Rondje rond de wereld op de Vakantiebeurs 2018

Bezoek de Vakantiebeurs |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Ontmoet de locals en kies je favoriete vakantiebestemming

9 januari 2018 Toerisme Utrecht, Utrecht Even lunchen in Griekenland, een cocktail drinken op het strand van Curaçao en genieten van dansende Maori. Het kan allemaal tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht van woensdag 10 januari tot en met zondag 14 januari. In slechts één dag tijd wandel je hier door alle continenten heen en kom je de leukste ideeën tegen voor je volgende vakantie.

Foto 1. Tapas op het Spaanse terras of Duitse braadworst? Proef van heerlijke hapjes op de Vakantiebeurs. Foto: © Jaarbeurs Utrecht.

Naar de sneeuw of naar de zon?

Zodra je de jaarbeurs binnenwandelt, kijk je je ogen uit. Om je heen klinkt een kakafonie van verschillende talen. Italiaans, Spaans, Grieks, Perzisch, Chinees, noem maar op. Negen grote hallen zijn omgetoverd tot vakantieoord. Je loopt door Afrika, Noord-Europa, Oceanië, wat je maar wilt. Eenmaal bij Duitsland aangekomen, dringt de geur van braadworst je neus binnen. Iets verderop klinkt er Oostenrijkse muziek en is het alsof je opeens in een Oostenrijkse après-skihut bent beland. Of je nu naar de zon wilt of naar de sneeuw, op de Vakantiebeurs kom je van alles tegen. En wil je liever niet te ver van huis? Dan kijk je in hal 10, met alle informatie over Nederland, Groot-Brittannië en Scandinavië!

Nieuw dit jaar: belevingspleinen en theaters

Net als ieder jaar is de Vakantiebeurs an sich al een heerlijk dagje uit. Nieuw dit jaar zijn de vijf theaters waar influencers, reisorganisaties en locals presentaties houden. In de Experiencehal loop je door een virtual reality-straat, geniet je van hapjes bij de foodtrucks en leer je koken tijdens één van de kookworkshops. Kortom: een hal bomvol beleving! Op het Urban Terras vind je aanbieders van stedentrips en laten de locals je de hotspots van verschillende steden zien. Ga tot slot een rondje fietsen in de Actief, Fiets en Wandelzone en strijk halverwege naar aan het groene picknickveld. Bijzonder: er is ook speciale aandacht voor naaktrecreatie in de Blootstraat (bezoekers worden wel geacht kleding aan te hebben).

Ontmoet de locals!

"Ik ben net in Zuid-Afrika geweest", vertelt Melanie. Natuurlijk niet echt, maar op de Vakantiebeurs, waar hal 2 de sfeer van Afrika ademt. "Je kunt hier echte bobotie eten bijvoorbeeld, maar het zijn vooral de mensen zelf die voor de sfeer zorgen", legt Melanie uit. "Overal vind je locals, zoals Maori, uit Nieuw-Zeeland en mensen uit India of Japan. Zij delen hun ervaringen en geven antwoord op persoonlijke vragen. Stel, je vindt Tokyo een mooie stad, maar zou ook wel een andere stad willen bezoeken. Of je wilt ergens heen waar je je hond mee naartoe kan nemen. Zij vertellen dan wat ook leuk is en geven tips."

Culinaire route en tokkelen van de uitkijktoren

Tijdens de Vakantiebeurs kom je helemaal in vakantiesferen. Zo kun je in de knusse Carribean Village heerlijk dansen met de lokale bevolking van de Caribische eilanden. Voor even waan je je op Curaçao of Aruba. Loop je liever over de boulevard in Barcelona? Kom dan tapas eten op het Spaanse terras. Een echte aanrader is de Culinaire Route. Met een strippenkaart op zak loop je onder andere door Amerika, Iran en Ierland om de meest tongstrelende drankjes en hapjes te proberen. Voor kinderen is er een speciale Kids Route, boordevol interactie en leuke opdrachten waaronder tokkelen of abseilen. Ben je een echte avonturier? Ga dan snel naar Outfreeca in hal 12! Wandelen, fietsen, suppen of tokkelen van een uitkijktoren; het kan hier niet avontuurlijk genoeg. Hier vind je alle informatie over een actieve vakantie. Bergschoenen aan en gaan!

Kaartjes voor de Vakantiebeurs

Een dagkaart voor de Vakantiebeurs in Utrecht is online te bestellen voor € 12,- en kost aan de kassa € 15,50. Kinderen tot en met zestien jaar mogen gratis naar binnen. Dit jaar is de Vakantiebeurs voor het eerst op zaterdagavond te bezoeken.
Foto 2. Ga ook tokkelen of abseilen bij Outfreeca in hal 12! Foto: © Jaarbeurs Utrecht.
Foto 3. Ontmoet de locals van je favoriete vakantiebestemming. Foto: © Jaarbeurs Utrecht.
Foto 4. Kinderen volgen de spannende Kids Route met leuke opdrachten. Foto: © Jaarbeurs Utrecht.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-01-12 11:52:46 · Gepubliceerd: 2018-01-09 10:31:17 - 542