1

Oorlogsmuseum Overloon is bijzonder oorlogsvliegtuig rijker

Dakota in Overloon: oorlogsvliegtuig met bijzondere geschiedenis

Ga met 25% korting naar Oorlogsmuseum Overloon Persbericht door
Foto 1. De nieuwste aanwinst van het museum: de C-47 Skytrain, ook wel bekend als de Dakota. Foto: Oorlogsmuseum Overloon © Albert Hendriks.

archief oud artikel 7 december 2017 Geschiedenis Overloon, Noord-Brabant Oorlogsmuseum Overloon is een bijzonder oorlogsvliegtuig rijker: een C-47 Skytrain, ook wel Dakota, uit de Tweede Wereldoorlog. Dit Amerikaanse oorlogsvliegtuig heeft deelgenomen Varsity en heeft para's van 507 PIR boven Duitsland gedropt tijdens de oorlog. Er wordt nog onderzocht of het vliegtuig tijdens andere operaties is ingezet.

Kijk mee met de restauratie

Het Amerikaanse transportvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog kwam donderdagochtend vanuit Duitsland bij Oorlogsmuseum in Overloon aan. De romp van het vliegtuig is maar liefst zeven meter breed. Het toestel wordt in het museum gerestaureerd zodat het er weer uitziet zoals in 1945. Bezoekers kunnen meekijken met de restauratie, die waarschijnlijk een jaar gaat duren en door vrijwilligers wordt uitgevoerd. Liever goed werk dan half werk, zegt het museum hierover.

Geschiedenis van het vliegtuig

De Dakota werd in de Tweede Wereldoorlog ingezet tijdens Operation Varsity. Bijzonder: het vliegtuig heeft nog tot 2008 gevlogen. Daarna stond het opgeslagen in een militaire hangar in Duitsland.

Foto 2. Oorlogsmuseum Overloon heeft een indrukwekkende collectie aan voertuigen en andere objecten uit de Tweede Wereldoorlog. Foto: Oorlogsmuseum Overloon.

Laatst gewijzigd: 2017-12-08 12:06:14 · Gepubliceerd: 7 december 2017 - 372

Activiteiten Oorlogsmuseum Overloon

Binnen enkele weken te bezoeken

Meivakantie in Oorlogsmuseum Overloon


Tijdens de meivakantie is er van alles te beleven: * Maak een foto in een Jeep, veteranen vragen-uurtje, word verzetsstrijder, voel zelf hoe zwaar wapens uit WO2 zijn, etc. Kijk voor info op:...