Wat is er te doen dit weekend?

Wat is er te doen? Tips van de redactie | Redactioneel door

De leukste uitjes en evenementen op 18 en 19 mei

16 mei 2019 Toerisme Landelijk Dit weekend zit weer boordevol bijzondere uitjes en evenementen. Rij mee in een Duitse legertank uit de Tweede Wereldoorlog, zie Max Verstappen aan het werk op het circuit van Zandvoort, ontmoet bekende YouTubers of ga naar een soep festival! Bekijk de leukste dagjes uit dit weekend in onze Weekend Top 5.

Foto 1. Bewonder Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog tijdens Militracks in Overloon. Je kunt zelfs meerijden! Foto: Oorlogsmuseum Overloon/Militracks

Meerijden op een militair voertuig

OVERLOON - Het is weer Militracks dit weekend! Op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei staat het terrein van Oorlogsmuseum Overloon in het teken van Duitse militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Je kunt de voertuigen aan alle kanten bekijken, zien hoe de techniek werkt en ze bewonderen als ze rondrijden. Helemaal spectaculair: dit is je kans om mee te rijden in een tank, legertruck of ander historische voertuig!

Swingen en soep eten

UTRECHT - Op zondag 19 mei kun je naar een bijzonder festival: het Disco Soup Festival. Lekker dansen, gamen, meedoen aan workshops en een mini-bioscoop induiken, terwijl je tussendoor onbeperkt soep kunt eten. Niet zomaar soep, dit festival heeft ook een boodschap. De soep is namelijk gemaakt van lokale groente die eigenlijk zou worden weggegooid. Daarmee wil de organisatie voedselverspilling onder de aandacht brengen. Naast alle festivalactiviteiten geven ze je ook nog eens allerlei tips om voedselverspilling tegen te gaan. Hoe lekker de soep wordt hangt ook van jou af, want je kunt meehelpen met het maken ervan.

Max Verstappen in actie

ZANDVOORT -Deze week werd bekend dat de Formule 1 terugkeert naar Zandvoort en dat kun je meteen dit weekend vieren. Op het duinencircuit zijn namelijk van 17 tot en met 19 mei de Jumbo Racedagen. Geniet van het ronken van krachtige motoren, spetterende races en op zaterdag en zondag ook van spectaculaire demonstraties door Max Verstappen in zijn Aston Martin Red Bull Racing Formule 1 bolide.

Ontmoet je favoriete YouTuber

SEVENUM - In het Attractiepark Toverland kun je op zondag 19 mei bekende YouTubers tegenkomen tijdens het evenement YouTubers x Toverland. Ga naar de stuntshow van Smoare. Stel je vragen aan Enzo en Milan Knol, OnneDi en Team Dylan Haegens tijdens een Q&A. En probeer de hele dag je helden te spotten in het park, want er lopen nog meer YouTubers rond. Ga zeker ook naar coaster Troy, want vier bekende namen stappen in deze achtbaan om hun uithoudingsvermogen op de proef te stellen. Wie weet lukt het om naast een van hen plaats te nemen voor de ultieme selfie.

Wees even Alice in Wonderland

TILBURG - Op 17 mei gaat Doloris' Meta Maze open! Een surrealistisch doolhof van zo'n vierhonderd vierkante meter groot, waar je je even voelt als Alice in Wonderland. Loop door ruimtes die je het gevoel geven in de toekomst terecht te zijn gekomen, kruip door geheimzinnige gangetjes en blijf even plakken in een fantasievolle ruimte vol mooie muziek. Want hier gaat het niet alleen om wat je ziet, maar ook om geuren, klanken en tast. Ook de uitgang is apart, want je eindigt op het dak bij De Rooftop bar, met fraai uitzicht over Tilburg.

Meer leuke idee├źn

Foto 2. Max Verstappen geeft weer spectaculaire demonstraties tijdens de Jumbo Racedagen. Foto: persfoto Circuit Zandvoort / fotografie Essay Produkties.
Foto 3. Vind je weg door het enorme kunstdoolhof van Doloris in Tilburg, waar elke ruimte anders is. Foto: Karmanoia
Foto 4. Bij Militracks staan de Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog centraal en heb je de kans mee te rijden. Foto:
Laatst gewijzigd: 2019-05-16 17:42:06 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 175225