8x must eats in Eindhoven

Dagje Eindhoven? Hier moet je zeker een vorkje meeprikken

Alle culinaire uitjes   Reportage door
Foto 1. Ga een hapje eten in Eindhoven. Foto: Redactie DagjeWeg.NL © Hanneke van Olst

1 december 2017 Toerisme Eindhoven, Noord-Brabant Lekker eten, wie is daar niet dol op? In Eindhoven zit je daarvoor wel goed. Hier stikt het van de gezellige restaurants, knusse brasserieën, hippe lunchrooms en heerlijke cafeetjes. DagjeWeg.NL deed een rondje Eindhoven en zette de must eats van Eindhoven voor je op een rij, van ontbijt tot borrel!

's Ochtends: ontbijt

MENEER DE BOER - We snappen dat het moeilijk is om om acht uur bij het ontbijtbuffet van je hotel te staan als je eindelijk een dagje vrij hebt. Slaap dus lekker uit en ga voor een laat ontbijtje bij Meneer de Boer. Of je nou zin hebt in een stoere uitsmijter of dringend behoefte hebt aan een anti-katerontijt, hier zit je de hele dag goed.

DE KIOSK - Ook bij De Kiosk, pal naast de karakteristieke Sint Catharinakerk, is een ontbijtje de hele dag te bestellen. Ga hier voor een gezonde smoothie of onweerstaanbare Croque Madam met spiegelei! Vanaf het overdekte', intieme terras kun je ook nog eens lekker mensen kijken.

's Middags: lunch en koffie

COFFEELAB - Zodra je station Eindhoven uitloopt, loop je tegen Coffeelab aan. Deze hippe tent staat boordevol planten. Hier kun je terecht voor een gezonde lunch. Vergeet niet om hierbij een koffie te bestellen, want de koffie's van Coffeelab zijn alleen het bezoeken al waard. Eén van de eigenaren van Coffeelab is namelijk tweevoudig Nederlands Barista Kampioen. Het leuke is dat Coffeelab volgend jaar misschien wel helemaal anders is, want dit huiskamercafé is altijd 'under construction'.

BAR BISTRO CALYPSO - Bar Bistro Calypso geeft zodra je binnenstapt een vertrouwd huiskamergevoel. Hier kun je de hele dag zitten, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Het menu is hier, net als thuis, niet elke dag hetzelfde. De ene dag staat er culinaire hoogstandjes op het menu en de volgende keer gewoon pizza. De prijzen blijven daarnaast wel elke dag gewoon hetzelfde. Geen zin om 's avonds weg te gaan? Hoeft ook niet, je kunt gewoon blijven slapen in de kamer boven de bistro!

's Avonds: diner

RADIO ROYAAL - Verstopt in de oude machinekamer van Philips, in de hippe opkomende wijk Strijp-S, zit restaurant Radio Royaal. Hier eet je in een grote ruimte, omringd door onopgepoetst industrieel design. Op het menu staat de Frans-Duitse keuken, met bijvoorbeeld flammkuchen: een soort dunne pizza met crème fraîche, uien en reepjes spek.

ZARZO - Het eten bij Zarzo is tiptop verzorgd. Dit restaurant heeft namelijk een Michelinster op zijn naam staan! Wat je zoal kunt bestellen? Coquilles met kwartelei, burrata's met Foglia kaviaar en avocado of parelgort met sinaasappel en kardemon.

's Nachts: borrel

CAFÉ 100 WATT - In de laatste textielfabriek van Eindhoven, de Schellensfabriek, ook in Strijp-S, staat de Stadsbrouwerij van Eindhoven. Café 100 Watt is het café dat hierbij hoort en waar je zo'n vijfentwintig biertjes kunt proeven die in de Stadsbrouwerij gebrouwen worden. Voor een natje zit je hier dus goed, maar ook voor een droogje is dit een goede plek. Bij de bieren zijn namelijk huisgemaakte gerechten te bestellen die perfect matchen met het bier, bijvoorbeeld de heerlijke Brewers Ribs.

EVOLUON - Als je wilt genieten van een kop koffie op een iconische plek, dan zit je bij Evoluon goed. In het restaurant van dit 'ruimteschip' geniet je van een geweldig uitzicht op de bijzondere koepel van het Evoluon. Bij mooi weer is er een plekje voor je op het terras aan de vijver. De sfeervolle verlichting zorgt voor een science-fictionachtige feeling.

  • Het blijft fastfood, maar multinational Taco Bell opende zijn eerste vestiging in Nederland in... Eindhoven! Geniet hier onbeschaamd van taco's gevuld met gehakt, bonen, kruiden en heel veel sour cream en cheddar. Omnomnom.
  • Bekijk de hotspots van Eindhoven en maak er een leuk dagje weg van!
Foto 2. Lekker de hele dag ontbijten bij De Kiosk. Foto: Redactie DagjeWeg.NL © Hanneke van Olst
Foto 3. Guilty pleasure: de eerste Taco Bell van Nederland, in Eindhoven! Foto: Redactie DagjeWeg.NL © Hanneke van Olst
Foto 4. Eindhoven, met rechts het ronde Evoluon. Foto: Lennart Tange. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com
Foto 5. De stad Eindhoven in of toch eerst koffie bij Coffeelab? Foto: Redactie DagjeWeg.NL © Hanneke van Olst

Laatst gewijzigd: 2017-11-27 17:00:50 · Gepubliceerd: 2017-11-15 16:35:14 - 12301