Schaatsen op olympische grond

Schaatsen op De Coolste Baan van Nederland |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Treed in de schaatssporen van wereldkampioenen

26 februari 2018 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Het iconische Olympisch Stadion in Amsterdam werd in 1928 gebouwd voor de Olympische Spelen. Negentig jaar later zijn er al veel kilometers afgelegd in het stadion, te voet en per schaats. Dit jaar wordt het Olympisch Stadion omgebouwd tot De Coolste Baan van Nederland en kun je er schaatsen. Boek ook meteen een rondleiding door de catacomben van het stadion en haal herinneringen op van 90 jaar sportgeschiedenis.

Foto 1. Schaatsen op olympische grond! Foto: De Coolste Baan van Nederland

De Coolste Baan van Nederland

Hoewel de deuren van het Olympisch Stadion Amsterdam normaal gesproken alleen openen op afspraak, is van 18 januari tot 28 februari iedereen welkom. Deze dagen transformeert het stadion in een schaatsbaan van vierhonderd meter lang, genaamd De Coolste Baan van Nederland. Schoolklassen oefenen rondjes op de ijzers, stelletjes zwieren hand in hand over het ijs, jonge kinderen volgen schaatsles en degenen die in zijn voor iets nieuws wagen zich aan een clinic curling. En dat allemaal op olympische grond, waar geschiedenis geschreven is!

Kan het voor jou nooit koud genoeg? Laat je uitdagen door het Freezlab in het Olympisch Stadion, waarbij je drie minuten in een gekoelde cabine van -110 graden Celsius gaat. Alleen voor echte diehards!

Een spectaculair slot

Voor echte schaatsliefhebbers blijft het Olympisch Stadion nog een paar weken langer interessant. Van 9 tot en met 11 maart staat het ISU WK Allround op de planning. De beste allround schaatsers ter wereld strijden in Amsterdam voor goud. Extra bijzonder: 125 jaar geleden werd Jaap Eden in Amsterdam gehuldigd als de eerste officiële wereldkampioen allround schaatsen. Hij en andere wereldkampioenen die in zijn voetsporen zijn getreden, krijgen een eerbetoon tijdens het ISU WK Allround.

In de catacomben

De poorten van het Olympisch Stadion zijn normaal gesproken gesloten voor het publiek, maar tijdens De Coolste Baan van Nederland ben je welkom voor een exclusief kijkje achter de schermen. Met een groep van minimaal vijf personen duik je in de catacomben van het stadion en passeren hoogtepunten uit de Nederlandse sportgeschiedenis de revue. Een hoop nostalgische gevoelens en onvergetelijke anekdotes gegarandeerd! Uiteraard komt de rijke schaatsgeschiedenis van ons land ook aan bod. Let op: de rondleidingen zijn alleen op afspraak, zowel overdag, 's avonds als in het weekend en worden georganiseerd door het Olympisch Stadion. Kosten: € 12,50 per persoon. Pinnen is niet mogelijk.

Praktische informatie

  • Waar? Olympisch Stadion in Amsterdam;
  • Hoe duur? Tickets kosten € 12,50 voor volwassenen en € 8,50 voor kinderen. Kaartjes kun je online kopen en aan de kasse, op basis van beschikbaarheid. Kaartjes voor het ISU WK Allround zijn uitsluitend online te koop. Voor de rondleiding dient ook online gereserveerd te worden;
  • Wanneer? Van 18 januari tot 28 februari. Let op: de openingsavond op 18 januari is exclusief. Vanaf 19 januari is iedereen welkom.
Foto 2. Kom schaatsen in de avond! Foto: De Coolste Baan van Nederland

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-02-26 09:38:38 · Gepubliceerd: 2018-01-17 15:22:56 - 2862