Is Sprookjeswonderland het leukste uitje?

Van reizende tentoonstelling tot geliefd sprookjespark

Stem op je favoriete uitje en win vrijkaarten! Nieuws door
Foto 1. Bekijk sprookjes van dichtbij in Sprookjeswonderland. Foto: Sprookjeswonderland

archief oud artikel 2 oktober 2017 Toerisme Enkhuizen, Noord-Holland Fonkelende sterren, een stevige herfstwind of dwarrelende sneeuwvlokjes. In het Tijdhuis neemt Vadertje Tijd bezoekers van Sprookjeswonderland mee langs de seizoenen. Het bijzonderste onderdeel van het vriendelijke sprookjespark in Enkhuizen, waar bijna alle bezoekers laaiend enthousiast over zijn. Lees meer over deze genomineerde voor de DagjeWeg.NL Award 2017 en laat je betoveren!

Prijs/kwaliteit Sprookjeswonderland = top!

Sprookjes, over kabouters, heksen en kastelen: ze passeren de revue in Sprookjeswonderland, een kleinschalig sprookjespark in Enkhuizen. In de beginjaren speelden de sprookjes een hoofdrol in een reizende tentoonstelling, die ieder jaar een aantal donderdagen op de Sprookjesmarkt in Enkhuizen stond. Ook in Hoog Catherijne waren de eenvoudige uitbeeldingen van sprookjes te bewonderen. Sinds 1991 bestaat het huidige park, wat jaarlijks vele gezinnen weet te bekoren. "De meeste reacties krijgen we op onze vriendelijke prijsstelling", vertelt Mathijs de Vries, van Sprookjeswonderland. "De entreeprijs weten wij relatief laag te houden door veel in eigen beheer te doen. Parkeren is gratis en een kopje koffie koop je bij ons al vanaf €1,20. Ook de overige prijzen in de shops zijn schappelijk."

Stem op Sprookjeswonderland
en maak kans op twee vrijkaarten!

Leuke weetjes over Sprookjeswonderland

Waarmee weet Sprookjeswonderland zoveel bezoekers te betoveren? Deze belevingen staan je te wachten:

  • In het Tijdhuis komt Vadertje Tijd tevoorschijn en vertelt over de tijd en de vier seizoenen. Boven de toeschouwers fonkelen meer dan 20.000 sterretjes op het koepelvormig plafond. Ieder seizoen komt hier met feeën en elfjes tot leven. Van wind in de herfst tot sneeuw op het toneel in de winter!
  • De nieuwste attractie van Sprookjeswonderland is de Hekspeditie. In deze show speelt Heks Hupsakee de hoofdrol en mogen de gasten mee op een vliegend tapijt!
  • Volgend jaar, in het voorjaar van 2018, gaat het eerste deel van een nieuw gebied open. Hier is in ieder geval een uitbreiding van het sprookjesbos te zien. En er komt misschien nog een nieuwe attractie...!

Foto 2. Deze schone slaapster had eerst geen vast onderkomen, maar was onderdeel van de reizende tentoonstelling. Foto: Sprookjeswonderland
Foto 3. In Enkhuizen was Sprookjeswonderland als reizende tentoonstelling te zien. Foto: Sprookjeswonderland

Laatst gewijzigd: 2017-10-02 08:47:55 · Gepubliceerd: 2 oktober 2017 - 689