Wat is er te doen dit weekend?

Bekijk onze UITagenda | Redactioneel door

Dit zijn de leukste uitjes en evenementen op 19 en 20 januari

17 januari 2019 Toerisme Landelijk Profiteer tot en met zondag nog van lekkere kortingen, pluk gratis tulpen in Amsterdam en speur in het bos naar verstopte kaboutertjes. Er is genoeg te doen dit weekend. Bekijk onze Weekend Top 5 voor de leukste dagjes uit!

Foto 1. Tik nostalgische boeken en lp's op de kop in Middelbeers. Je wordt op de beurs aan een boek of lp gekoppeld, als blind date! Foto: DagjeWeg.NL.

Laatste kans: met korting naar Openluchtmuseum

ARNHEM - Broodjes bakken boven een vuurtje, gezellig schaatsen en sleeën en een ritje maken in een ouderwetse tram. Klinkt als een nostalgische winterdag! Beleef nog tot en met zondag een ouderwets gezellige winterdag in het Nederlands Openluchtmuseum. Neem een kijkje bij oude ambachten en steek zelf de handen uit de mouwen. Op het Zaanse plein is er kermis! Je bent hier zo een hele dag zoet met het hele gezin. Ga met 25% korting naar het Nederlands Openluchtmuseum! De tickets zijn tot en met zondag 20 januari 2019 geldig.

Beleef nu nog Amsterdam Light Festival met korting

AMSTERDAM - Boek de BikeTour met korting tijdens Amsterdam Light Festival en verken Amsterdam op z'n mooist. Je legt een route door de stad af langs de mooiste lichtkunstwerken, die speciaal voor het festival gemaakt zijn door internationale kunstenaars. Een gids fietst met je mee en vertelt je van alles over de stad en over de kunstwerken die je ziet. Het lichtfestival en de BikeTour zijn nog tot en met zondag 20 januari 2019 te beleven. Daarna is het festival voorbij en zijn de tickets ook niet meer geldig.

Kleurrijke bloemenzee op de Dam

AMSTERDAM - De tulpentijd is weer aangebroken! Zaterdag is het Nationale Tulpendag 2019. Om de start van het tulpenseizoen te vieren kun je vanaf 13:00 uur gratis een bosje tulpen plukken op de Dam. Voor die tijd ben je ook al welkom, want zo'n bloemenzee in hartje stad is natuurlijk wel bijzonder om te zien. De urban pluktuin is niet te missen: je vindt hem pal voor het Paleis op de Dam. Per persoon mag je twintig tulpen meenemen. Op is op, dus wees er snel bij.

Kabouters zoeken in het bos

BENTHUIZEN - Duik dit weekend het bos in en ga met de kinderen op zoek naar kabouters op het Bentwoud Kabouterpad! Die kleine mannetjes zitten op de gekste plekken verstopt... Gewapend met een knapzakje ga je op pad en word je een echte kabouterkenner. Door de bossen van het Bentwoud volg je samen de route. Onderweg kom je een hoop leuke opdrachten tegen om samen te trotseren. Kinderen krijgen naast een kaboutertas ook een puntmuts - om de kabouters niet af te schrikken, natuurlijk. Meedoen kan op zaterdag en zondag, maar je moet je wel vooraf opgeven bij Staatsbosbeheer.

Pareltjes op de kop tikken op de beurs

MIDDELBEERS - Alles van vroeger komt weer terug, zeggen ze. En dat klopt ook wel; nostalgie is hot. Dus komt het mooi uit dat nostalgische dagjesmensen ouderwetse platen en boeken op de kop kunt tikken op de Boeken- en platenbeurs in Middelbeers! De beurs is op zaterdag en zondag geopend in het Oude Kerkje - ook lekker nostalgisch. De opbrengst gaat naar het onderhoud van het pand. Leuk detail: als je iets koopt, krijg je een gratis blind date. Geen zorgen, niet in de vorm van een man of vrouw die ineens enthousiast aan komt lopen, maar in de vorm van een extra product. Op die manier word je misschien wel gekoppeld aan een boek dat je nog niet kent!

Meer leuke ideeën

Foto 2. Kom dit weekend gratis tulpen plukken op de Dam in Amsterdam. Op is op, dus wees er snel bij. Foto: Tulpentijd.nl / VidiPhoto.
Laatst gewijzigd: 2019-01-17 08:40:32 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 116351