Prik een mosseltje mee op de Mosseldag

Mosseldag Yerseke 2017 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Mosseldag 2017 Yerseke: vaar mee met een echte mosselkotter

18 augustus 2017 Toerisme Yerseke, Zeeland Getrainde mosselkokers staan boven hun dampende ketels tijdens de Mosseldag in Yerseke. Op 19 augustus mag iedereen meegenieten van wat in Yerseke "de liefde van de zee" heet. Dat betekent: mossels eten met dweilorkesten op de achtergrond, varen met een mosselkotter en afsluiten met vuurwerk!

Foto 1. Iedereen mag proeven van verse mosselen op de Mosseldag Yerseke. Foto: Yerseke Promotie

Apetrots zijn ze in Zeeland op de echte Zeeuwse mosselen. Zo ook in Yerseke, een trots vissersdorp. Op de jaarlijkse Mosseldag laten zij zien wat voor heerlijks er uit de zee komt. En dit jaar kun je dat niet alleen proeven, maar ook bekijken hoe de mossel groeit van mosselzaadje tot een mossel om op te eten.

Kermis, braderie en vlootschouw

En wie vissen al die mossels op uit de zee? Dat zijn de vissers natuurlijk! Tijdens de vlootschouw, die in de middag op het programma staat, varen allerlei verschillende kotters voorbij. Mosselkotters, maar ook oesterkotters en garnalenkotters. Wist je dat een mosselkotter 120.000 kilo mossel kan vissen en vervoeren? Wie wil mag gratis meevaren op een kotter, die voor de vlootschouw zo'n 10 mijl (ca. 16 kilometer) aflegt over de Oosterschelde. De Mosseldag sluit af met vuurwerk op de Ankerweg.

Ook naar Yerseke? Lees meer informatie over de Mosseldag 2017.

Vier je vakantie in deze zonnige provincie of wil je gewoon een dagje uit? Bekijk alle uitjes in Zeeland! DagjeWeg.NL deed vast inspiratie op en ging op jacht naar de bruinvis. Lees ook:
Foto 2. Mmm...vers gekookte mosselen! Foto: Yerseke Promotie
Foto 3. Vaar je mee met de mosselkotter? Foto: Yerseke Promotie

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-09-05 09:51:51 · Gepubliceerd: 18 augustus 2017 - 732