Het regent playmobilpoppetjes in het Limburgs Museum

Maak een reis door 40 jaar PLAYMOBIL en bewonder duizenden poppetjes

Dagje Limburgs Museum Nieuws door
Foto 1. 40 PLAYMOBIL - Een avontuurlijke reis door de tijd brengt verschillende generaties samen. Foto: Limburgs Museum.

archief oud artikel 18 juli 2017 Toerisme Venlo, Limburg Het prehistorisch tijdperk met mammoeten en sabeltandtijgers, een Romeins leger, paleizen met prinsen en prinsessen, kastelen met ridders, boerderijen met varkens en schapen en ga zo maar door. Het aantal playmobilpoppetjes dat je deze zomer in het Limburgs Museum kunt vinden, is eindeloos. Tot en met 27 augustus bekijk je hier de reizende tentoonstelling 40 PLAYMOBIL - Een avontuurlijke reis door de tijd. Superleuk als uitje met kids! Paula Schaareman van het Limburgs Museum noemt de tentoonstelling een groot feest van herkenning. "Het is erg leuk om te zien hoe ook de papa's en opa's genieten van de tentoonstelling en ze veel oude figuurtjes herkennen."

PLAYMOBIL in de prehistorie

De tentoonstellingsruimte die het Limburgs Museum aan 40 jaar PLAYMOBIL heeft gewijd, is overweldigend en neemt je mee naar een intrigerende fantasierijke wereld. Zo loop je het ene moment langs de prehistorie compleet met sabeltandtijger, mammoet en neanderthalers en kom je het andere moment in Egypte terecht. "Je krijgt hele verschillende werelden te zien die tot in detail zijn uitgewerkt", vertelt Paula Schaareman van het Limburgs Museum. Er is zelfs een Romeins leger opgesteld met zo'n 600 (!) poppetjes. De landschappen waarin de playmobilpoppetjes staan zijn kleurrijk en allemaal van PLAYMOBIL. Uiteraard beginnen de handjes van de kids die al dat moois te zien krijgen flink te jeuken. Daarom heeft het museum voldoende speeltafels in de tentoonstellingsruimte geplaatst waar je heerlijk je fantasie de vrije loop kunt laten.

Check hoe een playmobilmuisje geperst wordt

In 40 jaar PLAYMOBIL is ook te zien hoe het speelgoed zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Bekijk een aantal van de eerste poppetjes: een bouwvakker, een ridder en een indiaan. Verderop bewonder je een wand vol met bijzondere items zoals een sinterklaas, tovenaar, zeemeermin en zelfs dwergen van PLAYMOBIL. Leer ook hoe het speelgoed gemaakt wordt bij de muisjesmaakmachine. "In deze machine worden kleine muisjes gemaakt. Ze worden ter plekke geperst en vervolgens mogen de kinderen ze meenemen." Ook zijn er verschillende video's te zien die het maakproces van PLAYMOBIL uitleggen. Daarnaast kunnen kinderen op zoek gaan naar de tijdreiziger die ze aan het begin van tentoonstelling zien en die zich ook in tien vitrines verstopt heeft. De circa vijftig levensgrote PLAYMOBIL figuren die door de hele ruimte heen te vinden zijn, vallen ook goed bij bezoekers in de smaak.

Sprookjes van PLAYMOBIL

In de tentoonstelling zijn ook verschillende sprookjes afgebeeld die je kunt raden, variërend van Assepoester tot Roodkapje. Én tijdens de zomervakantie kun je iedere woensdagmiddag tot en met 9 augustus je eigen playmobilpoppetje samenstellen. Zoek je eigen hoofdje, haar en outfit bij elkaar. Meedoen is inbegrepen in de entreeprijs!

Hoe maak je je eigen playmobilpoppetje?

  1. Kom naar het Limburgs Museum in Venlo op woensdag 19 juli, woensdag 26 juli, woensdag 2 augustus of woensdag 9 augustus.
  2. Schuif aan tussen 14:00 uur en 16:30 uur.
  3. Kies het kapsel, het gezichtje en de kleding die jij mooi vindt en druk alle onderdelen in elkaar.
  4. Neem jouw zelfgemaakte figuurtje mee naar huis en leef je uit!
Foto 2. Heerlijk spelen met PLAYMOBIL aan een van de speeltafels. Foto: Limburgs Museum.
Foto 3. In de tentoonstellingsruimte reis je van het ene landschap naar het andere. Foto: Limburgs Museum.

Laatst gewijzigd: 2017-07-20 12:06:40 · Gepubliceerd: 18 juli 2017 - 1521

Activiteiten Limburgs Museum

Nu te bezoeken

Feest!


In de familietentoonstelling Feest! ontdek je met allerlei spelelementen welke feesten er in Limburg worden gevierd. Maar ook hoe, met wie, waarom én op welke manier die feesten door de tijd heen...

Binnen enkele weken te bezoeken

Zilveren Camera


Vanaf 1 juni t/m 29 september ontdek je de meest indrukwekkende nieuwsfoto's tijdens de tentoonstelling 'Zilveren Camera' in het Limburgs Museum in Venlo.

Zilveren Camera 2024


Vanaf 1 juni t/m 29 september ontdek je de meest indrukwekkende nieuwsfoto's tijdens de tentoonstelling 'Zilveren Camera' in het Limburgs Museum in Venlo. Dit jaar pakt het...

Activiteiten Attractiepark Toverland

Binnen enkele weken te bezoeken

YouTubersxToverland


Over een maand is het alweer zover: YOUTUBERSxTOVERLAND. Tijdens YOUTUBERSxTOVERLAND serveren we je de unieke foodspecial: Frikandonut Speciaal. Je hoort het goed: een combinatie van een kleurrijke...