Wat is er te doen dit weekend?

Wat is er te doen? Tips van de redactie |  
Redactioneel door
Foto 1. Ontmoet de Romeinen in Museumpark Orientalis. Foto: Raoul van Meel

De leukste activiteiten op 6 en 7 augustus

4 augustus 2022 Toerisme Landelijk Geniet dit weekend van het prachtige zomerweer en trek eropuit! Swingen op een popfestival, naar de Romeinen of met het hele gezin naar de Trekkertrek Familiedag: voor iedereen is er wel iets leuks te doen. Check snel de Weekend Top 5 voor de leukste activiteiten op 6 en 7 augustus.

Vestingpop

Hellevoetsluis, Zuid-Holland - Wat hebben Van Dik Hout, Kuzko en Joost Wander gemeen? Ze treden samen met nog zeven andere toppers op 6 augustus op tijdens Vestingpop. Een gratis popfestival met twee podia op een prachtige locatie, namelijk de Zuidfront in Hellevoetsluis. Lekker swingen op de muziek van gevestigde namen en aanstormend talent! Overal staan foodtrucks, dus je kunt zonder problemen doorfeesten van 12:00 uur tot middernacht.

Foto 2. Vestingpop in Hellevoetsluis. Foto: Vestingpop

Naar de Romeinen

Heilig Landstichting, Gelderland - Het is Romeins Weekend in Museumpark Orientalis. En dat betekent dat de Romeinse straat in het park bewoond wordt door de Romeinen! Ze beoefenen daar op 6 en 7 augustus hun ambachten uit, verkopen hun producten, patrouilleren en marcheren door de straat om hun nederzetting te bewaken en trainen met hun wapens. Ontmoet de soldaten én hun vrouwen en kinderen, laat je Romeins opmaken en train mee met het zwaardvechten. Zo kun je je voor even zelf een echte Romein wanen.

Foto 3. Je ontmoet niet alleen Romeinse soldaten in Orientalis, maar ook hun gezinnen. Foto: Raoul van Meel

Stoomgemaal onder stoom!

Halfweg, Noord-Holland - Stoomgemaal Halfweg draait dit weekend! En dat gebeurt zoals het hoort: met stoom. Een indrukwekkend gezicht dat je één keer in je leven moet hebben meegemaakt. Dit oudste en grootste nog werkende scheprad stoomgemaal ter wereld is op zowel zaterdag als zondag open van 11:30 tot 16:30 uur. Naast het stoomgemaal zelf zie je ook modelstoommachines draaien. Een smid vertelt over vuur en ijzer en geeft je de gelegenheid om je eigen slag te slaan met de smeedhamer. Kinderen kunnen hun stoomdiploma halen. Een stukje Nederlandse geschiedenis die even weer tot leven komt.

Foto 4. Help de smid bij Stoomgemaal Halfweg. Foto: Stoomgemaal Halfweg

Trekkertrek familiedag

Koudekerk aan den Rijn, Zuid-Holland - Omgeven door springkussens en andere activiteiten proberen ronkende tractoren zover mogelijk een sleepwagen vol gewicht over een stuk grond te trekken. Dit is de Trekkertrek Familiedag, waar liefhebbers van tractoren hun hele gezin mee naar toe kunnen nemen. Terwijl zij zelf hun lievelingstractor staan aan te moedigen om nog nét wat verder te komen, springen de kinderen op de springkussens, spelen met graafmachines in het zand, aaien een koe bij de boerderijdieren, roosteren marshmallows boven een vuurtje of klimmen zelf op een tractor in kinderformaat. Zie je liever sterke mannen en vrouwen, dan is het touwtrekken helemaal jouw ding. Of kom voor alle andere entertainment als de klompenmakerij, prachtige stoommodellen, circus en natuurlijk de muziek. Beregezellig!

Foto 5. Een dag vol tractoren voor groot en klein. Foto: Nunes dos Anjos Fotografie

Met gids over de Hondsrug

Drouwen, Drenthe - Maak op zondagmiddag een heerlijke natuurwandeling over de Hondsrug en ontdek de fraaie flora en fauna. De gids weet je mee te leiden naar de mooiste plekjes en vertelt je alles over de natuur in de zomer. Zie wat er bloeit, hoor wat de dieren doen en geniet vooral van het groen en de natuur om je heen. Boek wel op tijd, want deze wandelingen van Staatsbosbeheer zijn vaak snel vol!

Foto 6. Trek dit weekend de natuur in en wandel met de gids mee over de Hondsrug. Foto: G. Commandeur

Meer ideeën voor dit weekend

 • Bezoek op 6 en 7 augustus de Open Tuinen in Noord-Holland;
 • Check onze UITagenda voor nog meer toffe uitstapjes;
 • Vind een uitstapje in je eigen buurt;
 • Eropuit met korting? Bekijk de beste aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets;
 • Bekijk hier de leukste dagjes tijdens de zomervakantie in Zuid-Nederland;
 • Dit zijn de leukste dagjes uit voor de zomervakantie in Midden-Nederland;
 • Met deze zomervakantie activiteiten in Noord-Nederland verveel je je geen moment;
 • Ondek alles over de indrukwekkende Rotterdamse haven;
 • Vier de zomer in het Nederlands Openluchtmuseum - met korting!
 • Foto 7. Ontmoet de Romeinen in Museumpark Orientalis. Foto: Raoul van Meel

  Laatst gewijzigd: 2022-08-04 12:14:37 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 537098