1

Dagje uit dit weekend: dit is er allemaal te doen

Wat is er te doen op 24 en 25 juni?

Wat is er allemaal te doen? Redactioneel door
Foto 1. Tijdens De Leidse Lakenfeesten ontpopt Leiden zich vier dagen lang tot een gezellig festival. Foto: Emile van Aelst.

archief oud artikel 22 juni 2017 Toerisme Landelijk Straattheater, live muziek, roeiraces en feest op de boerderij. Er staat ons een heerlijk gezellig weekend te wachten met onder andere de Leidse Lakenfeesten in Leiden, het Reuring Festival in Purmerend en de Marinedagen in Den Helder! Wij zetten de leukste dagjes uit voor dit weekend voor je op een rij. Geniet!

Muziek van de Jeugd van Tegenwoordig

PURMEREND - Purmerend verandert van 22 tot en met 25 juni in één groot walhalla voor muziek- en theaterliefhebbers. Tijdens de zestiende editie van het Reuring Festival geniet je op verschillende locaties in de stad, waaronder het Leeghwaterpark, van live muziek en (straat)theater). In de binnenstad lopen verschillende straattheater-artiesten rond en hoor je onder anderen Willeke Alberti zingen. Kinderen kunnen aanschuiven bij een hilarisch optreden van Hakim uit Sesamstraat en een spetterend percussieoptreden in een Caribisch jasje. Op zondag sluit de Jeugd van Tegenwoordig af met een legendarisch optreden op het hoofdpodium. Kijk voor het volledige festivalprogramma op de website van Reuring Festival.

Leidse Lakenfeesten in Leiden

LEIDEN - Ook in Leiden is het dit weekend feest want van 22 tot en met 25 juni is het weer tijd voor de Leidse Lakenfeesten. Tijdens dit festival staat heel Leiden op zijn kop en vind je door de hele stad heen allerlei optredens, evenementen en gezelligheid op verschillende locaties. Geniet van spetterende attracties op de zomerkermis op de Beestenmarkt, les je dorst met heerlijke biertjes van de tap op het Leids Bierfestival en moedig fanatieke roeiteams aan tijdens de bloedstollende Dragonboat races. Tip: Als je dan toch in Leiden bent, bezoek dan ook gelijk het adembenemende Hortus botanicus.

Open dag bij boer Pieter Beije

LELYSTAD - Aardappels, suikerbieten, pompoenen, biertafels en windmolens. Boer Pieter Beije houdt op zaterdag 24 en zondag 25 juni een gratis open dag op zijn boerderij in de Flevopolder. Kom langs voor een boeiende rondleiding over het boerenbedrijf en door de windmolen. Boer Pieter heeft zelf twee windmolens waarmee hij energie opwerkt voor maar liefst 1.500 huishoudens. Tijdens de open dag hoor je er alles over. Geniet van livemuziek, kraampjes met duurzame producten en Oudhollandse spelen. En iedere bezoeker maakt kans om een klim in de windmolen te winnen!

Rupsvoertuigen en tall ships in Den Helder

DEN HELDER - Spectaculaire reddingsacties, klimmen, tokkelen en een spannend survivalparcours. Het is weer tijd voor de Marinedagen. Van 23 tot en met 25 juni wordt heel Den Helder overgenomen door de Koninklijke Marine. Breng een bezoek aan het compound Korps Mariniers en laat je camoufleren, test je skills op de hindernisbaan en rijd in een rupsvoertuig. Daarnaast kun je verschillende workshops bijwonen van bijvoorbeeld een zeilmaker, een graveerder en een timmerman. Omdat de Marinedagen samenvallen met SAIL zijn er dit weekend ook allerlei indrukwekkende tall ships en schepen van het Varend Erfgoed te bewonderen.

Stap in een achtbaan op Hoog Catharijne

UTRECHT - Altijd al eens willen weten hoe het is om over een wolkenkrabber te lopen of vuurballen uit je handen te laten schieten? Dit weekend trakteert The VR Room op zaterdag 24 juni in samenwerking met MediaMarkt Utrecht Hoog Catharijne op een gratis virtual reality experience. Met een VR-bril op je hoofd begeef je je opeens in een hele andere wereld. Zo zit je het ene moment in een achtbaan die over de kop gaat en balanceer je het andere moment ineens langs de rand van een wolkenkrabber. Vanaf 24 juni kun je iedere zaterdag op een speciaal podium voor de MediaMarkt op Hoog Catharijne terecht in de VR playground en ervaar je de laatste snufjes op VR-gebied.

Nog meer tips voor het weekend

Foto 2. Boer Pieter Beije organiseert dit weekend een gratis open dag op zijn boerderij in de Flevopolder. Foto: Dirk Jan Vliek.
Foto 3. De MediaMarkt en The VR Room trakteren bezoekers in Utrecht op een unieke Virtual Reality experience. Foto: The VR Room.

Laatst gewijzigd: 2017-06-26 08:10:24 · Gepubliceerd: 22 juni 2017 - 1465