Wat is er te doen dit weekend?

Wat is er te doen? Tips van de redactie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Bekijk de leukste activiteiten op 17 en 18 april

15 april 2021 Toerisme Landelijk Ook dit weekend laat het echte lenteweertje nog even op zich wachten. Maar met wat kou in de lucht is het juist heerlijk om lekker buiten actief te zijn. In deze Weekend Top 5 vind je weer veel leuke activiteiten voor binnen en buiten. Ontdek wat er allemaal zoemt in je tuin, verken de Achterhoek op een bijzondere manier, of ga op een romantische roadtrip langs de mooiste trouwlocaties. Voor thuis is er een online filmfestival. Dit zijn de leukste activiteiten op 17 en 18 april.

Foto 1. Kies je vervoersmiddel en trek de wijde wereld van de Achterhoek in met Unieke Uitjes. Foto: Unieke Uitjes

Doe mee met de Nationale Bijentelling

THUIS - Op 17 en 18 april is het weer de Nationale Bijentelling! Een mooi moment om erachter te komen wat er allemaal rond zoemt in je tuin. Download het bijengidsje op de site van Nederland Zoemt en ga alvast op onderzoek uit. Is dat een boomhommel of tuinhommel die daar vliegt? En wat leuk als je straks tussen de honingbijen ook een vosje herkent! Het tellen doe je in het weekend, op een moment dat het jou uitkomt. Daar hoef je echt geen expert voor te zijn. Met de instructies en de video kom je vast een heel eind en daar gaat het om. Het is vooral hartstikke leuk om de zoemers in je tuin bezig te zien. Turven doe je op het handige telformulier, dat ook op de site van Nederland Zoemt staat.

Geef een dagje uit cadeau met de digitale cadeaukaart van DagjeWeg.NL Tickets!

Rondkuieren in de beeldentuin

NUENEN - Op zondag 18 april opent de lente-expositie van Ruimte in Beeld in hun ruime beeldentuin. Hier kun je heerlijk in de buitenlucht beelden bewonderen. Ze zijn gemaakt door de leden van het beeldhouwcollectief dat in het atelier werkt en door interessante gastkunstenaars. De grote beelden staan te pronken en te lonken om van dichterbij bekeken te worden, maar ook de kleinere beelden vallen goed op. Die staan namelijk op sokkels, zodat je ze op ooghoogte kunt bekijken. Wie weet zie je ook een beeldhouwer aan het werk. Te druk wordt het niet op zondag, want je kunt alleen op afspraak komen (tussen 12:00 uur en 17:00 uur) en vol is vol. Wees dus op tijd met boeken.

Movies that Matter in je thuisbioscoop

ONLINE - Blijf je liever thuis dit weekend? Ga er dan even goed voor zitten en bekijk wat filmfestival Movies that Matter allemaal te bieden heeft. Hier zie je films die wat te zeggen hebben en je raken. Je kunt kiezen uit indringende documentaires en meeslepende fictie, met daartussen niet minder dan dertig premières! Er zijn live streams op vaste tijdstippen en on demand films die 80 uur beschikbaar blijven. In het verdiepingsprogramma kun je deelnemen aan Q&A's met regisseurs, luisteren naar boeiende gesprekken met activisten en gratis webinars volgen.

Het online festival is tot en met 25 april. Kies een film voor dit weekend of verheug je vast op een film die komende week te zien is. Tickets zijn te koop via de site van Movies that Matter. En ja, ondanks dat dit een online festival is kunnen kaartjes uitverkocht zijn.

Toeren langs trouwlocaties

LANDELIJK - Maak op zondag 18 april een romantische toer met je lief langs allemaal prachtige trouwlocaties. Leuk om je alvast eens te oriënteren en een must als jullie grote dag er al best snel aankomt. Na aanmelding bij Open Toptrouwlocatie Route maak je op de site een selectie van wat je aanspreekt, of gewoon makkelijk in de buurt ligt. Daarna is het een kwestie van reserveren bij de gekozen locaties en op zondag daar relaxed rondkijken en de sfeer proeven. Nice: op veel trouwlocaties lijkt het alsof er over een paar minuutjes een bruiloft gaat beginnen. Zo voel je goed de wedding vibes van die plek.

Pak een picknickmand in of kruis enkele leuke takeaways op je route aan. Zorg dat de mondkapjes mee zijn. En geniet van jullie superromantische roadtrip.

Ontdek de Achterhoek in een Trigger of op een sup

LAREN - Trek de wijde wereld van de Achterhoek in met je favoriete vervoersmiddel. Huur een elektrische scooter, een TukTuk of een kajak. Of stap samen in een Trigger: een knalgele scooter waarin je knus naast elkaar kunt zitten. Daarmee tuf je met 45 kilometer per uur over de paden. Voor een sportief dagje spring je op de fiets. Op zo'n te gekke tandem bijvoorbeeld, of met het hele gezin op de skeltertrein. Het kan allemaal bij Unieke Uitjes! Ben je het land even zat? Ga dan het water op en beweeg je in je eigen tempo over rustieke riviertjes en beekjes. Heerlijk ontspannen peddelend in een kano, of hip suppend op een surfboard.

Via DagjeWeg.NL Tickets bestel je tickets met € 2,50 of zelfs € 5,00 korting voor Unieke Uitjes.

Meer ideeën voor dit weekend

Foto 2. Lekker buiten beelden bewonderen in de beeldentuin van Ruimte in beeld. Foto: Ruimte in Beeld © Trudy Sturkenboom
Foto 3. Huis Zypendaal in Arnhem is een van de mooie trouwlocaties die je kunt bezoeken tijdens de Open Toptrouwlocatie Route. Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-04-14 17:49:59 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 381273