Speuren en graven tijdens de Nationale Archeologiedagen

Een dag als archeoloog aan de slag

Nationale Archeologiedagen Nieuws door
Foto 1. Kruip in de huid van een archeoloog tijdens de Nationale Archeologiedagen. Foto: Nationale Archeologiedagen.

archief oud artikel 9 oktober 2017 Geschiedenis Landelijk Of je nou thuis op de bank zit of naar de winkel fietst: overal ligt geschiedenis onder je voeten. De Nederlandse grond zit vol verborgen verhalen en heeft al veel bijzondere schatten voortgebracht, dankzij de archeologen die ze vonden. Van vrijdag 13 oktober tot en met zondag 15 oktober ontdek je zelf tijdens de Nationale Archeologiedagen hoe het is om archeoloog te zijn. Luister naar avontuurlijke verhalen, bekijk speciale vondsten en sla zelf aan het speuren en graven.

Archeoloog voor een dag

In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden voel je je bij binnenkomst al een archeoloog of avonturier. De collectie is sowieso superinteressant en tijdens de Archeologiedagen zijn er leuke activiteiten. Ga zelf de hele dag als archeoloog aan de slag. Onderzoek in het museum eeuwenoude munten en teken scherven van potten en vazen na, net als echte archeologen doen. Ook in Huis van Hilde in Castricum is er van alles te beleven. Volg een gratis rondleiding door de vaste tentoonstelling, speur zelf als archeoloog in spe in de ArcheoHotspot en leer hoe je inschat of een archeologische vondst echt waardevol is of niet. Bekijk wat er nog meer te doen is tijdens de Nationale Archeologiedagen in Huis van Hilde.

Archeologiedagen met korting

Op verschillende plaatsen vind je tijdens de Nationale Archeologiedagen ArcheoHotspots. In deze hotspots kun je eigen vondsten laten bekijken en onderzoeken à la Tussen Kunst en Kitsch. Wie weet is dat ene muntje uit de tuin of die scherf uit de duinen wel stiekem een archeologische vondst! Niet bang om je handen vuil te maken? Vier de Nationale Archeologiedagen in Archeon in Alphen aan den Rijn. Zoek naar oud aardewerk en Romeinse munten. Er zijn professionele archeologen aanwezig om samen met je in de boeken te duiken om te ontdekken wat je vondsten waard zijn!

Door het hele land doen meer dan honderd mee met allerlei activiteiten. Ontdek wat er waar te doen is tijdens de Nationale Archeologiedagen.
Foto 2. Graaf als een echte archeoloog bijzondere vondsten op. Foto: Nationale Archeologiedagen.
Foto 3. Ga zelf aan de slag bij een ArcheoHotspot! Foto: Nationale Archeologiedagen.

Laatst gewijzigd: 2017-10-31 10:40:24 · Gepubliceerd: 2017-10-06 17:06:50 - 399