Wat is er te doen dit weekend? De leukste online uitstapjes

Wat is er te doen? Tips van de redactie | Redactioneel door

De leukste online uitjes op 3, 4 en 5 april

2 april 2020 Toerisme Landelijk Genoeg van de dagelijkse sleur? Doe even helemaal wat anders dit weekend en ga voor de winst in een online pub quiz, probeer je lach in te houden bij het absurdistische theater van 'Harryflix', luister vrijdag thuis naar de Matthäus-Passion in het Concertgebouw, of maak zaterdag virtueel de première mee van het ballet Marco Spada door het wereldberoemde Bolsjojtheater in Moskou. Dit zijn de leukste evenementen voor een online dagje uit dit weekend.

Let op, voorkom verspreiding coronavirus: Houd 2 meter afstand van andere mensen. Verdere tips? Zie richtlijnen van het RIVM.

Foto 1. Vrijdagavond kun je thuis de geliefde Matthäus-Passion horen én zien in Het Concertgebouw. Foto: Eduardus Lee

Matthäus-Passion in het Concertgebouw

Het kan toch: naar de Matthäus-Passion! En dan ook nog eens uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest, in het Concertgebouw. De uitvoering van de Matthäus-Passion is op op vrijdag 3 april vanaf 19:00 uur te zien via Facebook, YouTube en de website van Het Concertgebouw. Het is een bijzondere uitvoering door Iván Fischer met het Nationaal Jongenskoor, het Groot Omroepkoor en de bekende tenor Mark Padmore als de evangelist.

Concert van Davina Michelle

Beleef vrijdag 3 april het derde online concert van Davina Michelle mee op Radio 538 en TV 538. Ook dit keer ontvangt Davina twee gasten. Het concert start om 20:30 uur. Na afloop kun je het terugzien op het YouTube kanaal van Radio 538.

Online Booster festival

Op zaterdag 4 april is het Booster Festival Online! Geniet tussen 19:00 uur en 23:00 uur van live optredens door popmuzikanten uit Overijssel en Gelderland. Spin in het web is de site van het Booster Festival, waar je als artiest én muziekliefhebber terecht kunt voor livestreams, informatie en gesprekken. Met kans op een digitale afterparty!

Pub quiz in de huiskamer

Je speelt dan wel thuis op je eigen bank, maar toch heeft de Mr. Bright's Online Pub Quiz een 'in het café' gevoel. Je kunt namelijk met een heel team meedoen. Trommel je vrienden of familie bij elkaar, zet op zaterdag 4 april op tijd een video call op en zorg dat je even voor 20:00 uur hun livestream voor je neus hebt. En dat jullie iemand hebben uitgekozen die de formulieren digitaal invult en verstuurt. Alleen meedoen kan uiteraard ook! Er zijn acht rondes, elk met tien vragen, live gepresenteerd. Laat die hersens maar kraken.

Beleef een première in het Bolsjojtheater

Dit jaar livestreamt het beroemde Bolsjojtheater uit Moskou voor het eerst hun premières. Op zaterdag 4 april kun je live de première meemaken van het klassieke ballet Marco Spada, of de dochter van de bandiet. Terwijl Marco Spada de omgeving van Rome onveilig maakt, wint zijn mooie dochter de liefde van een prins. Verwacht indrukwekkende sprongen, duizeligmakende pirouettes, prachtige kostuums en mooie muziek. De livestream kun je zien op het YouTube kanaal van het Bolsjojtheater.

Schaterlachen met Harryflix

Sla Netflix een keertje over en geniet van de absurdistische humor die je vindt op Harrieflix. Harrie Vermeulen is een vast personage van acteur Jon van Eerd. En als er iemand chaos weet te scheppen is het Harrie wel! Op Harrieflix staan een aantal theatershows die om hem draaien. Hou je van hysterisch en hilarisch, dan heb je voor maar 99 cent per voorstelling een topavond.

Meer leuke ideeën

Foto 2. Speel mee met de online pub quiz en zie dit scherm in je eigen kamer. Online formulier ready en stort je op de vragen. Die worden ondersteund door filmpjes, foto's en geluidsfragmenten. Foto: Mr. Bright’s Quiz Night
Foto 3. Droom weg bij de livestream van een prachtig ballet van het wereldberoemde Bolsjojtheater in Moskou. Vol pracht, praal en indrukwekkende sprongen. Foto: Bolsjojtheater, still van hun YouTube kanaal

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-04-03 21:50:35 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 267580