Hier bind je de ijzers onder deze winter

Alle schaatsbanen | Redactioneel door

Zeven leuke pop-up schaatsbanen

2 december 2017 Toerisme Landelijk Rondjes zwieren op de kunstschaats, kilometers maken op noren of achteruit schaatsen op ijshockeyschaatsen. Op een ijsbaan kan iedereen terecht. Fanatieke schaatsers kunnen met de handen op de rug rustige rondjes schaatsen en beginnelingen zetten hun eerste slagen op de ijzers met een stoel als houvast. Ervaren of onervaren, klein of groot: bij deze pop-up ijsbanen moet je zijn!

Foto 1. Kom je schaatsen in het Nederlands Openluchtmusem? Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Schaatsen voor het Kurhaus

SCHEVENINGEN - Eén van de bekendste schaatsbanen die elke winter weer in Nederland opduikt, is toch wel Kurhausplein on ice, onderdeel van het winterse sprookje Cool Event Scheveningen. Deze ijsbaan is maar liefst zeshonderd vierkante meter groot. Breng ook meteen een bezoekje aan de Ice Expo, waar je ijssculpturen kunt bewonderen. Naast de Pier op de boulevard van Scheveningen is bovendien een mega Ice Roetsjbaan opgetuigd, waar je vanaf kunt glijden in een band. Als je hier dat warme wintergevoel niet krijgt...

Kurhausplein on Ice is geopend van 11 november 2017 tot en met 14 januari 2018.

Zwieren in het centrum van Ede

EDE - Heel wat steden en dorpjes worden in de winter voorzien van een ijsbaan, en zo ook Ede. Bij Friends on Ice is er een baan van twintig bij vijfentwintig meter te vinden, middenin het centrum van Ede. Moe en koud van het schaatsen? Plof dan neer op een van de terrasjes rondom de schaatsbaan. Er is een Grand Café, koek & zopie, poffertjeskraam en friettent voor hongerige magen. Op vrijdagavond gaan de gekleurde lichten aan en is het tijd voor discoschaatsen. Iedere maandagavond staat bovendien een wedstrijd curling op het programma.

Friends on Ice is geopend van 9 december 2017 tot en met 20 januari 2018.

WinterparadIJS Amersfoort

AMERSFOORT - Meer dan zeshonderd vierkante meter meet de ijsbaan van WinterparadIJS Amersfoort die het Eemplein alweer voor het vijfde jaar in wintersferen brengt. De ijsbaan is perfect voor peuters en kleuters die hun eerste stapjes op het ijs zetten omdat er een extra grote krabbelbaan is. Ben je al iets ouder en wil je heel goed leren schaatsen? Meld je dan aan voor schaatsles en breng de theorie meteen in praktijk bij het discoschaatsen.

WinterparadIJS Amersfoort is geopend van 24 november 2017 tot en met 7 januari 2018.

Onder de Euromast

ROTTERDAM - Schaatsen onder twinkelende lichtjes, naast de imposante Euromast. Dat kan in Rotterdam bij de ijsbaan met de toepasselijke naam Schaatsen onder de Euromast. Zwier hier rondjes hand in hand met je geliefde. Als het donker wordt gaan de lampjes aan en wordt de glühwein opgewarmd voor toeschouwers.

Schaatsen onder de Euromast is geopend van 8 december 2017 tot en met 7 januari 2018.

Winterwonderland

UTRECHT - Met de komst van de donkere dagen is ook het Spoorwegmuseum in Utrecht omgetoverd tot een Winter Station. Arriveer met de trein in een waar winterwonderland, met een antieke carrousel, kampvuurtjes en natuurlijk een echte ijsbaan.

Winter Station is geopend van 23 december 2017 tot en met 7 januari 2018. Moet je eens kijken wat een gezelligheid:

Schaatspret in Helmond

HELMOND - Ook in Helmond staat een schaatsbaan klaar om verkend te worden. Midden op de Markt kun je een rondje wagen op het gladde ijs van de ijsbaan van driehonderd vierkante meter. Na het schaatsen ben je meteen in de kerstsfeer, want de baan is gezellig aangekleed. En we hebben horen zeggen dat de Kerstman ook geregeld een kijkje komt nemen..

De schaatsbaan in Helmond is geopend van 20 december 2017 tot en met 7 januari 2018.

Ouderwets wintervermaak

ARNHEM - Bind de ijzers onder in het gezellige Openluchtmuseum in Arnhem. Hier staat een grote ijsbaan voor de nagebouwde Amsterdamse Westerstraat. Schaatsen zijn gratis te leen! Of roetsj met een vaartje van de sleehelling voor de molen. Wist je dat ze al vanaf de zeventiende eeuw van kunstmatige bergen sneeuw afglijden?

De ijsbaan in het Openluchtmuseum is geopend van 9 december 2017 tot en met 21 januari 2018.

Foto 2. Kom zwieren bij Cool Event Scheveningen. Foto: Cool Event Scheveningen
Foto 3. Lekker schaatsen voor de Amsterdamse Westerstraat. Foto: Nederlands Openluchtmuseum
Foto 4. Schaatsen tussen de locomotieven in het Spoorstation. Foto: Spoorwegmuseum
Kom je ook schaatsen in Utrecht? Foto: Spoorwegmuseum
Laatst gewijzigd: 2017-11-27 22:39:51 · Gepubliceerd: 2017-11-23 17:21:50 - 1130