1

De Omanido leeft voort in het theater

Hendrik Groen en zijn bejaarde kornuiten in het theater

Hendrik Groen in het theater Nieuws door
Foto 1. De leden van de Omanido-club. Foto: Bos Theaterproducties © Raymond van Olphen

archief oud artikel 26 januari 2018 Cultuur Landelijk Dat Hendrik Groen oud is maar nog lang niet dood, zagen we al in de televisieserie 'Het geheime dagboek van Hendrik Groen'. Samen met andere rebelse bewoners van het verzorgingshuis waar hij woont, richt hij de groep Omanido op: oud maar niet dood. Met een lach en een traan keken veel Nederlanders wekelijks naar hoe de groep bejaarden zoveel mogelijk uit het leven probeerde te halen. Helaas zit de laatste aflevering op televisie er alweer op, maar niet getreurd: Hendrik Groen keert terug in het theater.

Boek, televisieserie en theatershow

Het boek Pogingen iets van het leven te maken gaf veel Nederlanders een inkijkje in het leven in het verzorgingshuis waar Hendrik Groen woont. Toen daarna de televisieserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen een jaar lang het wel en wee in het verzorgingshuis van Hendrik Groen toonde, werd hij al snel de lievelingsoudere van veel mensen. Als klap op de vuurpijl zijn Hendrik en zijn vrienden nu ook te zien in het theater, maar wel in een show met een verrassende insteek.

Beau Schneider als Hendrik Groen

De ouderen worden namelijk gespeeld door jonge acteurs. De hoofdrol van Hendrik Groen is voor Beau Schneider en de rol van de strenge directrice spelen Plien van Bennekom en Cynthia Abma. Om toch de vele bewoners van het verzorgingshuis weer te geven, wordt de cast bij iedere voorstelling bijgestaan door een (ouderen)koor uit de regio. Het koor speelt een figurantenrol en brengt oud-Hollandse liederen ten gehore.

Neem alvast een kijkje:

Hendrik Groen: het verhaal

Het verhaal van Hendrik Groen gaat over een bejaarde in een verzorgingshuis die samen met zijn vrienden een club opricht: Omanido, oud maar niet dood. Samen proberen ze geregeld op stap te gaan. Ook de eerlijke bespiegelingen over het ouder worden komen aan bod: ziektes, Alzheimer, dood en onmogelijke regels van het tehuis.

De theatershow is te zien van 24 januari tot en met 28 april in theaters door het hele land. Kijk snel of de voorstelling bij jou in de buurt te zien is!

Foto 2. De bejaarden en de leden van het koor als figuranten. Foto: Bos Theaterproducties © Raymond van Olphen
Foto 3. Tijd voor overleg in het verzorgingshuis. Foto: Bos Theaterproducties © Raymond van Olphen

Laatst gewijzigd: 2018-01-24 17:24:07 · Gepubliceerd: 26 januari 2018 - 681