1

Wat is er te doen dit weekend?

De leukste activiteiten op 16 en 17 maart

Wat is er te doen? Tips van de redactie Redactioneel door
Foto 1. Bezoek dit weekend de Voorjaarskermis in Sneek. Foto: Jan Douwe Gorter

archief oud artikel 14 maart 2024 Toerisme Landelijk Wat gaan we dit weekend doen? Schuif aan bij de muzikale optredens tijdens de Nacht van de Militaire Muziek in Soest, bezoek de gezellige Voorjaarskermis in Sneek en leer alles over de sterren bij de Landelijke Sterrenkijkdagen. Dit zijn de leukste activiteiten op 16 en 17 maart, voor je verzameld in de Weekend Top 5.

Voorjaarskermis in Sneek

Sneek, Friesland Zwieren, botsen, draaien, dansen, gooien: van alles te doen op de Voorjaarskermis in Sneek! Dit is het laatste weekend dat je over de kermis op het Martiniplein kunt flaneren. Met dit jaar de Dombo-molen, een grote vliegtuigmolen met olifantengondels (ook leuk voor volwassenen!) en een uitgebreid parcours van het gigantische Fun House ‘Apres Ski Party’. En natuurlijk mogen vaste attracties als botsauto’s, draaimolen, de Break Dance en de Booster niet ontbreken. Ondertussen kun je een kansje wagen bij het Rad van Fortuin. Vergeet geen suikerspin te halen!

  • Dagje uit met korting? Bekijk ook de aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets!
  • Sterrenkijken door het hele land

    Landelijk Hoe langer je kijkt, hoe meer sterren erbij komen. En is dat nou Jupiter? Verwonder je over de prachtige sterrenhemel boven Nederland tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen van 15 tot 17 maart. Je kunt natuurlijk zelf naar buiten gaan en op eigen houtje naar boven turen, maar het leukste is om een sterrenwacht bij jou in de buurt te bezoeken. Op de website van de KNVWS vind je alle deelnemende locaties. Zo reis je bij Sterrenwacht Vesta in Oostzaan door het zonnestelsel tijdens hun avondprogramma inclusief leuke quiz, leuk voor het hele gezin. Bij Sterrenwacht Tweelingen in Spijkenisse krijg je een korte presentatie over de sterrenwacht en de telescoop in de koepel. Voor vrijwel alle locaties geldt: bij helder weer kun je zelf naar de sterren kijken door een telescoop! Duimen dat die wolken wegblijven dus.

    Nacht van de Militaire Muziek

    Soest, Utrecht Of je nu van klassiek houdt of mee wil dansen met een bigband, in het Nationaal Militair Museum geniet je van de mooiste muziek tijdens de tiende editie van de Nacht van de Militaire Muziek op 15 en 16 maart. Het thema van dit jaar is Makandra, wat Surinaams is voor ‘samen’ of ‘met elkaar’. Tijdens de avonden werken militaire muzikanten samen met artiesten en komen er allerlei culturen en stijlen voorbij. Van marsmuziek en latin tot popliedjes, eurojazz en hiphop. Ook klinkt er ‘kaseko’ en andere Caraïbische muziek, uitgevoerd door de band van de Surinaamse legerkapel. En als dat nog niet genoeg is: ook zijn er storytellingvoorstellingen en inspirerende gasten, onder anderen Veldheren Mart de Kruif en Peter van Uhm. Komt dat horen dus!

    Foto 2. Nacht van de Militaire Muziek. Foto: Nationaal Militair Museum

    Vlieg over de hele wereld

    Lelystad, Flevoland Altijd al willen weten hoe het is om een vliegtuig te besturen? Kom dan dit weekend langs bij Aviodrome! Op 16 en 17 maart staat het museum in het teken van virtueel vliegen tijdens het Flight Simulator Weekend. Met overal flight simulators, nagebouwde cockpits en de nieuwste software waarmee je de wereld over kan vliegen. Een must voor elke vliegtuigliefhebber of piloot in spe. Met een regulier ticket heb je toegang om de flight simulators te zien en te bedienen, je hoeft dus niets extra’s te betalen.

    Foto 3. Ervaar hoe het is om een piloot te zijn. Foto: Aviodrome

    FeelGood Market in Eindhoven

    Eindhoven, Noord-Brabant Met de lente in aantocht krijg je helemaal zin om over markten en braderieën te struinen, toch? En laat de FeelGood Market in Eindhoven nu net barsten van de gezelligheid met livemuziek, originele (streek)producten, mooie spullen en lekkere hapjes en drankjes. Je kunt er workshops volgen, gemasseerd worden, creatief bezig zijn en relaxen op het terras – met een beetje geluk met je snuit in het zonnetje. En natuurlijk shoppen, dus zorg dat er genoeg geld op je rekening staat. Ook voor kinderen is er genoeg vertier, dus neem vooral je gezin mee. Op 17 maart op het Ketelhuisplein, Strijp S, in Eindhoven.

    Meer ideeën voor dit weekend

    Foto 4. Van alles te beleven op de FeelGood Market in Eindhoven. Foto: FeelGood Market

    Laatst gewijzigd: 2024-03-13 14:45:20 · Gepubliceerd: 2023-08-29 07:55:11 - 730038