Wat is er te doen dit weekend?

Wat is er te doen? Tips van de redactie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Bekijk de leukste activiteiten op 28 en 29 november

26 november 2020 Toerisme Landelijk De winter treedt in en dat betekent lichtjes en gezelligheid! In de Weekend Top 5 vind je de leukste activiteiten op 28 en 29 november. Zoals silent discoschaatsen in Rotterdam, een bierproeverij voor thuis en een oud-Hollands gezellige tentoonstelling.

Foto 1. Attractiepark Toverland staat vanaf dit weekend weer bol van de winterse gezelligheid. Foto: Attractiepark Toverland

Voetjes van de ijsvloer in Rotterdam

ROTTERDAM - Koning Winter klopt weer nadrukkelijk op de deur. En dat betekent... Schaatsen! Of je nou krabbelend achter een stoel van 'a' naar 'b' stuntelt of een doorgewinterde pootje-over-specialist bent, vanaf zaterdag 28 november kun weer terecht op de gloednieuwe ijsvloer van Schaatsbaan Rotterdam. Op de openingsdag gaat het dak eraf, want om de start van het nieuwe schaatsseizoen te vieren huur je gratis een uur lang een silent disco-koptelefoon. Als het donker wordt gaat ook overal de discoverlichting aan, dus een feestje wordt het.

De Nederlandse musea zijn weer open. Vind hier de leukste aanbiedingen!

Ontmoet Sinterklaas in Het Land van Jan Klaassen

BRAAMT - Met nog een week te gaan tot pakjesavond, is de spanning voor veel kinderen niet meer te houden. Sinterklaas is voor heel even de belangrijkste persoon die er bestaat. De goedheiligman zelf ontmoeten is dit jaar helaas iets lastiger dan anders, maar ondanks zijn hoge leeftijd brengt de Sint toch een bezoekje aan Het Land van Jan Klaassen. Na een uur ravotten in de indoorspeeltuin van het park, verschijnt de Sint namelijk prompt in het poppentheater voor een speciale voorstelling. Maar... hoor wie klopt daar kinderen? Sinterklaas zelf komt ook even buurten!

Bierproeverij voor thuis

ONLINE - Op zaterdag 28 november organiseert bierbrouwerij Hertog Jan uit Arcen haar jaarlijkse Hertog Jan Grand Prestige Dag. Waar bierliefhebbers normaal gesproken van harte welkom zijn in Noord-Limburg, is er dit jaar gekozen voor een online editie. Meesterbrouwer Gerard en proefbrouwer Micha nemen je van 15:00 uur tot 17:00 uur, tijdens een speciale gratis livestream, mee in het brouwproces en laten je de smaak optimaal beleven tijdens een proeverij op afstand. Het is natuurlijk wel handig om alvast de juiste boodschappen in huis te halen. Naast genoeg Grand Prestige, zijn bittere chocolade, oude kaas, gedroogde worst, katenspek en toastjes namelijk onmisbaar. Het grote voordeel van een bierproeverij thuis op de bank... je kunt ook nog een tweede en misschien wel een derde biertje nemen.

Laat je betoveren deze winter

SEVENUM - De winter is koud, maar ook heel gezellig. Dat laat Attractiepark Toverland ook in 2020 weer zien tijdens de Magische Winterweken. Dit weekend is het park voor het eerst weer open. Achtbanen zijn met lampjes en kunstsneeuw omgetoverd tot echte kerstachtbanen en speciaal kerstentertainment zorgt ervoor dat jij aan de donkere dagen voor Kerst toch een warm gevoel overhoudt. Nog meer warmte voel je wanneer je een marshmallow roostert boven het kampvuur. Het park is open van 11:00 tot 19:00 uur, zodat je ook in het donker kunt genieten van een prachtig verlicht park en waardoor je je écht in winter wonderland waant.

Ontdek het Nederlandse 'straatbeeld'

UTRECHT - Ze zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse binnensteden: draaiorgels. Hollandser wordt het niet en van die lachende orgelspeler kun je alleen maar vrolijk worden, toch? Maar heb je in het voorbij gaan wel eens goed naar de orgels zelf gekeken? Het zijn namelijk kunstwerken op zich. Nooit opgevallen? Geen zorgen. In Museum Speelklok in Utrecht kun je tijdens de tentoonstelling 'Straatbeeld' eens rustig kijken naar de prachtige beelden die deze complexe muziekwagens sieren. En er is niet alleen iets te kijken in het museum. Wandel met de beelden mee over de catwalk en show je moves op de dansvloer. Dit alles uiteraard onder het genot van een herkenbaar draaiorgelmuziekje. Voortaan kijk je toch nét iets anders naar die vrolijke fluiter met met zijn centenbakkie.

Bekijk snel de kortingsaanbieding voor Museum Speelklok via DagjeWeg.NL Tickets en kies een dag.

Meer ideeën voor dit weekend

Foto 2. Ga silent discoschaatsen tijdens de feestelijke seizoensopening van Schaatsbaan Rotterdam. Foto: Anonymous Gentlemen

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-11-26 09:04:36 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 347619