De leukste markten in juni en juli

Markten en braderieën in Nederland |  
Redactioneel door
Foto 1. Ga gezellig naar een markt, zoals de Midsummer Fair in Zeijen. Foto: Janet Vermist

18 juni 2022 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een markt! Daar scoor je mooie tweedehands koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten staan op de planning in juni en juli!

25 juni: langste dag in Hattem

HATTEM - In het mooie vestingstadje Hattem vieren ze dat de langste dag van het jaar is geweest met een Langste Dag braderie vol activiteiten. Ontdek de mooiste aanbiedingen in de kraampjes van de winkeliers en in hun winkels, maar wees daar wel vroeg bij. Ze starten namelijk al om 8:00 uur. En schuif aan bij de langste ontbijttafel, geniet van straattheater, zie beeldhouwers aan het werk, volg een workshop batikken en doe mee met de langste line dance. Voor kinderen is er een springkussen en een grote kleurwand.

26 juni: IJsselfestival

ZUTPHEN - Hou je van vis? Dan wil je het IJsselfestival Zutphen niet missen, want daar staat een vismarkt van zo'n vijftig meter! Ook als je niet van vis houdt is dit een belevenis dankzij de shantykoren en het grote terras in sfeer. En daarna snel naar de Boerenmarkt vol streekproducten. Onderweg is van alles te beleven in het centrum en natuurlijk op de IJssel. Zoals demonstraties op het water van de brandweer en een ridderschip vol ridders. Op de vaste wal klinkt live muziek en zie je prachtige oldtimers. Ook voor de kinderen is van alles te doen.

2 en 3 juli: Midsummer Fair

ZEIJEN - Zin in een dag vol lekkere hapjes, live muziek, theater en shoppen? Dan wil je naar de Midsummer Fair in Zeijen. Hier shop je van alles voor je huis én tuin, fraaie vintage spullen en kleren, sieraden, kunst, handgemaakte cadeautjes en lekkere hapjes. Even uitproberen kan bij de proeverijen. En wie moe is ploft neer op één van de terrasjes met live muziek. Eigenlijk is dit een hip tuinfeestje, want de fair is rond de Oranjerie van Zeijen.

3 juli: Brocante Fair

HULSBERG - Klein, maar fijn. Dat is de Brocante Fair bij de Hertjes. Er staan ongeveer 25 kramen op het terrein, maar dan wel met de prachtigste brocante en antiek. Van fraaie houten schermen en meubeltjes tot leuke potten en curiosa. Hier voel je je even een schattenjager. En natuurlijk is er ook Limburgse vlaai te koop voor een rustmomentje tussendoor.

9 juli: Streekmarkt de Vertakking

RYPTSJERK - Streekmarkt de Vertakking is alleen al om de plek de moeite waard: in de siertuinen van een monumentale Friese boerderij. Daar staan overal kraampjes klaar met de lekkerste streekproducten. Maar er is nog veel meer te vinden, zoals verzorgingsartikelen, handgemaakte cadeautjes en kleding. Allemaal van kleinschalige bedrijven uit de regio. Natuurlijk ontbreekt een gezellig terras niet. En wandel ook zeker even door de tuinen die nu, in de zomer, op hun mooist zijn.

10 juli: Montmartre Markt

VAASSEN - Zin in Frankrijk, kastelen en dat echte vakantiegevoel? Iedereen die nu roept 'Oui s'il te plaît!' kan terecht bij de Montmartre Markt op het plein voor Kasteel Cannenburch. Terwijl live Franse chansons worden gezongen, slenter je zelf langs kraampjes vol met Franse producten. Er is antiek en brocante, maar ook kunst, leuke hebbedingetjes, boeken en natuurlijk Franse lekkernijen. De markt is gratis, wil je ook het kasteel bezoeken bestel dan snel en makkelijk tickets online.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Mmmm, streekproducten op de markt. Foto: Pixabay © Michal Jarmoluk
Foto 3. Scoor antieke spullen op een brocantemarkt. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2022-06-20 10:16:26 · Gepubliceerd: 18 juni 2022 - 492968