1

De leukste markten in april

Markten, fairs, beurzen en braderieën

Markten en braderieën in Nederland   Redactioneel door
Foto 1. Kom rondsnuffelen op de Kofferbakmarkt van Oss. Foto: Car Boot Sale

2 maart 2023 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een markt! Daar scoor je mooie tweedehandse koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten staan op de planning in april.

1 en 2 april: Ibiza Xperience Fair

DEN BOSCH - Ook helemaal genoeg van de kou en regen en hartstikke zin in de zomer? Ga dan naar de Ibiza Xperience Fair, waar alles in het teken staat van dit zonnige eiland. Voor de deur hoor je de Ibiza sounds al en binnen kom je terecht op de bekende hippie markten van het eiland. Relax in de zomerse lounge area, drink een tropisch sapje op een terrasje en snuffel bij de kleurige kraampjes naar sieraden, droomvangers, kleding, spullen voor je interieur en nog veel meer. In de spirituele hoek kun je je laten masseren, workshops volgen en je even helemaal op retraite voelen.

2 april: Piepperrace Markt

VOLENDAM - De zeilen zijn gehesen. De tjalken, skûtsjes, klippers en vissersboten maken zich klaar voor de start: het is op 2 april de tweede dag van de Piepperrace. Een zeilspektakel dat start en finisht in de haven van Volendam. En terwijl de boten racen kun je in het hart van het dorp struinen langs de marktkraampjes van de Piepperrace Markt. Genieten van spektakel op het water, de pittoreske straatjes van Volendam ontdekken, bijkomen op gezellige terrasjes en thuiskomen met toffe koopjes. Dit is een compleet dagje uit!

9 april: Kofferbakmarkt

OSS - Even de snelweg af bij Oss en je staat voor je het weet op het strand van de Geffense Plas, midden in een mooi groen recreatiegebied. Daar is op 9 april een Kofferbakmarkt, direct naast het water en met de gezellige sfeer van een vrijmarkt. Een kleurig gezicht als je aankomt. De kleren hangen aan autodeuren en de vele spullen liggen in de kofferbakken, op kleedjes en op provisorisch gemaakte uitstaltafels van dozen en andere makkelijk mee te nemen materialen. Je ziet het meteen: hier zijn koopjes te scoren!

16 april: Garage Sale

VELDHOVEN - De Garage Sale in de wijk Cobbeek is elk jaar weer een feestje. De hele wijk doet mee! Je ziet direct waar je welkom bent aan de vrolijke ballonnen, vlaggetjes en partytenten. Er klinkt vrolijke muziek en terwijl je door de wijk van tuin naar garage slentert op zoek naar kekke koopjes, kom je onderweg een ballonnenclown tegen en een heuse troubadour met zijn minipiano. Kinderen mee? Dan willen ze vast geschminkt worden of zo'n stoere tijdelijke tattoo krijgen van de schmink artiest.

22 en 23 april: Voorjaarsmarkt Bourtange

VELDHOVEN - In Vesting Bourtange ga je terug naar het jaar 1742, toen de soldaten er legerden om de grenzen te beschermen. Op 22 en 23 april vind je binnen de groene bolwerken niet alleen historische monumenten en authentieke huisjes, maar ook een gezellige voorjaarsmarkt. Bekijk wat er allemaal te koop is in de kraampjes, plof neer op een terrasje, geniet van de optredens van de artiesten en bezoek tussendoor een van de musea. Voor kinderen is er een kinderplein met allemaal activiteiten.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Mmmm, streekproducten op de markt. Foto: Pixabay © Michal Jarmoluk
Foto 3. Scoor antieke spullen op een brocantemarkt. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-03-27 14:19:22 · Gepubliceerd: 2 maart 2023 - 532458