Zon, stad en strand!

Dagje strand in hartje stad: stadsstranden in Nederland

Dagje uit met zand en strand   Redactioneel door
Foto 1. Leuke Nederlandse stadsstranden voor een vakantiegevoel in eigen land. Foto: Pexels.com, CC0 License.

8 juli 2020 Toerisme Landelijk Stukje fietsen door het centrum en hupsakee, lekker relaxen op het stadsstrand. Wij zetten utopische stukjes eiland in grote steden voor je op een rij. Allemaal in hartje stad - voor die in Amsterdam moet je even de pont naar Noord pakken (maar het is het waard).

Zonnebaden in hartje Groningen

GRONINGEN - Ooit uitgeroepen tot één van de leukste stadsstranden door Lonely Planet: Stadsstrand Groningen. In eerste instantie een tijdelijk initiatief voor een event, maar nu een permanente trekpleister voor zonaanbidders en waterratten. Je kunt er zwemmen, maar je mag er absoluut niet duiken. Er staan her en der picknicktafels maar neem zelf een stoeltje of handdoek mee als je echt verzekerd wilt zijn van een plekje op het strand. Het kan er namelijk flink druk worden! Leuk: je kunt er schaken, tafeltennissen en jeu-de-boulen. Als het mooi weer is, staat er een caravanbar vol drankjes, snacks, smoothies en ijsjes.

Eilandgevoel aan het IJ

AMSTERDAM - Een relaxt vakantiegevoel midden in Amsterdam. Je moet er wel even het pontje voor pakken, maar dan krijg je er ook een hoop voor terug. Bij Pllek op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord zit je op een strandje met uitzicht over het IJ. Hier kom je helemaal tot rust. Voed je ziel met een yogasessie op zondagochtend of voed je lichaam met het vega- en veganvriendelijke menu. Pllek staat bekend om z'n lekkere groentes, maar je kunt er ook terecht voor een burger of een visje. Met je voeten in het zand genieten van livemuziek, cocktail erbij, de zon die langzaam in het IJ zakt... Het maakt het eilandgevoel compleet!

Relaxen bij Zandfoort aan de Eem

AMERSFOORT - Relaxen en lekker eten bij Zandfoort aan de Eem aan het Eemplein, vlak buiten het historische centrum van de stad. Borrelen, lunchen, dineren of gewoon met een drankje in je hand in een strandstoel neerploffen. Een strandje met echt water is het niet, maar je hebt wel uitzicht op de haven en de grachten voor een strandsfeertje. De prachtige historische Koppelpoort is een paar stappen verderop. Erg leuk: dans een avondje salsa mee voor een extra zomerboost, doe mee aan een pubquiz of ga met de kinderen naar een van de kindermiddagen.

Luxe loungen in Eindhoven

EINDHOVEN - Het lijkt wel een fancy vakantie, maar je zit gewoon op het strand in Noord-Brabant. Insight Beach heeft alles wat je van een stijlvolle beach club over de grens verwacht. Luxe cabana's en loungebedden die je een dag of dagdeel kunt huren, inclusief tafelservice en extra's als nevelspray, een silent dj headset en badhanddoeken. De startprijzen voor loungebedden zijn betaalbaar, maar je kunt ook voor een compleet feestpakket gaan inclusief champagne, bar-tegoed en viergangendiners. Daar zit natuurlijk wel een prijskaartje aan.

Meer uitstapjes aan de kust

Foto 2. Ervaar het ultieme strandgevoel, maar dan in de stad. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-09-15 16:26:57 · Gepubliceerd: 2017-08-23 10:40:46 - 4316