De leukste markten in december

Markten en braderieën in Nederland   Redactioneel door
Foto 1. Even wat warms drinken op een gezellige wintermarkt. Foto: Julius Silver via Pixabay

28 november 2022 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een markt! Daar scoor je mooie tweedehands koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten staan op de planning in december - en daar vind je al de eerste kerstmarkten tussen!

10, 17 en 26 december: Briekantiek

HEEREWAARDEN - In het smalste stukje tussen de rivieren Maas en Waal ligt een oude steenfabriek vol antiek, industrieel ijzer, vintage en nog veel meer! Welkom bij Briekantiek, waar je van alles vindt voor je huis en tuin. Buiten staan fraaie beelden (soms enorm), bloempotten en vintage tuinmeubilair. Binnen vind je bijzondere tafeltjes, fraaie antieke kasten, curiosa en kunst om vergeten hoekjes mee te vullen, grote religieuze houten beelden en een flinke verzameling tribal kunst. Teveel om op te noemen! Hier vindt je zeker iets unieks.

9 december: Winterfestijn Hattem

HATTEM - Straattheater, live muziek en de pittoreske straatjes maken van Winterfestijn Hattem een feestje. Dat begint al als je de mooie Dijkpoort doorloopt naar het historische centrum en gezellig twinkelende lichtjes je de weg wijzen naar de kerstmarkt op het Kerkplein. Van verre hoor je de kerstkoren al zingen. De kraampjes liggen vol leuke cadeautjes, kerstdecoraties en mooie spullen voor in huis. De oliebollen spetteren in het vet, het ruikt heerlijk naar verse stroopwafels en de erwtensoep staat te dampen. Gaan de kinderen mee? Voor je het weet zitten ze bij het vuur om hun eigen broodje te bakken op een stok.

10 december: XXL Platenbeurs

GRONINGEN - Muziekliefhebbers opgelet! MartiniPlaza in Groningen is weer voor even de grootste platenwinkel van het noorden tijdens de XXL Platenbeurs. De standhouders uit Nederland, België, Duitsland, en Engeland nemen hun mooiste collecties mee: meer dan 150.000 lp’s, singles, cd’s, dvd’s, blu-rays en muziekmerchandise. Met naast iconen als The Rolling Stones, Beatles en Doors ook hedendaagse artiesten als Oscar and the Wolf, Arctic Monkeys en Ed Sheeran. Hier scoor je nog echte koopjes, maar ook de mooiste collectors items.

17 december: Kerstmarkt in museum

KLUNDERT - Naar een markt in een museum, hoe gaaf is dat! Op de Kerstmarkt in het Vlasserij-Suikermuseum staan de kraampjes midden tussen de museumstukken. Normaal kom je hier om te ontdekken hoe vroeger vlas en suikerbieten werden verbouwd en verwerkt tot touw en suiker. Nu snuffel je er naar leuke spullen, glaskunst, kleding, streekproducten en nog veel meer. Door de mooie kerstaankleding van het museum, de glühwein en de snert krijg je extra zin in de kerstdagen!

18 december: Kleine Kerstmarkt

BORN - Fan van de gezellige kerstsfeer op een markt, maar niet van de enorme drukte en grootte? Dan is de Kleine Kerstmarkt in Kasteelpark Born een fijn alternatief. Op het terras van dit mooie park staan zo'n veertig kraampjes met cadeautjes, kerstspullen, kerst keramiek, zelfgemaakte kerstornamenten, houtwerk en meer. Zo kom je vanzelf in de stemming voor Kerst. Eet tussendoor een versgebakken wafel of hotdog, natuurlijk met een glas glühwein erbij. En neem een kijkje bij de creatieve kribkes die tot en met 8 januari in het Kasteelpark staan.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Mmmm, streekproducten op de markt. Foto: Pixabay © Michal Jarmoluk
Foto 3. Scoor antieke spullen op een brocantemarkt. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2022-12-07 17:45:35 · Gepubliceerd: 28 november 2022 - 522528