1

Met de boswachter op pad tijdens de Week van het Landschap

Verken de mooiste onontdekte plekjes van de natuur

De Week van het Landschap Nieuws - gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Kinderen spelen in een boomgaard. Foto: Week van het Landschap © Loeke Koetsier.

archief oud artikel 13 oktober 2017 Natuur Landelijk Wandelingen door het bos, vogels kijken tijdens fietstochten en een dagje op stap met de boswachter. Van 14 tot en met 29 oktober is het de Week van het Landschap! Zestien dagen lang zijn er allerlei activiteiten door het hele land voor jong en oud in de natuur. Probeer onontdekte wandel- en fietsroutes uit bij jou in de buurt, vier Paddenstoelendag en doe mee aan een bijzondere kookworkshop. Kom op, de natuur in!

Samen de natuur verkennen

De natuur dichtbij huis heeft vaak mooie verrassingen voor je in petto. Kijk eens om je heen in je eigen straat. Bewonder de mooie bomen, vogels, wilde bloemen en grappige insecten die over de straatstenen krioelen. Tijdens de Week van het Landschap kun je met de boswachter in jouw omgeving op pad en zie je ineens nog veel meer verborgen pareltjes in de natuur! Of doe mee aan een van de natuuractiviteiten en verken op eigen houtje een mooi gebied, bezoek een natuurtheater in Limburg of vier Paddenstoelendag met een kop heksensoep in Noord-Holland. In elke provincie is er van alles te doen. In totaal zijn er bijna honderd verschillende activiteiten! Bekijk wat er waar te doen is tijdens de Week van het Landschap.

Greep uit het programma

Sommige activiteiten zijn gratis en vrijblijvend te bezoeken, voor andere moet je je aanmelden en entree betalen. Bekijk alle activiteiten op de website van de Week van het Landschap. Hieronder een paar tips op een rij:

  • Stamppotbuffet met verhalen aan tafel, op 21 oktober vanaf 17:30 uur in Balkbrug, Overijssel. Met z'n allen gezellig drie soorten stamppot eten in Bezoekerscentrum de Wheem terwijl de mooiste en oudste verhalen over het Reestdal worden gedeeld.
  • Ronde van Oranjezon, op 21 oktober in Vrouwenpolder. Zeeland. Tijdens deze wandeling van 7,5 kilometer door het natuurgebied Oranjezon kom je langs verschillende posten waar je weetjes over het gebied ontdekt en opdrachten mag doen. Bij de ene post leer je bijvoorbeeld alles over sprinkhanen, ontmoet je een schaapherder en zijn kudde en bij een andere post laat een boswachter je zien wat hij elke dag doet.
  • Bezoek een kasteel in Gelderland! Vanaf 16 tot en met 21 oktober organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen allerlei activiteiten in en rond zeven opengestelde kastelen. Tijdens deze week heeft elk kasteel een eigen bijzondere dag op de planning staan vol rondleidingen, speurtochten en meer.

De Week van het Landschap vindt plaats vanaf 14 tot en met 29 oktober op verschillende locaties bij de twaalf provinciale Landschappen.
Foto 2. Volg een rondleiding door de natuur. Foto: Week van het Landschap © Carolien van de Kreeke.
Foto 3. Kinderen ontdekken Kasteel Ammersoyen. Foto: Week van het Landschap © Ton Rothengatter.

Laatst gewijzigd: 2017-10-25 09:45:55 · Gepubliceerd: 13 oktober 2017 - 709