Wat is er te doen dit weekend?

Wat is er te doen? Tips van de redactie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Bekijk de leukste activiteiten op 19 en 20 september

17 september 2020 Toerisme Landelijk Ook dit weekend is het lekker nazomerweer, dus geniet van het zonnetje en ga er op uit! Wat is er te doen dit weekend? De leukste evenementen en dagjes uit op 19 en 20 september hebben we voor je gevonden. Bekijk onze Weekend Top 5!

Foto 1. Vier weken kermis in Den Haag. Foto: Janine van Ast

Vier weken lang kermis

DEN HAAG - Kermisliefhebbers moesten er dit jaar een hele poos op wachten, maar de Kermis in Den Haag is er eindelijk weer eentje van formaat. Met negentig attracties vult de kermis het Haagse Malieveld. Stap in een heuse wildwaterbaan voor een spetterende rit en glij van de mega slide. Thrillseekers halen hun hart op in de Booster Maxx, de Dance Mix en de Reactor. En in de spiksplinternieuwe kermisattractie Hurricane! Een vijf meter hoge molen met zes gondels, die tijdens een ritje hoog de lucht in zwieren. Passagiers bepalen zelf hoe hard de gondel ronddraait. En heb je dit weekend geen tijd voor kermis? Geen probleem, de Kermis in Den Haag duurt nog tot en met 11 oktober 2020.

Bekijk uitstapjes met korting en leuke extra's op DagjeWeg.NL Tickets. Boek je tickets en tijdslot en krijg je kaartjes gelijk in je mailbox.

Adembenemende landschappen van John Constable

HAARLEM - Woeste wolkenluchten, schuimende golven en weidse uitzichten typeren het werk van de Britse kunstschilder John Constable. Voor het eerst is er in Nederland een overzichtstentoonstelling te zien met zijn werk. En dat is best bijzonder, want John Constable was voor de generaties na hem een bron van inspiratie en hij stond aan de wieg van de moderne schilderkunst. Verlies je in zijn adembenemende landschappen en spot de overeenkomsten met de schildertechniek van Van Gogh, die toen nog niet eens geboren was. John Constable was groot fan van de Hollandse meesters en ook dat is terug te zien in zijn werk. Lees meer over de expositie van John Constable, te zien tot en met 31 januari 2021.

Trotsmarkt op Kasteel Rosendael

ROZENDAAL - In de mooie tuinen van Kasteel Rosendael vind je dit weekend de Trots markt. Wandel over de paadjes van dit 700 jaar oude landgoed, langs kramen vol eerlijke en vaak zelfgemaakte producten. Food en non-food; er is volop keuze uit originele producten, waar de standhouders graag trots over vertellen. De markt is gratis te bezoeken. Wil je ook het mooie kasteel en het park ontdekken? Reserveer dan vooraf een ticket voor Kasteel Rosendael via DagjeWeg.NL Tickets.

Of bezoek een van deze mooie kastelen.

Alternatief programma Airborne 2020

EDE & ARNHEM - Dit jaar geen publieke evenementen om de Slag om Arnhem en Operatie Market Garden te herdenken. Toch zijn er diverse activiteiten om toch stil te staan bij de gebeurtenissen in september 1944. Bezoek het Airborne Museum en beleef de Slag om Arnhem alsof je er middenin zit. En bezoek Blowing through the curtains in de Kerk in Arnhem: een virtuele interpretatie van de Slag om Arnhem. Als bezoeker dwaal je door de straten van Arnhem, maar zie je ook beelden van recente oorlogen en conflicten. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 20 september.

Toer op een E-Chopper door de duinen

BODEGRAVEN OF ZANDVOORT - Spring op een E-Chopper van Spyder Wheelz en toer door de omgeving van Zandvoort of Bodegraven. Heerlijk uitwaaien langs de kust of een tochtje door het Groene Hart, welke kies je? Op beide locaties krijg je een route mee met daarbij de leukste adresjes waar je onderweg voor wilt stoppen. Een leuk eettentje bijvoorbeeld! Boek nu een E-Chopper met 20% korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Meer ideeën voor dit weekend

Foto 2. Bezoek het 700 jaar oude Kasteel Rosendael en de Trots markt. Foto: Kasteel Rosendael / Geldersch Landschap & Kastelen
Foto 3. Ga lekker toeren op een elektrische chopper van Spyder Wheelz. Foto: Spyder Wheelz

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-09-17 14:34:58 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 326691