Wat is er te doen dit weekend?

Bekijk onze UITagenda | Redactioneel door

Dit zijn leuke uitstapjes op 18 en 19 augustus

16 augustus 2018 Toerisme Landelijk Het zonnetje houdt zich een beetje op de achtergrond, maar toch is het prachtig zomerweer. Prima temperaturen, geen regen: dat zijn goede omstandigheden voor een dagje uit in de buitenlucht! En laten er nu dit weekend allerlei evenementen op de rol staan. Wonderlijke Reuzen veroveren Leeuwarden, schitterende koikarpers maken hun opwachting in Arcen. Zoveel te doen dit weekend! Lees verder voor de weekendtips van DagjeWeg.NL. Fijn weekend!

Foto 1. Vier de zomer tijdens het DierenPark Amersfoort Foodfestival. Foto: DierenPark Amersfoort

Smullen tussen de dieren

AMERSFOORT - Zomeravonden om je vingers bij af te likken in DierenPark Amersfoort. Dit weekend, van 16 tot en met 18 augustus, blijven bezoekers van de dierentuin langer plakken voor het DierenPark Amersfoort Foodfestival! Maar je kunt ook voor € 5,- alleen het foodfestival bezoeken en genieten van vers bereid eten, live muziek en de bijzondere setting. De foodtrucks en kramen staan op verschillende pleinen en serveren allerlei lekkers. Een verknipte pannenkoek van Pancake Crumble, heerlijke burgers van Smokelicious of toch een tosti, een wrap of taco's. Zoveel keuze! Daar zit voor het hele gezin wel iets tussen. Het foodfestival start om 16:00 uur en het park is open tot 22:00 uur.

Ietsjes koeler

Het weekend ziet er weer zonnig en warm uit, maar na de hittegolven van de laatste tijd vinden we 25 graden ineens 'lekker koel'. Daarom zonnige tips voor buiten én knusse tips voor binnen:

Film kijken onder de sterrenhemel

APELDOORN - Deken mee, een dikke trui en misschien toch regenkleding. Dan ben je helemaal klaar voor een bijzonder avondje film kijken in Apeldoorn. Het VUE Openlucht Filmfestival in Apeldoorn is ieder jaar een populair evenement. Dit weekend staat er een familiefilm op het programma, maar kun je ook in het donkere bos genieten van een horrorfilm. Daar moeten je zenuwen wel tegen bestand zijn... Hoe dan ook, midden in het bos beleef je een fantastische filmbeleving. Goed om te weten: omdat het bioscoopscherm in de buitenlucht staat, is het belangrijk dat het echt donker is als de film begint. Daarom beginnen films pas rond 21:15 uur. Lees hier meer over het filmprogramma van het VUE Openlucht Filmfestival in Apeldoorn.

Hooggeëerd publiek: hier zijn de Reuzen!

LEEUWARDEN - Er is lang reikhalzend naar ze uitgekeken, maar dit weekend is het dan eindelijk zover! De Reuzen van Royal de Luxe zetten reuzenvoet in Leeuwarden. De Duiker, het Kleine Reuze Meisje en de hond Xolo, dit weekend, van 17 tot en met 19 augustus, spelen alledrie hun rol in een theatrale voorstelling. Kom je ze ontmoeten? De Reuzen zijn indrukwekkend door hun grootte, maar ook door de interactie die ze met het publiek aangaan. Ze kijken je aan, ze eten, ze dansen en ze slapen. Het Kleine Reuze Meisje laat kinderen aan haar armen schommelen en de hond Xolo gedraagt zich als een echte brave hond.

Kanjers van koikarpers in Arcen

ARCEN - Je verwacht het misschien niet, maar Limburg staat bekend om zijn koikarpers. Liefhebbers en kwekers laten dit weekend tijdens de Holland Koi Show in meer dan tachtig bassins hun mooiste koi zien. Dit zijn niet zomaar koi, maar de allermooiste, -grootste en -duurste exemplaren die op deze aardbol rondzwemmen, die dingen naar de prestigieuze titel Grand Champion. Bewonder de crème de la crème onder deze Japanse vissoort! Een ander belangrijk Japans aspect dat tijdens het weekend, van 17 tot en met 19 augustus, naar voren komt is de bonsaiboom. Loop rond tussen bonsai in alle soorten en maten, op maar liefst 1500 (!) vierkante meter. Ook leuk: laat koikarpers uit je hand eten bij de Koivijver.

Lekker naar de kermis in Den Bosch

DEN BOSCH - Botsauto's, suikerspinnen en spannende attracties bepalen het straatbeeld het komend weekend in het centrum van Den Bosch. De traditionele Bossche Kermis strijkt neer in de binnenstad, voor ouderwets plezier met hele gezin. De Turbo Polyp daagt dappere bezoekers uit om een ijzingwekkend ritje te maken en ook het Funhouse en de Shaker zijn te vinden op de kermis. Voor de kleintjes is er een mini zweefmolen en de Heliswing. Zoveel te zien, te doen en te eten op de Bossche Kermis, dat je misschien wel twee keer moet gaan! Gelukkig duurt de Bossche Kermis een hele week: van 17 tot en met 26 augustus.

Extra tip: dit weekend opent De Parade in Amsterdam. De laatste locatie van dit rondreizende festival deze zomer, dus grijp je kans.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Kasteeltuinen Arcen heeft veel thematuinen met leuke activiteiten voor het hele gezin en is dit weekend de locatie van de Holland Koi Show. Foto: Kasteeltuinen Arcen.
Laatst gewijzigd: 2018-08-16 11:26:42 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 63023