Wat is er te doen dit weekend?

Bekijk onze UITagenda | Redactioneel door

Dit zijn de leukste uitjes en evenementen op 17 en 18 november

15 november 2018 Toerisme Landelijk Zie ginds komt de stoomboot! Sinterklaas komt dit weekend ons kikkerlandje verblijden met zijn aanwezigheid, Spirit of Winter brengt gezelligheid in de donkere dagen en er staan een boel feelgoodfilms en documentaires op het programma. Bekijk de Weekend Top 5 en ontdek wat er te doen is dit weekend!

Foto 1. Dit weekend zijn er een hoop winterse evenementen, zoals de start van de Warme Witte Winter Weken in Soest. Daar mogen kinderen dieren aaien en knuffelen in de levende kerststal. Foto: Warme Witte Winter Weken Soest.

Sinterklaas komt aan!

ZAANSTAD - De goedheiligman komt dit weekend in Nederland aan! De landelijke intocht is 17 november vanaf 12:00 uur in Zaanstad. Sint gaat aan wal vlakbij de Zaanse Schans, waarna hij samen met de burgemeester naar het voormalige gemeentehuis loopt. Natuurlijk is Amerigo er ook bij. De Pieten maken er samen met de kinderen weer een feestje van - inclusief heel veel pepernoten en snoepgoed. Bekijk een overzicht van sinterklaasintochten.

Zoete filmpjes pakken

SCHIEDAM - Maak je op voor een zoet weekend! Van 15 tot en met 18 november is de nieuwste editie van het gratis SuikerZoet FilmFestival. Zwijmelen, een traantje wegpinken en met een big smile de zaal uit. Het filmfestival laat namelijk alleen maar feelgoodfilms zien en altijd op bijzondere locaties. Kijk bijvoorbeeld en in een film in een kerk of een museum. Je kunt geen stoelen reserveren, dus vol is vol. Lees meer over het SuikerZoet FilmFestival.

Shoppen en genieten in wintersferen

APELDOORN - Vanaf 14 tot en met 18 november kom je al helemaal in de kerststemming! De betoverende buitenfair Spirit of Winter is dan te bezoeken in de weelderige tuinen van Paleis Het Loo. Duizenden lichtjes, honderden kraampjes om te shoppen en te kijken en natuurlijk allerlei lekkere winterse lekkernijen. Flaneer over het plein bij de Koninklijke Stallen, maak een praatje met een echte butler en leer 'hoe het heurt' of pak een verwarmd terrasje met uitzicht op de modeshow. Paleis Het Loo is dicht wegens verbouwing.

Soest is een sprookjesdorp

SOEST - Alsof een Anton Pieck schilderij tot leven is gekomen! Vanaf 17 november beginnen de Warme Witte Winter Weken in Soest. Het dorp is compleet in winterse stijl, met allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Kleurrijke winkeltjes bezoeken, broodjes bakken boven vuurkorven, zelf kaarsen maken, dieren aaien in de levende kerststal en natuurlijk lekker eten op het Smulplein.

Bekijk de beste documentaires

AMSTERDAM - Geen Hollywoodfilms en oppervlakkige blockbusters, maar indrukwekkende documentaires die je een kijkje geven in compleet andere werelden. Tijdens IDFA 2018 worden de beste documentaires op verschillende locaties in Amsterdam vertoond. Het filmfestival barst vanaf 14 november los met de publiekspremière van de IDFA 2018 openingsfilm: Kabul, City in the Wind in Tuschinski. Deze film is al uitverkocht, maar een alternatief is A Marriage Story, ook in Tuschinski om 20:15 uur. Dit is een docu over een Praags koppel dat na 35 jaar wel en wee te hebben gedeeld in een huwelijkscrisis terechtkomt. Lees meer over IDFA 2018.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Winkelen op Spirit of Winter, in de tuinen rondom Paleis Het Loo. Foto: Spirit of Winter, Paleis Het Loo.
Foto 3. Bekijk tijdens SuikerZoet feelgoodfilms op bijzondere locaties, zoals in deze mooie kerk in Schiedam. Foto: SuikerZoet FilmFestival.
Laatst gewijzigd: 2018-11-14 08:41:11 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 90671