Kom knus schaatsen voor het Kurhaus!

Cool Event Scheveningen 2019 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Lekker winters uitwaaien aan de kust van Scheveningen

8 november 2019 Toerisme Scheveningen, Zuid-Holland Je weet dat kerst voor de deur staat wanneer de schaatsbaan voor het Kurhaus in Scheveningen opengaat. Vanaf 9 november 2019 tot en met 26 januari 2020 kun je weer schaatsen aan het strand! Voor liefhebbers van winterse dagjes uit, kerstklassiekers en the holly jolly holidays is Scheveningen tijdens de donkere dagen een aanrader.

Foto 1. De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken: schaatsen en meer winterpret in Scheveningen! Foto: Smith Communicatie © Casper van Dort.

Schaatsen op het Kurhausplein

De inmiddels beroemde overdekte schaatsbaan op het Kurhausplein is vanaf 9 november elke dag van 10:00 uur tot 22:00 uur open. Dus je hebt zo een hele dag schaatsplezier in hartje Scheveningen, op een gezellig winterplein vol typische wintersnacks en warme drankjes. Het luxe Kurhaus, helemaal in kerstsferen met versieringen en fonkelende lichtjes, is een prachtige backdrop. Schaatsen mag je zelf meenemen, maar zijn ook op locatie te huren. Handschoenen zijn verplicht op de schaatsbaan, dus vergeet deze niet! Anders kom je voor teleurstellingen te staan en kun je helaas de ijsbaan niet op.

Tip: doe ook zeker een rondje in het reuzenrad op De Pier. Sowieso al een mooie ervaring, maar nóg mooier als het donker is en je alle lichtjes van De Pier en de badplaats onder je ziet fonkelen. Zwijmel...

Ice Expo: ijsparadijs op het strand

Bezoek in Scheveningen vanaf 7 december ook de Ice Expo! In een grote gekoelde tent op het strand bewonder je de mooiste ijscreaties, die er dankzij lichteffecten extra magisch uitzien. Je waant je even in een wintersprookje. IJskunstenaren maakten tientallen sculpturen helemaal from scratch, speciaal voor de tentoonstelling. Dit jaar zie je in de expo ook hoe de kunstwerken gemaakt worden en kun je zelf met ijs aan de slag. De Ice Expo is tot en met 12 januari 2020 te bezoeken. Een kaartje voor volwassenen - vanaf twaalf jaar - kost € 10,- per persoon. Kinderen vanaf vier tot en met elf jaar betalen € 5,- entree. Kinderen jonger dan vier jaar mogen gratis naar binnen. Wees gewaarschuwd: het is binnen bij de expositie letterlijk ijskoud om de sculpturen in goede conditie te houden, dus kleed je warm aan!

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Cool Event tovert Scheveningen weer om tot winters paradijs. Foto: Smith Communicatie © Casper van Dort.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-12-19 12:22:41 · Gepubliceerd: 2017-11-07 16:59:00 - 8468