Motoren en oldtimers staan in de spotlight in januari

Alle beurzen op DagjeWeg.NL | Redactioneel door

Vijf leuke evenementen voor mannen en stoere vrouwen

5 januari 2018 Toerisme Landelijk Gaat jouw hart sneller kloppen van het gebrom van een motor? Sleutel jij al sinds je dertiende aan je eigen motor of oldtimer? Dan is januari een goede maand voor jou! Deze maand staan er maar liefst vijf leuke activiteiten met motoren en auto's op de planning. Bewonder klassieke Volkswagens bij Aircooled Winterfest of show je zelfgebouwde motor bij Dé Noordelijke Motorbeurs.

Foto 1. Zie een stoere Harley-Davidson bij Dé Noordelijke Motorbeurs. Foto: Frans Van Heerden from Pexels.com

InterClassics Maastricht

MAASTRICHT - De dit jaar voor de vijfentwintigste keer gehouden InterClassics Maastricht staat bekend als een van de meest vooraanstaande autobeurzen van Europa. Oltimers in alle soorten en maten zijn hier te bekijken, van merken zoals Jaguar, Ferrari, Maserati, Aston Martin enzovoorts. Daarnaast krijgen klassiekers van de Grand Prix hier een podium, maar liefst achttien topstukken passeren de revue. Daarnaast zie je ook heel wat bijzondere onderdelen van klassieke auto's, voor de liefhebber. Van donderdag 11 januari tot en met zondag 14 januari in MECC Maastricht.

Aircooled Winterfest

ROSMALEN - Gek op mooie Volkswagens en droom je van je eigen Kever? Of lijkt het je fantastisch om door Europa te toeren in je eigen Volkswagenbusje? Dan zit je bij Aircooled Winterfest op vrijdag 6 en zondag 7 januari in Autotron Rosmalen helemaal goed. De mooiste Volkswagens kun je hier van alle kanten bekijken, van doodgewone modellen tot unieke exemplaren. Heb je zelf een Kever of Volkswagen? Scoor hier dan unieke onderdelen of kekke accessoires. Extra leuk: op zondag maak je kans op een echte Kever!

Ook in Autotron: de Nationale Oldtimerbeurs

ROSMALEN - Een week later vindt in Autotron in Rosmalen de Nationale Oldtimerbeurs plaats. Bewonder hier de mooiste klassieke tweewielers: motoren, bromfietsen en zelfs fietsen. Internationale artiesten zijn overgevlogen om je te voorzien van een mooie airbrushshow en uiteraard kun je je eigen tweewieler ook laten airbrushen. Van donderdag 13 januari tot en met zondag 14 januari in Autotron Rosmalen

Dé Noordelijke Motorbeurs

ASSEN - Kleding, accessoires, rijopleidingen, hoorbescherming, gereedschap en zelfs verzekeringen. Bij Dé Noordelijke Motorbeurs is letterlijk alles te vinden wat te maken heeft met motorrijden. De beurs is dit jaar voor het eerst te vinden in de TT-Hall in Assen in plaats van de MartiniPlaza in Groningen. Leer alle ins en outs van motormerken zoals Suzuki, Honda, BMW, Triumph en Harley-Davidson. Heb je ooit een motor zelf gebouwd of aangepast? Dan is dit het jaar om 'm vol trots te showen tijdens de Custom Bike Show. Van iedere zelfgebouwde motor worden gratis professionele foto's gemaakt. Van vrijdag 19 januari tot en met zondag 21 januari in TT-Hall Assen

Kijk je liever naar motoren die in beweging zijn dan naar stilstaande modellen? Dan is de Supercross Goes echt iets voor jou. Honderden coureurs strijden om de prijs in hun eigen klasse. Hiervoor is ruim 1.500 kub leem uit Limburg naar de Zeelandhallen gebracht, waarmee een vet circuit is gemaakt. Juig jij je favoriet toe op 19 en 20 januari?
Foto 2. Oude Kevers bij Aircooled Winterfest. Foto: RonV Photography
Laatst gewijzigd: 2018-01-04 15:31:05 · Gepubliceerd: 2018-01-03 16:51:03 - 638