Jan Taminiau krijgt eigen tentoonstelling in Utrecht

Tentoonstelling Jan Taminiau |  deel via WhatsApp | Persbericht door

Modeontwerper Taminiau straalt in 2018 in Centraal Museum

2 oktober 2017 Toerisme Utrecht, Utrecht Tientallen topstukken van Jan Taminiau schitteren vanaf 21 april 2018 in Centraal Museum Utrecht. Taminiau is een van de bekendste en meest succesvolle modeontwerpers van Nederland. Koningin Máxima is fan: zij droeg tijdens de inhuldiging van 2013 een van zijn creaties - de inmiddels iconische blauwe jurk.

Foto 1. Foto: Marc de Groot - styling: Maarten Spruyt - visagie: Irena Ruben.

Bewonder het werk van Taminiau

Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom en diepte van het werk van Taminiau getoond. Het publiek wordt meegenomen in de wereld van onderzoek, herinneringen, inspiratie, experiment en vakmanschap van één van de meest belangrijke en toonaangevende modeontwerpers van Nederland. Naast nieuw werk van Jan Taminiau en al eerder verworven creaties van hem uit de museale collectie van het Centraal Museum, worden in deze tentoonstelling spectaculaire bruiklenen van Taminiau uit verschillende musea gepresenteerd. Daarnaast worden topstukken uit het atelier van JANTAMINIAU én unieke en bijzondere stukken uit privéverzamelingen getoond. Het is nog niet bekend of er ook creaties te zien zijn die koningin Máxima heeft gedragen. Je duikt dus helemaal in de wereld van Taminiau, ontdekt wat zijn grootste inspiratiebronnen zijn, hoe je die in zijn creaties herkent en hoe zo'n couturestuk precies tot stand komt.

Mode in het Centraal Museum

Het Centraal Museum Utrecht heeft een indrukwekkende modecollectie, zo'n honderd jaar geleden opgericht door Carla de Jonge. Tip: in de tentoonstelling Uit de Mode zie je tot en met 22 oktober de hoogtepunten uit de modecollectie van het Centraal Museum.

De tentoonstelling Jan Taminiau is te bezoeken van 21 april tot en met 26 augustus 2018 in het Centraal Museum in Utrecht. Lees hier meer over de tentoonstelling!
Foto 2. Foto: Marc de Groot - styling: Maarten Spruyt - visagie: Irena Ruben.

Laatst gewijzigd: 2018-04-10 15:37:10 · Gepubliceerd: 2017-10-02 16:11:59 - 3442