Op naar de sterren in Space Expo!

Stem op je favoriete uitje en win vrijkaarten |  
Nieuws door
Foto 1. Voorwerpen die in de ruimte zijn geweest, inclusief de Soyuz-capsule van André Kuipers. Foto: Space Expo

Bekijk meteorieten, maanstenen en een echt ruimteschip

20 september 2017 Opmerkelijk Noordwijk, Zuid-Holland Waar is de maan van gemaakt en hoe lekker is ruimtevoedsel? In Space Expo bewonder je honderd dingen die in de ruimte zijn geweest, zoals een stukje van de maan, eten van astronauten en het pak van Apollo 13-astronaut Fred Haise (die van de wereldberoemde quote 'Houston, we have a problem!'). Na een bezoekje aan dit bijzondere museum wil je ook zelf de ruimte in! Lees waarom bezoekers zo van Space Expo houden en waarom dit misschien wel het leukste uitje van 2017 is.

Ruimteschip van André Kuiper

Op reis naar de maan... Wij kunnen alleen maar fantaseren over hoe dat zou moeten zijn. Een bezoekje aan Space Expo helpt je daar een beetje bij. Zo bewonder je er de Soyuz-capsule waarmee André Kuipers in 2012 mee naar de ruimte is gevlogen. "Het ruimteschip is in totaal zes maanden in de ruimte geweest", vertelt Rob van den Berg, directeur van Space Expo. "Het bracht André en zijn twee collega-astronauten naar het Internationaal Ruimtestation ISS, en daarna weer terug op aarde." Verwonder je over hoe klein die capsule is!

100 voorwerpen uit de ruimte

Wist je dat dj Armin van Buuren muziek schreef voor André Kuipers die hij kon luisteren in de ruimte? En dat André ook stripboeken las in zijn raket? Die dingen zie je terug in Terug uit de ruimte, de tentoonstelling met 100 voorwerpen die in het heelal zijn geweest en inmiddels weer op aarde terecht zijn gekomen. Rob: "Nergens anders in Nederland zie je zoveel voorwerpen bij elkaar die in de ruimte zijn gebruikt, zoals een stukje van de maan, Andrés ruimtepak, echt ruimtevoedsel en het pak van Apollo 13-astronaut Fred Haise." Ook zie je een meteoriet van 4,7 miljard jaar oud (!), brokstukken van een neergestorte satelliet en vlaggetjes die op de maan zijn geweest.

Stem op Space Expo
en maak kans op twee vrijkaarten!

Leuke weetjes

In Space Expo leer je alles over de ruimte en de bekendste astronauten. Maar wist je ook dat...
  • André Kuipers persoonlijk mee is geweest naar Moskou om te checken of de Soyuz-capsule die het museum ging kopen, ook echt de capsule is waar hij in gevlogen heeft? Hij heeft de capsule geïnspecteerd en kon bevestigen dat dit de capsule was waar hij mee gevlogen heeft;
  • je met de Space Train naar ESTEC kunt reizen? Dit is het technologische hart van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA;
  • je Space Expo met korting kunt bezoeken? Bestel tickets met €1,- korting.

Bekijk alle genomineerden van de DagjeWeg.NL Award 2017 en stem op jouw favoriet.
Foto 2. De Soyuz-capsule waarin André Kuipers door de ruimte heeft gevlogen. Foto: Space Expo
Foto 3. Leer allerlei leuke weetjes over de ruimte en het heelal! Foto: Marisa Beretta
Foto 4. De Space Train. Foto: Space Expo

Laatst gewijzigd: 2017-09-21 11:02:42 · Gepubliceerd: 2017-09-18 15:10:43 - 1030