Wat is er te doen dit weekend?

Wat is er te doen? Tips van de redactie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Bekijk de leukste activiteiten op 24 en 25 oktober

22 oktober 2020 Toerisme Landelijk In deze Weekend Top 5 de leukste uitstapjes op 24 en 25 oktober waar je prima heen kunt. Zoals de Nacht van de Nacht, een spectaculair lichtfestival of een gratis tentoonstelling over 75 jaar Verenigde Naties.

Foto 1. Rosegarden tijdens Enchanted Gardens: De namen van 3500 soorten rozen geprojecteerd. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Norman van Schijndel

Zoek de duisternis op

LANDELIJK - Ondanks de maatregelen gaat de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober (online) gewoon door. Dit jaarlijkse evenement vraagt aandacht voor lichtvervuiling en de schadelijke gevolgen hiervan voor mens en dier. Hoewel de fysieke evenementen die normaal gesproken door het hele land plaatsvinden zijn afgelast, zorgt een rijk online programma ervoor dat jij tóch kunt genieten van de nodige duisternis. Volg interessante lezingen en workshops en/of maak een wandeling in de natuur.

Meer info en het programma vind je in ons uitgebreide artikel over de Nacht van de Nacht.

Bekijk uitstapjes met korting en leuke extra's op DagjeWeg.NL Tickets. Boek je tickets en tijdslot en krijg je kaartjes gelijk in je mailbox.

Lichtkunst in een rozentuin

ARCEN - Voor juist wat éxtra licht tijdens de steeds donker wordende herfstdagen, kun je dit weekend terecht in de Kasteeltuinen Arcen. Tijdens het Lichtkunstfestival Enchanted Gardens, zijn de Limburgse tuinen omgetoverd tot een waar lichtspektakel. Overal waar je kijkt, zie je indrukwekkende kunstwerken. Van lichtgevende objecten tussen de bloemen, tot een projectie op de kasteelmuur die schitterend weerspiegelt in de tussenliggende gracht. Pak de laatste kans om je te verwonderen over deze bijzondere vorm van kunst.

75 jaar vrede en veiligheid

DEN HAAG - In het jaar dat we in Nederland 75 jaar vrijheid vieren, wordt op het Lange Voorhout in Den Haag ook stilgestaan bij de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties. In een gratis toegankelijke openluchttentoonstelling wordt ingezoomd op de persoonlijke verhalen van mensen die betrokken zijn (geweest) bij het werk van de vredes- en veiligheidsorganisatie. De mix van verhalen en foto's grijpt je naar de keel en laat zien waarom het werk van de VN zo belangrijk is. Niet te ver reizen? Ook in Utrecht, Haarlem, Leeuwarden, Zwolle, Maastricht, Lelystad en Middelburg vind je een aantal fotozuilen.

Hedendaagse kunst met een knipoog

AMSTERDAM - In het Moco Museum zie je spraakmakende en moderne kunst met een knipoog. Het lijkt een groot contrast, maar in een statig herenpand aan het Museumplein in Amsterdam vind je werken van kunstenaars als Keith Haring en Andy Warhol. Tijdelijk is er nu ook een expositie te zien met kunstwerken van Banksy uit privécollecties. Een echte must-see! Het doel van Moco Museum is om de straat naar het museum te brengen. Ook als je geen doorgewinterde kunstkenner bent, is het daarom de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Alleen dit weekend (tot en met 25 oktober) profiteer je nog van €5 korting op de entreeprijs voor Moco Museum via DagjeWegTickets.NL.

Racen en Gamen tot je erbij neervalt

EDE - Piepjes, bliepjes en racegeluiden vliegen je om de oren in Race & Game Centre Ede. Racen als Max Verstappen in één van de spectaculaire racesimulators of een potje FIFA21 in een bioscoopstoel, veel kinderen (en stiekem ook ouders), kun je geen groter plezier doen dat dat. Laat je dit weekend lekker gaan en beleef een videogame ook eens op een andere manier dan thuis op de bank. Is dat nog niet genoeg? Zet dan een VR-bril op en stort je in een compleet andere wereld.

Tot en met aanstaande zondag (25 oktober) game je in Race & Game Centre Ede een uur lang met €5 korting via DagjeWegTickets.NL.

Meer ideeën voor dit weekend

Foto 2. Museum Moco brengt straatkunst naar het museum. Foto: Moco Museum © Jan Arsenovic

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-10-22 10:58:06 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 337966