De leukste markten in de winter

Markten en braderieën in Nederland | Redactioneel door

Geniet van winterse sferen op een markt in januari en februari

20 januari 2020 Toerisme Landelijk Bezoek een markt in een grote stad of pittoresk dorpje, struin langs kraampjes vol koopjes en geniet van de heerlijke winterse sfeer. Deze markten en evenementen staan op de planning in januari en februari.

Foto 1. Bezoek een gezellige boeken- en platenmarkt. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

25 & 26 januari: Brocante d'Hiver

GELDROP - Brocanteurs struinden door Frankrijk, Engeland en België en duikelden daar de mooiste brocante vondsten op. Die namen ze vervolgens mee en op 25 en 26 januari staan ze te pronken op Brocante d'Hiver. Op deze sfeervolle fair op Kasteel Geldrop is het voor liefhebbers van brocante vast niet moeilijk om iets moois op de kop te tikken. Bovendien wacht er in de Oranjerie koffie met iets lekkers om de vondst of een gezellige dag te vieren.

25 & 26 januari: Western Experience

's-HERTOGENBOSCH - Fans van country en western haasten zich op 25 en 26 januari naar de Brabanthallen voor de Western Experience 2020. Zoek je weg tussen de grote cowboyhoeden en geniet van countrymuziek en country line-dancing. Op de grote Western Markt is western kleding te koop, zoals hoeden en cowboylaarzen en kun je andere accessoires en zelfs meubels scoren.

25 & 26 januari, 15 & 16 februari: Vlooienmarkt IJ-Hallen

AMSTERDAM- Er is weer een Vlooienmarkt in de IJ-Hallen. Dé plek om dat ene speciale verzamelstuk te scoren of leuke vintage hebbedingetjes en echt antiek. Deze vlooienmarkt is namelijk enorm! Je kunt er bijna verdwalen tussen de vele kramen. Hou dan meteen je ogen open voor unieke woonaccessoires en kleding die nét even anders is, want daar staat deze markt wel een beetje om bekend. Weet je zeker dat niemand hetzelfde aanheeft op dat ene feestje.

1 februari: Vlooienmarkt Enschede

ENSCHEDE - Alleen al voor de plek is de Vlooienmarkt Enschede de moeite waard: in een grote hangar op een vliegveld. Rijd over de startbanen van Vliegveld Twente en parkeer vlakbij Hangar 11. Terwijl je de zweefvliegtuigen ziet opstijgen en landen stap je door de enorme deuren waar vroeger F16's doorheen gingen. Onder het gewelfde dak is alle ruimte voor de 300 kramen vol antiek, vintage, curiosa en nog veel meer. De koopjesjacht kan beginnen!

6, 7 en 8 februari: Sneeuwklokjesfeest

WOLFHEZE - Dol op bloeiende voorjaarsbloemen? Dan is het Sneeuwklokjesfeest op De Boschhoeve helemaal iets voor jou. De bloeiende bollen in de boerentuin en boomgaard brengen je meteen in de stemming voor de lente. Hier vind je een uitgebreide collectie aan sneeuwklokjes, bijzondere bolgewassen en voorjaarsbloeiende heesters en vaste planten. Maar ook handbeschilderd servies en glaasjes, kaarten, tekeningen en sieraden: allemaal met sneeuwklokjes!

9 februari: Snuffelmarkt

LEXMOND - Kleding, speelgoed, boeken, kunst, woonaccessoires: je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het op de Snuffelmarkt in Lexmond. Hier draait alles om tweedehands spullen. De markt is in de zalen van Huis Den Bosch. Even een hapje en drankje tussen het shoppen door kan ook, want er is een gezellige bar.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Op zoek naar de mooiste spulletjes op de markt. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-01-22 14:01:57 · Gepubliceerd: 20 januari 2020 - 414265