Botterdagen Elburg: vis, klederdracht en botters!

Botterdagen Elburg |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Terug in de tijd in Elburg op 7, 8 en 9 september

5 september 2017 Toerisme Elburg, Gelderland Vers gerookte paling happen, in klederdracht gehulde mensen spotten, swingen op gezellige muziek en historische botters bewonderen. Het altijd al gezellige vestingstadje Elburg staat van 7 tot en met 9 september volledig in het teken van de Botterdagen én Open Monumentendag. Geniet van oude schepen, monumenten, vis en oude ambachten, oftewel: Elburg op z'n best.

Foto 1. Historische botters op het water. Foto: Comité Botterdagen & Open Monumentendag Elburg

Botterdagen: wat is er te doen?

Op iedere straathoek staat een swingend shantykoor, je ruikt de geur van verse vis en andere lekkere hapjes en overal zie je oude ambachten en gezellige kraampjes. Van donderdagmiddag tot en met zondagmiddag is het één groot feest in Elburg tijdens de Botterdagen. Er staan historische schepen in de haven - mis de Vlootschouw op donderdagavond niet! - en de authentieke straatjes worden gevuld met orkestmuziek en zeemansgezang. Op vrijdagmiddag bekijk je vanaf de dijk tussen Elburg en Harderwijk hoe alle botters tegen elkaar strijden op het Veluwemeer, 's avonds zing je binnen de vestingmuren van allerlei liveoptredens. Zaterdag is er een Bottermarkt rondom de haven, een oldtimershow in de Beekstraat en een klederdrachtshow in de Bloemstraat. Ook kun je meevaren met een botter of een wandelroute lopen met gids.

Gratis musea tijdens Open Monumentendag in Elburg

De Botterdagen vallen altijd tegelijk met Open Monumentendag, dit jaar op zaterdag 9 september. Waar kun je deze dag beter vieren dan in de vestingstad Elburg, waar zich de meeste monumenten per vierkante meter bevinden? Bewonder het prachtige oude klooster in Museum Elburg, ontdek hoe joodse gezinnen leefden in een niet-joodse gemeenschap in Sjoel Elburg, leer alles over orgels in het Nationaal Orgelmuseum en stap in de wereld van kanonnen en ander geschut in het Nederlands Artilleriemuseum.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Overal lopen mensen in klederdracht. Foto: Comité Botterdagen & Open Monumentendag Elburg
Foto 3. Volg de wedstrijd op het Veluwemeer. Foto: Comité Botterdagen & Open Monumentendag Elburg

Laatst gewijzigd: 2017-09-05 16:07:17 · Gepubliceerd: 2017-09-04 11:34:09 - 1803