Niet voor zwakke magen: 200 dode lichamen in Vlissingen

Real Human Bodies |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Expositie Real Human Bodies te zien in Arsenaal Theater

17 juli 2017 Opmerkelijk Vlissingen, Zeeland Skeletten, een losliggend been en een dunne darm in vol ornaat. Niet per se het eerste waar je aan denkt bij een dagje uit. Toch is Real Human Bodies razend interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in het menselijk lichaam. Tot en met 15 augustus bewonder je zo'n tweehonderd menselijke lichamen, lichaamsdelen en 3D-afdrukken in het Arsenaal Theater. Een exclusief inkijkje in de anatomie van de mens dus. Extra bijzonder: niets is namaak, alle lichamen zijn van echte mensen geweest. Durf jij?

Foto 1. Real Human Bodies: 200 echte lichamen in Vlissingen. Foto: Real Human Bodies, Primetime Exhibition Las Vegas

Real Human Bodies: wat je kunt verwachten

Artsen, verpleegkundigen, geneeskundestudenten, biologen, scholieren en gewoon geïnteresseerden kunnen hun geluk niet op bij Real Human Bodies. De expositie in het Arsenaal Theater toont naast volledige lichamen ook ledematen en organen. Hoe zijn spieren aan elkaar verbonden, hoe ziet je ruggengraat eruit en wat is precies het zenuwstelsel? Terwijl je langs de lichamen loopt, lees je extra uitleg op posters. Onderwerpen die voorbijkomen zijn onder andere het skelet, de hersenen en het zenuwstelsel, het hart en de bloedsomloop, de nieren en urinewegen en de longen. De expositie is de ideale gelegenheid om samen stil te staan bij bijvoorbeeld orgaandonatie, alcoholgebruik en eetgewoontes. Handig om te weten: schoolklassen vanaf tien personen krijgen groepskorting.

Lichamen van echte mensen

De tentoongestelde lichamen komen uit Amerika en zijn 'geleend' van een bedrijf dat medische producten en studieobjecten levert aan medische faculteiten. Alle mensen hebben tijdens hun leven aangegeven dat ze hun lichaam na hun dood in dienst wilden stellen voor de anatomische wetenschap en om informatie te verstrekken aan belangstellenden. Per jaar doneren ongeveer 20 duizend Amerikanen hun lichaam voor deze doeleinden.

Foto 2. Echte lichamen. Foto: Real Human Bodies, Primetime Exhibition Las Vegas

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-07-20 14:01:05 · Gepubliceerd: 2017-07-17 11:36:05 - 7123