1

Laaf je aan bergen kennis in de Ambassade van de Vrije Geest

Die geopend werd door bestsellerauteur Dan Brown!

Bezoek de Ambassade van de Vrije Geest Nieuws door
Foto 1. De Amerikaanse bestsellerauteur Dan Brown (links) opende de Ambassade van de Vrije Geest. Foto: Ambassade van de Vrije Geest

archief oud artikel 1 november 2017 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Amsterdam is een nieuw platform voor cultuur, muziek, kunst, wetenschap en spiritualiteit rijker! In onze hoofdstad in het Huis met de Hoofden aan de Keizersgracht is vanaf 1 november 2017 een heuse Ambassade voor de Vrije Geest te vinden. Deze werd geopend door niemand minder dan de Amerikaanse bestsellerauteur Dan Brown, met recht een ambassadeur van het vrije denken te noemen met zijn filosofisch-religieuze thrillers.

Internationaal centrum van kennis

De Ambassade voor de Vrije Geest is de thuishaven van 25.000 werken uit de Bibliotheca Philosophica Hermetica; de wereldwijd bekende Amsterdamse bibliotheek van Joost Ritman met werken op het snijvlak van geschiedenis, wetenschap, kunst, mystiek, filosofie en spiritualiteit. Dan Brown staat bekend als groot fan van de bibliotheek, hij doneerde in 2016 al drie ton aan de Bibliotheca Philosophica Hermetica om de kerncollectie van de boeken te digitaliseren.

Ontmoetingsplek voor vrije denkers

Het kenniscentrum heeft verschillende functies die een internationaal karakter hebben. Zo komt er een café, kenniscentrum en studieruimte. Naast dat je er kennis uit boeken, eeuwenoude prenten en oude voorwerpen kunt halen, is het ook mogelijk om door te luisteren slimmer te worden. Er staan lezingen en colleges op het programma van internationale sprekers, en salon- en muziekavonden. Het idee achter de ambassade is om het een ontmoetingsplaats voor vrijdenkers te maken, waar wijsheid uit de hele wereld wordt verzameld. Waar je de discussie kunt aangaan met anderen over belangrijke thema's in het leven, ongeacht religie, cultuur of leeftijd. Voor kinderen komen er educatieve programma's die de fantasie aanwakkeren en tegelijkertijd de maatschappelijke betrokkenheid vergroten. Wil je alle verhalen horen over de voorstellen die door het hele gebouw tentoongesteld liggen? Volg dan een rondleiding! Leuk detail: in de gekozen locatie, het Huis met de Hoofden, hing in het verleden ook al een vrije geest rond. Comenius, de filosoof die pleitte voor onderwijs voor iedereen, woonde hier en ook Rembrandt is er geweest.

De Ambassade van de Vrije Geest vind je in het Huis met de Hoofden aan de Keizersgracht 123 in Amsterdam. Het kenniscentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur en de entreeprijs is € 9,00. Voor een rondleiding betaal je € 5,00 per persoon.

Wil je meer kennis opdoen in onze hoofdstad? Bezoek een museum in Amsterdam!
Foto 2. Bewonder oude voorwerpen. Foto: Ambassade van de Vrije Geest
Foto 3. Ga de dialoog aan met anderen. Foto: Ambassade van de Vrije Geest
Foto 4. Leer over oude filosofen. Foto: Ambassade van de Vrije Geest
Foto 5. Aan de wand hangen oude prenten. Foto: Ambassade van de Vrije Geest

Laatst gewijzigd: 2017-11-01 14:58:29 · Gepubliceerd: 1 november 2017 - 1053