorme kroonluchter van honderden kilo's met kandelaars en kristallen pegels.

 15. Symbolica is de grootste overdekte familieattractie in het hele park. De attractie is nog groter dan de Droomvlucht of Carnaval Festival.

 16. Er komt een aparte 'single rider' entree. Voor degenen die de attractie in hun eentje willen bezoeken, is er net als bij de Bobbaan en Baron 1898 een ingang voor individuen. Via deze route hoef je vaak minder lang te wachten.

 17. De wachtrij leidt je door de paleistuin van Symbolica. Onderweg wijst Lakei O.J. Punctuel je nog op de etiquette. Zitten alle knoopjes dicht en heb je je haren gekamd?

 18. Rondom het paleis ligt 2500 vierkante meter aan rots. Als je goed kijkt, zie je dat er tien fossielen en zeven goudadertjes in het gesteente zitten verstopt. Wie vindt ze allemaal?

 19. Een ritje in Symbolica duurt zeven minuten. Dat is bijna 3,5 keer zoveel als de achtbanen Joris en de Draak en de Python en zo'n minuut langer dan Droomvlucht.

 20. De Efteling heeft tijdens de bouw van Symbolica vele video previews gegeven. Bekijk hieronder de laatste video!

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Symbolica is een sprookjesachtig kasteel midden in de Efteling. Foto: Efteling

Laatst gewijzigd: 2018-04-09 17:00:00 · Gepubliceerd: 2017-06-15 11:17:08 - 2012