Zomerse cinema tussen de Rotterdamse skyline

Films kijken op het dak van Station Hofplein

Filmfestival Roffa Mon Amour   Nieuws door
Foto 1. Foto: Roffa Mon Amour © Mark Bolk.

16 juli 2017 Opmerkelijk Rotterdam, Zuid-Holland Waarom gewoon een filmpje pakken als je het ook in stijl kunt doen? Tijdens filmfestival Roffa Mon Amour bekijk je vanaf 19 tot en met 30 juli alternatieve films in een openluchtbioscoop vanaf het dak van Station Hofplein. Bijzonder: de skyline van Rotterdam op de achtergrond, de zon die ondergaat. Bak popcorn erbij, kleedje mee voor als het fris wordt en genieten maar! Handig voor dagjesmensen: het festivalterrein ligt op tien minuten lopen van Rotterdam CS.

Filmfestival met een verhaal

Roffa Mon Amour laat je kennismaken met nieuwe regisseurs. Je zult dus geen blockbusters op het filmprogramma tegenkomen. Het zijn kleine films, uit allerlei landen en in allerlei talen. Alle films hebben iets gemeen: het zijn unieke verhalen vol rauwe schoonheid, slim in beeld gebracht. En overal is Engelse ondertiteling bij - wel zo handig als iets in het Spaans is. Sommige films duren een uur, andere ongeveer anderhalf uur. Op die manier kun je meerdere op één dag kijken. Bij een filmticket krijg je een stoel en een speciale headphone met zender toegewezen. Belangrijk, want zonder deze headphone dus geen geluid. Bekijk het filmprogramma van Roffa Mon Amour.

Help! Wat als het regent? Dan zorgt de organisatie ervoor dat je er alsnog droog bij zit. Als er echt een storm is, wordt er naar een nieuwe locatie gezocht. Hoe dan ook: the show must go on!

Candy boys en girls

Het festival zit vol leuke extra's. Er lopen tijdens de films candy boys en candy girls rond om je te voorzien van de nodige snacks. Het filmterrein is alleen toegankelijk met een filmkaartje, maar de rest van het festival is gratis te bezoeken. Zo is er een dakterras met Indonesische en vegetarische eetkraampjes, een cocktailbar en natuurlijk koffie - zo houd je het extra lang vol. En dat betekent nóg meer films kijken.

Roffa films voor kinderen

Op zaterdag 22 en zondag 23 juli is Roffa Mon Amour speciaal open voor de jongste filmfans van vier tot en met twaalf jaar. Het dak van Station Hofplein is dan helemaal voor de kids, met verschillende filmhoeken en knutseltafels. En er staat een schminker paraat om de kinderen om te toveren tot hun favoriete filmheld.

Dit is ook interessant:

Foto 2. Foto: Roffa Mon Amour © Freek van Arkel.
Foto 3. Foto: Roffa Mon Amour © Rosan van Zanten.

Laatst gewijzigd: 2017-07-20 15:38:54 · Gepubliceerd: 2017-07-13 10:17:22 - 1175