De leukste uitstapjes van dit weekend

Wat is er te doen op 26 en 27 augustus?

Wat is er te doen? Redactioneel door
Foto 1. Laatste kans dit weekend: De Parade eindigt in Amsterdam. Foto: De Parade (op de foto in Utrecht) © Melanie van Leeuwen.

archief oud artikel 24 augustus 2017 Toerisme Landelijk Festivals in overvloed dit weekend! Tropische taferelen in Rotterdam, bourgondisch en lekker veel eten in Breda en straatartiesten op elke straathoek in Amersfoort. We hebben hieronder de leukste evenementen van dit weekend voor je op een rij gezet. Voor wie nog naar De Parade wil: dit weekend is je allerlaatste kans. Enjoy!

Klassieke muziek op elke straathoek

UTRECHT - Vanaf vrijdag 25 augustus staat Utrecht tien dagen lang in het teken van oude - ofwel klassieke - muziek tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht. Het thema is dit jaar 'Zing, vecht, huil, bid – Muziek van de reformaties'. Artists in residence op deze 36ste editie zijn Lorenzo Ghielmi met La Divina Armonia en Katharina Bäuml met Capella de la Torre. De nadruk ligt op muziek uit de zestiende eeuw. Denk aan: liturgische gezangen en grootse cantates, maar ook vrolijke liederen en grootse stukken vol emotie. Maar ââk intieme kamermuziek... Nou ja, eigenlijk is er dus te veel moois om op te noemen.

Laatste kans: De Parade

AMSTERDAM - Een zweefmolen, tientallen theatervoorstellingen en overal muziek en lekker eten: De Parade Amsterdam. Het theaterfestival heeft de hele zomer langs allerlei steden gereisd en stopt op zondag 27 augustus in Amsterdam. Laatste kans dus! Eerste uur is gratis, daarna betaal je € 7,50 voor een kaartje. Soms moet je extra bijbetalen voor een theatershow of een optreden. Het programma van De Parade verschilt per stad. In Amsterdam treden onder anderen H.E.A.R. (de wanstaltig goede band van Henry van Loon en Alex Klaasen) en Jan Rot op. Ook is er silent disco. Lees hier meer over De Parade.

Foodtrucks in overvloed

BREDA - Vanaf vrijdag 25 augustus tot en met zondag 27 augustus proef je in Breda allerlei gerechten tijdens Lepeltje Lepeltje Breda. In het Chassé Park - op het gras achter het Chassé Theater - treden bandjes en dj's op terwijl jij alle foodtrucks bij langs gaat. Er zijn activiteiten voor de kinderen en er is een grote markt vol mooie spullen. Letterlijk: de mooie-spullen-markt. Entree is gratis, dus je kunt gerust een dagje komen relaxen in het park. Natuurlijk betaal je wel wat voor al dat lekkere eten.

Latijns-Amerika in Zuid-Holland

ROTTERDAM - Rotterdam ademt vijf dagen lang Latijns-Amerika op de Wilhelminapier! Tot en met zondag 27 augustus is het feest in de stad met Festival Latino Americano. Er is zo belachelijk veel te doen dat je aan vijf dagen eigenlijk niet genoeg hebt. Er draaien meer dan veertig films, er is aan de lopende band livemuziek en er is een speciaal kinderprogramma. Zo is er een minibios waar korte films draaien; ook handig als je als volwassene geen trek hebt in een urenlange film. 's Avonds is er voor volwassenen een cocktailbar met allerlei tropische creaties. Sommige optredens zijn gratis, maar voor films betaal je voor een kaartje. Tip: er zijn ook leuke arrangementen, geheel in latin stijl.

Voetbaldans en shows op straat

AMERSFOORT - Ook leuk dit weekend, vanaf donderdag 24 augustus tot en met zondag 27 augustus: Street Arts Festival Spoffin in Amersfoort. Woeste voetballers en sierlijke danseressen samen op een voetbalveld, een groep twintigers met indianentooien op hun hoofd en een bloedstollend stierengevecht - maar dan met een heftruck in plaats van een stier. Amersfoort barst van de verrassende artiesten en alles is net even anders dan anders. Lees hier wat er tijdens Spoffin 2017 te doen is.

Is het lekker weer? Bekijk outdoor uitjes. Mocht er wel een regenbui voorbijkomen, hebben we gelukkig ook indoor dagjes uit voor je op een rij gezet.
Foto 2. Lekker eten en vooral veel gezelligheid op Lepeltje Lepeltje, dit weekend in Breda. Foto: Lepeltje Lepeltje, Dennis Verduin.
Foto 3. Geniet in Amersfoort van circusacts op straat. Foto: Spoffin © Marti Bernguer.

Laatst gewijzigd: 2017-08-23 17:40:56 · Gepubliceerd: 24 augustus 2017 - 1089