Wat is er te doen dit weekend?

Wat is er te doen? Tips van de redactie | Redactioneel door

De leukste uitjes en evenementen op 15 en 16 februari

13 februari 2020 Toerisme Landelijk Ontdek een andere kant van Bali, ga op Minecraft speurtocht en ontmoet giftige dieren. Of maak dit Valentijnsweekend hand in hand een magische wandeling door Alkmaar tussen vurige bomen en lichtgevende lotusbloemen. Bekijk alle weekendtips en have fun!

Foto 1. Ontdek een andere kant van Bali tijdens een boeiende expositie in het Tropenmuseum. Met prachtige schatten uit het verleden, maar ook intrigerende kunst van moderne kunstenaars als Made Bayak die je op de foto aan het werk ziet. Foto: Tropenmuseum © Kirsten van Santen

Oog in oog met giftige dieren

LEEUWARDEN - In Natuurmuseum Fryslân kun je vanaf 15 februari de spannende expositie GIF zien. Niet over gifmengers, maar over de rol van gif in de natuur. En die blijkt groot te zijn, want veel dieren en planten gebruiken gif als beschermingsmiddel. En natuurlijk voor de jacht. Eén beet van sommige giftige slangen kan zelfs een olifant doden. De expositie bevat interactieve spellen om te ervaren hoe het is om met gif in de natuur om te gaan. Maak bijvoorbeeld een maaltijd met paddenstoelen en ontdek of je lekkere hap eetbaar is, of dodelijk. Heel bijzonder: deze expositie bevat levende giftige dieren! Lekker griezelen terwijl je angstaanjagende spinnen, sissende slangen, felgekleurde giftige kikkers en enge schorpioenen in de ogen kijkt.

Valentijnsdag!

Op zoek naar hét uitje voor Valentijnsdag? Bekijk dan de Top 5 originele dates. Of zwijmel weg bij deze 12 romantische uitjes: voor elke provincie één! Bekijk nog veel meer fantastische uitjes voor met je partner.

Magische wandeling vol vuur en lichtjes

ALKMAAR - Tijdens Wonderlicht Alkmaar volg je bakens van vuur en licht over het historische Bolwerk en zie je onderweg de bomen en struiken tot leven komen. Dansende silhouetten, golvende lichtflitsen en mysterieuze lichtbeelden en geluiden vormen een droomwereld om je heen. Je reist langs fakkels, vuurbomen en lichtgevende figuren in het water. De tocht eindigt op het Canadaplein. Plof hier neer in een gezellige zithoek in de bedoeïenentent en geniet van akoestische muziek, theateracts en dichters. Of neem plaats bij een van de vuurkorven met een glas glühwein, thee of winterbier. Kinderen kunnen marshmallows boven het vuur roosteren. Ook de Grote Kerk is open. De magische wandeling vertrekt op 14, 15 en 16 februari vanaf 18:00 uur elk kwartier. Haast je, want de kaarten gaan snel. Bezoek aan het plein is gratis.

Bali behind the scenes

AMSTERDAM - Bij Bali denk je waarschijnlijk aan uitgestrekte stranden, prachtige tempels, indrukwekkende rijstvelden en prachtige dansen. Het Tropenmuseum laat vanaf 14 februari een andere kant van dit mooie eiland zien in de expositie Bali - Behind The Scenes. Ontdek rituelen die je als toerist niet snel zult ervaren en fraaie, oude schatten. Maar ook de sporen die de koloniale overheersing door Nederland heeft achtergelaten, wat de plasticvervuiling doet met het eiland en de gevolgen van het massatoerisme. Via foto's, video's, historische pareltjes en moderne kunst beleef je Bali door de ogen van de Balinezen. En ontdek je dat de bijzondere Balinese cultuur nog steeds springlevend is.

Minecraften op een fort

HERWIJNEN - Minecraft fans kunnen vanaf zaterdag hun hart ophalen in GeoFort. Dit spannende forteiland staat de hele voorjaarsvakantie in het teken van Minecraft, de open world game waar alles draait om bouwen met blokjes. Speur hier van 15 februari tot en met 1 maart je weg door een Minecraft doolhof, leef je uit met Minecraft GPS tekenen en maak een selfie met een creeper voor die ontploft. Er is naast Minecraft nog veel meer te doen, zoals je weg vinden door de desoriëntatietunnel of het geurendoolhof en je eigen kompas maken.

Werelden in het klein

GOES - Een stroomlocomotief rijdt over het spoor een stationnetje in, met daarachter de gebouwen en straten van een stad. Iets verderop rijdt een vrachtwagen over een bekende Nederlandse brug naar een industrieterrein, terwijl schepen af en aan varen in een grote waterbak. Welkom bij Modelbouwshow.nl, de grootste modelbouwshow van de Benelux. Het thema is dit jaar 'Bouw je wereld' en dat is te zien. Door de 15.000 vierkante meter aan hallen wandel je van stukje wereld naar stukje wereld en zie je de prachtigste miniatuur auto's, boten, vliegtuigen, treinen en houtbouw. Leuk: er is extra aandacht voor modelbouw met papier en karton. Ga ook zelf aan de slag met legostenen in de mega bouwhoek.

Meer leuke ideeën

Foto 2. Er is op GeoFort van alles te doen, waaronder gave Minecraft activiteiten. Foto: GeoFort

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-02-12 14:25:00 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 255235