Madurodam opent spannende familieattractie: Nieuw Amsterdam

Madurodam |  deel via WhatsApp | Nieuws - Commerciële bijdrage door

Vaar mee naar Nieuw Amsterdam en beleef de zeventiende eeuw

21 juni 2017 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Vanaf nu bezoek je in Madurodam de attractie Nieuw Amsterdam! In deze interactieve attractie beleef je met de hele familie het verhaal van de Nederlandse roots van de stad New York. Stap in de boot, vaar mee richting Nieuw Amsterdam en houd de Engelse schepen op afstand met kanonnen. Hoe loopt dit af? Ontdek het zelf in Madurodam!

Foto 1. Madurodam opent Nieuw Amsterdam, een spannende familieattractie. Foto: Madurodam

Nieuw Amsterdam

Het avontuur begint in het zeventiende-eeuwse Amsterdam. Hier stap je aan boord van het schip De Vergulde Bever, dat richting Nieuw Amsterdam vaart - inmiddels beter bekend als New York. Je voelt hoe het schip op de golven deint! Eenmaal aangekomen op het stadsplein van Nieuw Amsterdam mag je zelf aan het werk: met kanonnen moet je de stad verdedigen en de Engelse schepen op afstand houden. Ook ontdek je welke Nederlandse sporen we nu nog tegenkomen in New York. De attractie is geschikt vanaf zes jaar.

Dagje Madurodam

Madurodam heeft nog meer binnenattracties en is dus ook leuk om met slecht weer te bezoeken. Zo komt in Het verhaal van George de geschiedenis van oorlogsheld George Maduro tot leven. In het Hof van Nederland ontdek je een van de belangrijkste momenten uit de Nederlandse geschiedenis en in Zo Groot Is Oranje beleef je hoe het Nederlands Elftal kampioen werd in 1988. Ook buiten beleef je waar ons kleine landje groot in is. Stap in de schoenen van dj Armin van Buuren en mix zélf beats. Op Schiphol laat je zelf vliegtuigen opstijgen en in de Rotterdamse haven kun je schepen met containers vullen. Voor grote kinderen is er speeltuin de Waddenzee en de allerkleinsten kunnen terecht in de nijntje-speeltuin.

Foto 2. Nieuw Amsterdam is spannend en interactief. Foto: Madurodam

Laatst gewijzigd: 2017-09-04 11:05:34 · Gepubliceerd: 2017-06-19 10:51:21 - 3070