Wat is er te doen dit weekend?

Bekijk onze UITagenda | Redactioneel door

Dit zijn de leukste uitjes en evenementen op 16 en 17 februari

14 februari 2019 Toerisme Landelijk Dit weekend hangt er romantiek in de lucht! Het is het weekend na Valentijnsdag, met een Huishoudbeurs vol liefde en lust en een fleurig begin van de voorjaarsvakantie voor het noordelijke deel van het land. Bekijk onze Weekend Top 5 voor de leukste dagjes uit dit weekend.

Foto 1. Ga dit weekend op avontuur door de tropen in Vlindertuin Vlindorado. Foto: Vlindertuin Vlindorado.

Fladderend het weekend in

WAARLAND - Een indrukwekkend gezicht: meer dan duizend kleurrijke vlinders die rondfladderen in Vlindertuin Vlindorado. De vlindertuin is in de winter gesloten geweest, maar is dit weekend weer open! Bewonder exotische vlinders in alle kleuren van de regenboog en bekijk ook tientallen prachtige tropische vogels. Waan je voor een dagje in de tropen - maar dan in Noord-Holland. Wandel over een wiebelende hangbrug door het regenwoud, volg de gratis speurtocht door het indoor paradijs en bewonder de Atlas vlinder, de allergrootste vlinder ter wereld.

Flirten in virtual reality

AMSTERDAM - Mister Grey will see you now. Maar dan écht. Oké, niet helemaal echt, maar soort van. De Huishoudbeurs 2019 staat vanaf 16 februari in het teken van Liefde & Lust, met een Plein der Lusten waar je mister Grey in virtual reality kunt ontmoeten. Natuurlijk staan er ook weer optredens van artiesten als Charly Luske en Xander de Buisonjé op het programma en kun je in de RAI Amsterdam eten en shoppen tot je een ons weegt. Pimp je bh, verdiep je in erotische poëzie en leer tips en tricks om je financiën op orde te krijgen - een belangrijke vorm van zelfliefde. De Huishoudbeurs is tot en met 24 februari te bezoeken.

Puike plaatjes in het Philips Museum

EINDHOVEN - Van Elton John tot Donna Summer: in de hoogtijdagen van het vinyl bracht Philips/Polygram platen uit van de grootste artiesten. In de tentoonstelling Vinyl! in het Philips Museum zie je de mooiste platen uit de sixties en seventies. Het zijn letterlijk en figuurlijk prachtige plaatjes: in die tijd was een album cover zo'n beetje een kunstwerk. Tegenwoordig zijn de lp's van vroeger weer helemaal hot als collector's item. Artiesten brengen hun oude platen opnieuw uit en sommige moderne artiesten zijn zelfs overgestapt op vinyl. In de expo zie je de complete evolutie van het vinyl, van toen tot nu. Tip: bestel gelijk je tickets voor het Philips Museum via DagjeWeg.NL Tickets.

Handen uit de mouwen in het poep-lab

AMERSFOORT - Er staat een grote boodschap centraal in DierenPark Amersfoort! Vanaf 16 februari gaat Poep & ZOO van start en leer je in de dierentuin alles over keutels, drollen en ga zo maar door. Uitwerpselen zeggen namelijk superveel over dieren. Wist je dat vissen met elkaar communiceren door te scheten? En dat tijgers hun drollen in het water schuiven zodat andere dieren het niet ruiken? Leuk: kinderen mogen in het poep-lab meehelpen. Tip: bestel gelijk je tickets met € 2,- korting voor DierenPark Amersfoort via DagjeWeg.NL Tickets.

Lammetjes kijken op de boerderij

GROOT-AMMERS - Het voorjaar begint nu al bij Avonturenboerderij Molenwaard! Op 16 februari opent het nieuwe themagebied Mike & Molly Land. Een buitenspeelparadijs met een leerzaam tintje, vooral voor kleine kinderen. Het nieuwe gebied staat in het thema van lammetjes Mike en Molly. En de eerste echte lammetjes zijn ook al geboren! Op de speelboerderij mogen bezoekers ze aaien en knuffelen in de schaapskooi. Tot en met april zijn er op Avonturenboerderij Molenwaard schattige lammetjes en in de voorjaarsvakantie is er extra veel te doen.

Meer leuke ideeën

Foto 2. Het grootste vriendinnenfeest van Nederland barst vanaf dit weekend los in RAI Amsterdam. Foto: Huishoudbeurs 2019.
Laatst gewijzigd: 2019-02-12 14:29:46 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 130814