De leukste dagjes uit dit weekend

Wat te doen vandaag? |  
Redactioneel door
Foto 1. Ga op ontdekkingstocht door De Wieden per kano. Foto: Natuurmonumenten.

Wat is er te doen op 19 en 20 augustus?

17 augustus 2017 Toerisme Landelijk Lekker kanoën in de vroege ochtend door de ongerepte natuur, spectaculair vuurwerk, kermisattracties en héél veel lekker eten. De mogelijkheden om te doen dit weekend lopen weer gigantisch uiteen. Wij hebben de leukste uitjes van dit weekend voor je op een rij gezet.

Kanotocht door De Wieden

BELT SCHUTSLOOT - De ultieme manier om natuurgebied De Wieden te verkennen is per boot. Tijdens een 2,5 uur durende kano ontdektocht van Natuurmonumenten op zaterdag 19 augustus om 07:00 uur geniet je van een afwisselend landschap, met water, moeras en hooilanden. Onder begeleiding van natuurgidsen verken je de mooiste plekjes. Startpunt is camping Kleine Belterwijde aan de Vaste Belterweg 3 in Belt-Schutsloot. De tocht is geschikt voor ouders met kinderen vanaf acht jaar. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen, want je komt de mooiste vogels tegen!

Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen

SCHEVENINGEN - Spaans en Portugees vuurwerk vliegen zaterdag 19 augustus vanaf De Pier in Scheveningen de lucht in tijdens de laatste avond van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen 2017. Acht landen strijden tijdens dit festival vier avonden om de titel Beste Vuurwerkshow 2017. Wie er wint? Dat weet je dus zaterdag! Rond het Vuurwerkfestival zijn er allerlei gratis activiteiten en optredens op de boulevard en het Kurhausplein in Scheveningen. Tip: Lees meer over wat er te doen is in ons artikel over het Vuurwerkfestival Scheveningen.

Fly-in Aviodrome

LELYSTAD - Bijzondere vliegtuigen en helikopters maken dit weekend een landing in Aviodrome tijdens de Fly-in, een speciaal evenement voor het hele gezin. Uniek is bijvoorbeeld de Westland Wasp helikopter, die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Aviodrome komt. De Fly-in draait net als de nieuwe interactieve expositie om 100 jaar Marine Luchtvaartdienst (MLD). Ook voor kids is er veel te doen. Ontmoet Brandweerman Sam, klim in een toren van 8,5 hoog waar je vervolgens abseilend vanaf mag of ga de uitdaging aan op de stormbaan.

Bierrrrrtje tijdens de Gulpener Bierfeesten

GULPEN - Wel zin in een feestje dit weekend? Kom dan vrijdag 18 tot en met zondag 20 augustus naar de 32e editie van de Gulpener Bierfeesten. Tijdens dit gratis Limburgse evenement geniet je drie dagen lang van muziekoptredens, lekker eten en verschillende (kinder)kermisattracties! De band Blizzert trapt vrijdagavond af met een spetterend optreden en ook Danny Froger trakteert het publiek op verschillende hits.

Eten op Rolletjes in Zeist

ZEIST - Waar je ook lekker kunt eten dit weekend, is Eten op Rolletjes Zeist van vrijdag 18 augustus tot en met zondag 20 augustus. De prachtige kasteeltuin van Slot Zeist wordt dan omgetoverd tot openluchtrestaurant voor het hele gezin. Neem een picknickkleed mee en geniet met elkaar van allerlei verschillende hapjes. Ook voor vegetariërs en veganisten is er allerlei lekkers te verkrijgen. Speciaal voor de kids is er ook een poppentheater, schminktafel en kan er geknutseld worden bij de knutselbus. Genoeg gegeten? Ga lekker dansen op de livemuziek!

Dit is nog meer leuk dit weekend

  • Beleef een sprookjesachtige avond in Barneveld tijdens de Ballonfiësta!
  • Ga lekker naar buiten en bezoek een pluktuin.
  • Geniet gezellig met het hele gezin van theater en kom naar theaterfestival De Parade of luister naar klassieke muziek bij het Grachtenfestival in Amsterdam.
  • Zoek je een leuke binnenactiviteit? Harry Potter: The Exhibition is nog tot en met 2 september in Utrecht te bezoeken.
  • Niet gevonden wat je zocht? Download de DagjeWeg.NL app en vind hét uitje waar jij naar op zoek bent.
Foto 2. Ontmoet Brandweerman Sam dit weekend in Aviodrome. Foto: Aviodrome.

Laatst gewijzigd: 2017-08-17 11:18:39 · Gepubliceerd: 2017-08-15 15:55:51 - 1249