Wat is er te doen dit weekend?

Bekijk onze UITagenda | Redactioneel door

Dit zijn de leukste uitjes en evenementen op 29 en 30 september

27 september 2018 Toerisme Landelijk Ga mee op reis dit weekend en verken het coole Japan. En ga naar Fabeltjesland! Of doe eens gek en ga op weg voor een tripje door het geweldige heelal! Er is zoveel te doen dit weekend, het enige wat je hoeft te doen is een bestemming kiezen uit deze Weekend Top 5.

Foto 1. Op reis door de ruimte in het vernieuwde Sonnenborgh. Foto: Marieke Wijntjes

Onderzoek het heelal op Sonnenborgh

UTRECHT - Rondleiding door de ruimte: het vernieuwde Sonnenborgh neemt bezoekers mee op reis! Met een tablet gaan bezoekers in het opnieuw ingerichte museum op weg en krijgen vragen voorgeschoteld over het heelal. Ook word je uitgedaagd om proefjes te doen, de zon te onderzoeken en scherp te stellen op Saturnus. Een prachtige plek om je te verdiepen in het oneindige heelal! In 1854 richtte meteoroloog Buys Ballot hier het KNMI op en ook werd er op Sonnenborgh baanbrekend zonne-onderzoek gedaan. Klaar om zelf je ogen de kost te geven?

Hallo, meneer de Uil!

ROTTERDAM - Waar brengt u ons naar toe? Naar Fabeltjesland! De tentoonstelling over de populaire kinderserie op de Nederlandse televisie opent op 29 september 2018. Het is dan precies 50 jaar geleden dat de serie voor het eerst op de televisie werd uitgezonden. Kom en bewonder de echte poppen en decors uit de serie en geniet van een trip down memory lane… Of laat je kinderen kennismaken met dit geweldige kinderprogramma, want voor hen is er van alles te doen in de tentoonstelling. Fabeltjesland: 50 jaar Fabeltjeskrant is te zien tot en met 2 december 2018.

Ontspannen plezier maken in de Julianatoren

APELDOORN Voor jong en oud heeft de Julianatoren alle ingrediënten die je nodig hebt voor een fantastische dag. Met keuze uit ruim zestig attracties vliegt de dag hier voorbij. Maak een ritje in Dino's Toer en sta oog in oog met dinosaurussen. Stap in het reuzenrad of vaar mee over woeste golven in de Draaiende Piraat. Neem de kinderen mee naar dit leuke kinderpretpark en profiteer nu van € 5,55 korting via DagjeWeg.NL Tickets. Of koop vast tickets voor een weekend in oktober, want dan wordt het gezellig griezelen tijdens Halloween in de Julianatoren.

Magisch verlichte tuinen

APPELTERN - Er kan tegenwoordig veel, heel veel met lichteffecten en dat is komend weekend te zien in de tuinen van Appeltern! In de uitgestrekte tuin zorgen lichtjes en fakkels voor een magische sfeer op het jaarlijkse lichtfeest Mystery Gardens in Lights. Loop langs de verlichte paden en beland in een sprookjeswereld vol prachtig kleuren, oplichtende bomen en de schittering in het water. Lees meer over de Mystery Gardens in Lights op 28, 29 en 30 september 2018.

Ga naar Cool Japan

AMSTERDAM - Pikachu, Hello Kitty, Goku, Link; het zijn een paar figuren die triljoenen hebben opgeleverd en in de tentoonstelling Cool Japan te zien zijn. Wat weet jij van Japan? In deze kleurrijke tentoonstelling in het Tropenmuseum kom je erachter hoe veelzijdig en wijdverbreid de Japanse cultuur is. Speel games, ontdek de Japanse roots van Alfred Jodocus Kwak en bekijk de kleding van de Harajuku Girls. En Hello Kitty-pumps, gedragen door Lady Gaga. Met leuke tests en interactieve games ontdek je hoeveel jij van Japan weet en wat andere bezoekers typisch Japans vinden. Door alle interactie en vrolijke games tussendoor is Cool Japan ook heel leuk voor kids. De tentoonstelling is te bezoeken tot 1 september 2019.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Ga je mee naar Fabeltjesland? Foto: 2018, De Fabeltjeskrant® © De Levita Productions & Rubinstein Pictures Licensed by Rubinstein, Amsterdam. De Fabeltjeskrant en alle daarin voorkomende elementen, zoals de verhalen en de karakters, zijn door het auteursrecht en het merkenrecht beschermde intellectuele eigendomsrechten.
Foto 3. Hello Kitty. Foto: © Kirsten van Santen
Laatst gewijzigd: 2018-09-25 15:21:58 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 73346