In deze vijf musea krijg je leuke kortingen!

Marinemuseum | Redactioneel door

En ze zijn ook nog eens verspreid door het hele land

16 oktober 2017 Toerisme Landelijk Musea zijn er voor jong en oud, groot en klein. Met het hele gezin een museum bezoeken kost echter al snel een flinke duit. Om de kosten een beetje te drukken, zetten wij zes musea op een rijtje waar je leuke korting krijgt. Van Den Helder tot Eindhoven: in alle hoekjes van Nederland zijn uitjes met korting te vinden. Qualitytime met het hele gezin gegarandeerd!

Foto 1. Bewonder Delfts Blauw bij de Royal Delft Experience! Foto: Royal Delft Experience.

Het Marinemuseum

DEN HELDER - Zeebonken, stoere mariniers en matrozen opgelet! Het Marinemuseum laat je alles, maar dan ook alles zien van het leven aan boord van een marineschip. Maar liefst drie schepen liggen in dit museum op het droge, waaronder onderzeeboot Tonijn en mijnenveger Abraham Crijnssen. Die laatste is trouwens een bijzonder geval, want dit schip ontsnapte in de Tweede Wereldoorlog aan de Japanners, gecamoufleerd als tropisch eiland! Zet koers naar dit museum, stap achter het grote stuurwiel of een boordkanon en droom weg naar zeeën vol woeste golven. Via DagjeWeg Tickets krijg je 10% korting op tickets voor het Marinemuseum!

muZIEum

NIJMEGEN - Vind jij de bananen in de supermarkt in het donker? Lukt het jou om een drankje in het donker op te drinken zonder te knoeien? Schrijf jij een liefdesbrief in braille? In het muZIEum neemt een blinde of slechtziende gids je mee in zijn of haar leven en stap je totale duisternis binnen. Hier zie je echt helemaal niks en beleef je het leven met een taststok. Voor buitenmensen heeft het museum een spannende stadswandeling, genaamd Expeditie Ribbelroute. Met behulp van een virtual reality-bril ontdek je hoe het is om blind of slechtziend te zijn en toch je favoriete winkel vindt. Bestel tickets voor muZIEum met korting!

Philips Museum

EINDHOVEN - Philips, dat kleine fabriekje in Eindhoven dat uitgroeide tot bedrijf van wereldformaat, is toch wel iets van Neêrlands trots. In het Philips Museum Eindhoven leer je hoe Gerard Philips steeds weer opnieuw het licht uitvond en de wereld verbaasde met uitvindingen als de radio, televisie en röntgenapparatuur. Hier vind je alle interessante Philips-uitvinden uit de afgelopen honderd jaar én krijg je een kijkje in de toekomst. Speel het familiespel Mission Eureka om te ontdekken hoe innovatief je zelf bent. Bestel tickets voor het Philips Museum via DagjeWeg.NL Tickets!

Royal Delft Experience

DELFT - Nog zoiets typisch Hollands is Delfts blauw; het wereldwijd bekende, beschilderde aardewerk. Nog altijd worden de blauwe vazen, theekopjes en schoteltjes met de hand beschilderd, net als in de zeventiende eeuw. In de Royal Delft Experience oftewel De Porceleyne Fles vertellen ze je met liefde alles over het blauwwitte porselein en ook zie je echte schilders met bewonderingswaardige precisie aan het werk. Als je alle handbeschilderde kopjes en kannetjes hebt bekeken, plof je neer in de brasserie met historische binnentuin. Hier eet je een hapje en drink je koffie uit - uiteraard - Delfts blauwe kopjes. Boek tickets met korting voor Royal Delft Experience!

Universiteitsmuseum Utrecht

UTRECHT - Het complete interieur van een biologielokaal op de middelbare school vind je in het Universiteitsmuseum Utrecht: opgezette dieren, skeletten en lichaamsdelen op sterk water. Kleine en grote wetenschappers in de dop kruipen hier in de huid van archeologen, professoren, biologen, dokter of fysicus. Kijk mee in de operatiekamer bij een hond met een hernia, onderzoek eeuwenoude spullen en skeletten of leer hoe belangrijk een deeltjesversneller is. Heb je ooit bijzondere dingen gevonden op de grond, bijvoorbeeld fossielen of mooie stenen? Neem ze mee! Samen met een echte archeoloog analyseer je je schat. Bestel nu en krijg korting op tickets voor Universiteitsmuseum Utrecht!

Bekijk nog meer dagjes weg met korting op DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Sta zelf aan het stuurwiel in het Marinemuseum! Foto: Marinemuseum © DigiDaan.
Foto 3. Loop met een taststok in het muZIEum. Foto: muZIEum.
Foto 4. Duik in de technologie in het Philips Museum Eindhoven! Foto: Philips Museum Eindhoven.
Eeuwenoude botten bij het Universiteitsmuseum Utrecht. Foto: Universiteitsmuseum Utrecht.
Laatst gewijzigd: 2019-03-06 11:58:43 · Gepubliceerd: 2017-10-10 13:46:47 - 910