De leukste markten in augustus en september

Markten en braderieën in Nederland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Geniet van gezelligheid op een markt in augustus en september

7 augustus 2021 Toerisme Landelijk Zo langzamerhand zijn er weer wat leuke markten die we kunnen bezoeken! Scoor mooie tweedehands koopjes, snuffel rond voor je tuin of koop kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten staan op de planning in augustus.

Foto 1. Op zoek naar de mooiste spulletjes en lekkerste streekproducten en fruit op de markt. Foto: DagjeWeg.NL

7 augustus: Streekproductenmarkt Nienoord

LEEK - Loop of fiets op 7 augustus het erf op bij Landgoedboerderij Oosterheerdt en je valt met je neus in de boter! Op de Streekproductenmarkt Nienoord zijn de lekkerste producten uit de streek verzameld. Denk aan kaas, chutney, jam, groenten en fruit. Maar ook koekjes, taartjes en brownies! Met het seizoen wisselt ook het aanbod van de producten op deze markt. Naast etenswaren zijn er ook vaste planten, wol en gebreide producten te koop.

14 augustus: langste braderie van Zeeland

HEINKENSZAND - Een boerenmarkt en een eindeloze rij aan kramen vol mooie en voordelige producten. In het Zeeuwse Heinkenszand hebben ze de langste braderie van Zeeland, met 1,5 kilometer aan kramen! Geniet van gezellige muziek, terwijl je over de braderie struint op zoek naar iets moois of lekkers. Er zijn verschillende demonstraties en onderweg komen bezoekers straattheater tegen. Voor de kinderen is er een vrijmarkt waar zij hun spulletjes aan de man brengen. Een gezellig uitje voor het hele gezin!

14 & 15 augustus: Brocante Antiek Markt

BEEKBERGEN - Ga op zoek naar dat ene bijzondere item op de Brocante Antiek Markt in Beekbergen. Aanbieders uit binnen- en buitenland verzamelen zich bij het Ford Museum met hun mooiste spullen. Struin lekker over de markt en bezoek het Ford Museum! Het bezoek aan het museum is inbegrepen bij de entreeprijs voor de brocantemarkt.

22 augustus: Zomer fair Veenhuizen

VEENHUIZEN -Foodtrucks zoeken een plekje en kramen worden opgezet in de tuin van Het Verenigingsgebouw voor de Zomer fair Veenhuizen. Op 22 augustus kun je op deze zomerse markt terecht voor lekkere en lokale producten. Proef van lekkere kaasjes, bekijk mooie producten gemaakt bijenwas en scoor een lekker broodje bij de gehaktballenexpress. Ideaal: parkeren is gratis!

28 augustus: Walk Art Markt

ZEIST - Op de Walk Art Markt brengen kunstenaars hun creaties naar het publiek. Zo'n 70 kramen staan vol met keramiek, schilderijen, tekeningen, beelden en nog veel meer. Bewonder alle creatieve en kunstzinnige voorwerpen en geniet daarnaast van het gezellig programma rond de markt in het Walkartpark.

11 & 12 september: Salt Market

SCHEVENINGEN - Met een frisse zeebries door je haren struinen over de boulevard van Scheveningen. Dat klinkt al heerlijk toch? Op 11 en 12 september is dat nog leuker, want dan komt daar de Salt Market bij. Duikel de mooiste vintage spulletjes op en struin langs alle kraampjes vol handmade producten en lekkernijen. Toegang tot de Salt Market Scheveningen is gratis.

18 & 19 september: Militaria Markt

BEST - Tijdens Remember September, een groot evenement rond WOII, is er naast de andere activiteiten ook een Militaria markt. Op 18 en 19 september zijn hier originele spullen uit de Tweede Wereldoorlog te koop en vinden verzamelaars er bijzondere objecten. Tientallen kramen staan verspreid over het hele terrein van het evenement Remember September. Op het programma staan onder meer reenactment, een army tour en rondritten in WOII-voertuigen.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Verse bloemen scoor je op de markt. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2021-08-05 15:38:02 · Gepubliceerd: 7 augustus 2021 - 453331