Doe de Elfstedentocht dit jaar per benenwagen

Elfstedenpad |  deel via WhatsApp | door

Ontdek Friesland met het Elfstedenpad

13 oktober 2017 Landelijk, Friesland Het kan vriezen en het kan dooien, dachten ze in Friesland. Aangezien dat vriezen meestal geen succes is en de Elfstedentocht daardoor vaak niet doorgaat, kun je de elf Friese steden nu ook op een andere manier bezoeken: lopend! Een gloednieuwe wandelroute volgt de wereldberoemde schaatstocht zoveel mogelijk over land.

Foto 1. Het Elfstedenpad. Foto: Wandelnet © Harry Blokzijl

283 kilometer

Door uitgestrekte weidegebieden, langs de oevers van meren en door terpenlandschap. De 283 kilometer lange route van het Elfstedenpad voert je dwars door Fryslân. Bezoek in 46 etappes Leeuwarden, Sneek, Gaasterland, Harlingen, Franeker, Dokkum, Damwoude en kom uiteindelijk weer terug bij de Elfstedenhal in Ljouwert. Strenge vorst heb je er niet eens bij nodig en wandelschoenen zitten een stuk prettiger aan je voeten dan klapnoren.

Top drie wandelprovincies

Met het nieuwe Streekpad hoopt de provincie Friesland aan de top van de Nederlandse wandelprovincies te blijven. Michiel Schrier, gedeputeerde van de Provincie Friesland sprak met trots tijdens de opening van het pad. "Friesland heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in haar wandelnetwerk. Het Elfstedenpad is de kroon op deze wandelinfrastructuur. Hiermee willen we onze plek in de top drie van wandelprovincies in Nederland de komende jaren zeker stellen."

De wandeltocht der wandeltochten begint bij de Elfstedenhal in Leeuwarden en eindigt hier ook weer. Een informatiebord met daarop de hele route markeert het officiële startpunt. De route is echter ook in gedeeltes te lopen. In de webwinkel van de Koninklijke Wandel Bond Nederland en Wandelnet is een routegids verkrijgbaar. In deze gids vinden wandelaars een stempelkaart waarmee zij wandelend kunnen sparen voor een waardevolle herinnering.
Foto 2. Gedeputeerde Michiel Schrier bij de opening van het Elfstedenpad. Foto: Wandelnet © Harry Blokzijl

Laatst gewijzigd: 2017-10-13 15:41:22 · Gepubliceerd: 2017-10-13 14:29:30 - 695