Wat waren ze toch prachtig: de jaren 80!

De jaren 80. Doemdenkers en positivo's |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Een periode vol hoogte- én dieptepunten (en schoudervullingen)

9 juli 2017 Toerisme Den Bosch, Noord-Brabant De jaren 50 en 60 zijn nog steeds populair. Lp's komen weer terug en jongens zien er weer uit als nozems met gladde kapsels en leren jasjes. De jaren 70 zijn nog steeds een hit op festivals: bloemetjes in het haar, wijde spijkerbroeken. Maar hoe zit het met de jaren 80?! Waar zijn de schoudervullingen, getoupeerde kapsels en felgekleurde leggings gebleven?! Geen zorgen, die vind je in Den Bosch. De tentoonstelling De jaren 80 in het Noordbrabants Museum besteedt uitgebreid aandacht aan de eighties in ons land. De hoogte- én dieptepunten. Herbeleef de prachtige jaren tachtig!

Foto 1. Doe Maar ensemble. Foto: Noordbrabants Museum. © Foto Peter Cox. Collectie M. Donks, Waspik.

De jaren 80. Doemdenkers en positivo's

Bekende Nederlanders uit de sport, politiek, media, mode en cultuur vertellen in de De jaren 80 in het Noordbrabants Museum over de hoogte- en dieptepunten van de jaren 80. En dat waren er nogal wat... Beatrix werd koningin, de Berlijnse Muur viel, de mannen van Doe Maar konden niet meer normaal over straat, de ramp in Tsjernobyl vond plaats en de hits van Madonna klonken overal. Om nog maar te zwijgen over de mode van toen...

Pronkstukken uit de eighties

In de tentoonstelling zijn iconische stukken te zien die de jaren 80 kenmerken. Loop door compleet ingerichte kamers in de stijl van toen en kijk beroemde fragmenten terug. Bekijk de inhuldigingsjurk van toenmalig koningin Beatrix, het ruimtevaartpak van onder anderen Wubbo Ockels en de plakboeken van Koningin van de Talkshow Sonja Barend. Dans op de hits uit de jaren 80, meet jezelf digitaal een kuif aan en leer schaatsen als Evert van Benthem die in 1985 en 1986 de Elfstedentocht won. Je kunt ook games uit de jaren 80 spelen. Voor wie het nog niet wist: klassiekers als Tetris en Pac-Man komen uit de eighties.

Bekijk een voorproefje van de tentoonstelling

Dit vind je misschien ook interessant:
Foto 2. Europees Kampioenschap 1988. Foto: Noordbrabants Museum. © Foto Felix Janssens. Collectie Afdeling Erfgoed 's-Hertogenbosch.
Foto 3. Rubiks kubussen. Foto: Noordbrabants Museum. © Foto Peter Cox. Collectie F. Zachariasse, Berlicum.
Foto 4. Trabant-model met stuk van de Muur. Foto: Noordbrabants Museum. © Foto Peter Cox. Model van een Trabant met een stukje van de Berlijnse Muur, 1989, Collectie A. van Pinxteren.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-08-11 12:38:17 · Gepubliceerd: 2017-07-07 15:48:17 - 2120