Deze pretparken openen nieuwe attracties in 2017

Tikibad Duinrell |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Draken temmen en jodelen met Heidi: alle nieuwe attracties op een rij

20 februari 2017 Toerisme Landelijk Er gebeurt veel in pretparkland: in 2017 zijn er heel wat gloednieuwe attracties geopend in verschillende parken. Van een razendsnelle glijbaan in het Tikibad tot een lieftallige jodel-achtbaan in Plopsaland en van een sprookjeskasteel in de Efteling tot een drakenattractie in Hellendoorn. Lees snel welke parken je dit jaar absoluut een bezoekje moet brengen!

Foto 1. Achtbaan Gold Rush in Slagharen. Foto: © Attractiepark Slagharen

Symbolica: Paleis der Fantasie in de Efteling

KAATSHEUVEL - Vanaf de Pardoes Promenade zie je de torens van het sprookjesachtige kasteel opdoemen. Vanaf 1 juli ga je in Symbolica, Paleis der Fantasie op audiëntie bij koning Pardulfus. De attractie wordt gebouwd ter ere van het 65-jarig jubileum van de Efteling en wordt de grootste overdekte attractie voor de hele familie. Net als in Fata Morgana en Droomvlucht stap je in een karretje en word je meegenomen in een magische wereld. Symbolica krijgt maar liefst drie verschillende routes!

Draken temmen op vijftien meter hoogte

HELLENDOORN - Aan de rand van Avonturenpark Hellendoorn woont de enge draak Hellendra. Om te zorgen dat haar sluwe plannen niet uit de klauwen lopen, is er een machine onder haar nest gebouwd - zo komen de drakeneieren eerder uit en kunnen de babydraakjes snel worden getemd. Klinkt spannend! De gloednieuwe attractie Drakennest is de eerste 'mega disk'o' van Nederland: een halfpipe met daarop een draaiende schijf die heen en weer slingert. Je moet minimaal 1.20 meter groot zijn voor een ritje.

Slagharen opent op één na snelste achtbaan

SLAGHAREN - Ga mee goud zoeken, maar pas op... De route van het treintje gaat anders dan je denkt! In Attractiepark Slagharen maak je vanaf nu een rit in de nieuwe achtbaan Gold Rush. In deze achtbaan word je drie keer gelanceerd - voor- én achteruit - en maak je twee keer een looping. De baan is 33 meter hoog en de topsnelheid ligt op 90 kilometer per uur. Daarmee is Gold Rush de op één na snelste baan van Nederland - alleen de Goliath in Walibi Holland is sneller met 106 kilometer per uur. Gold Rush vervangt de oude Looping Star.

Beleef Gold Rush ook in virtual reality! Let op: de tekst gaat verder onder deze video.

In de achtbaan met Heidi

DE PANNE - Het beroemde meisje uit de Zwitserse bergen heeft nu een eigen achtbaan! In Plopsaland De Panne zoef je over een houten rails door Heidi The Ride. Jodel de longen uit je lijf terwijl je met meer dan 70 kilometer per uur door de bochten vliegt.

Spectaculaire glijbaan in Tikibad: Triton

WASSENAAR - Vanaf nu beleef je nog meer opkikkerplezier in Tikibad Duinrell: het waterpretpark heeft een nieuwe waterglijbaan: Triton. In een tweepersoonsband roetsj je met zo'n veertig kilometer per uur naar beneden door een 'crazy cone', een grote trechter. Je glijdt tegen een wand omhoog - en vervolgens keihard naar beneden, richting de volgende twee trechters!

In Groningen horen ze je gillen

APPELSCHA - Wow, die is hoog! Het gezellige familiepretpark Speelpark Duinen Zathe opende een nieuwe achtbaan: The Roller Coaster. Iedereen mag een ritje maken - kinderen onder de meter moeten wel een begeleider meenemen. Wie gilt het hardst? Ook krijgt het park een gloednieuw trapcircuit van Verkeerspark Assen waar kinderen in een auto scheuren over een echt verkeersparcours. Geef het door, rechts gaat voor!

Zeg eens ááá

BIDDINGHUIZEN - De adrenalineboost van een razendsnelle achtbaan terwijl je vastgeketend zit in een stoel en nog geen meter beweegt. Vanaf nu mag je in Walibi Holland plaatsnemen in een doktersstoel en onderga je als patiënt een behandeling in virtual reality. De bloedstollende attractie wordt in hetzelfde rijtje als de beroemde Goliath, Lost Gravity en Speed of Sound... Durf jij te gaan zitten?

Nog meer pret

Foto 2. Symbolica, Paleis der Fantasie. Foto: © Efteling
Foto 3. Buitenbad van het Tikibad. Foto: © Duinrell
Foto 4. De nieuwe attractie in Walibi Holland is bloedstollend! Foto: Walibi Holland

Laatst gewijzigd: 2017-12-13 15:31:46 · Gepubliceerd: 2017-02-20 10:16:51 - 3292