Knus schaatsen voor het Kurhaus

Lekker winters uitwaaien aan de kust van Scheveningen

Cool Event Scheveningen 2023 Nieuws door
Foto 1. Schaatsen met uitzicht op De Pier van Scheveningen. Foto: Cool Event Scheveningen

archief oud artikel 7 november 2023 Toerisme Scheveningen, Zuid-Holland Je weet dat kerst voor de deur staat wanneer de schaatsbaan voor het Kurhaus in Scheveningen opengaat. Vanaf 11 november 2023 tot en met 11 februari 2024 kun je weer schaatsen aan het strand! Voor liefhebbers van winterse dagjes uit, kerstklassiekers en the holly jolly holidays is Scheveningen tijdens de donkere dagen een aanrader.

Schaatsen op het Kurhausplein

De inmiddels beroemde overdekte schaatsbaan op het Kurhausplein is vanaf 11 november elke dag van 10:00 uur tot 22:00 uur open. Dus je hebt zo een hele dag schaatsplezier in hartje Scheveningen, op een gezellig winterplein vol typische wintersnacks en warme drankjes. Het luxe Kurhaus, helemaal in kerstsferen met versieringen en fonkelende lichtjes, is een prachtige backdrop. Schaatsen mag je zelf meenemen, maar zijn ook op locatie te huren. Handschoenen zijn verplicht op de schaatsbaan, dus vergeet deze niet! Anders kom je voor teleurstellingen te staan en kun je helaas de ijsbaan niet op.

Tip: doe ook zeker een rondje in het reuzenrad op De Pier. Sowieso al een mooie ervaring, maar nóg mooier als het donker is en je alle lichtjes van De Pier en de badplaats onder je ziet fonkelen. Zwijmel...

Schaatsshows, curling en voetjebal

Tijdens de gezellige winterperiode is er op de schaatsbaan van alles te doen. Zwier lekker rond over het ijs met een muziekje in je oren tijdens de Silent Disco of boek een fun curling clinic. Voor de kleine voetballers is er op 10 december een Voetjebal evenement: een ochtend vol ijspret met warme chocolademelk na afloop. Laat je de schaatsen zelf liever staan? Kom dan kijken naar een van de schaatsshows! Op 14 november, 29 en 30 december 2023 en 5 en 6 januari 2024 staan er twee betoverende schaatsshows op de agenda.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken: schaatsen en meer winterpret in Scheveningen! Foto: Smith Communicatie © Casper van Dort.

Laatst gewijzigd: 2024-02-05 13:42:42 · Gepubliceerd: 2017-11-07 16:59:00 - 11496