De leukste markten in mei en juni

Markten en braderieën in Nederland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Geniet van gezelligheid op een markt in mei en juni

3 mei 2021 Toerisme Landelijk Zo langzamerhand zijn er weer wat leuke markten die we kunnen bezoeken! Scoor mooie tweedehands koopjes, snuffel rond voor je tuin of koop kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten staan op de planning in mei en juni.

Foto 1. Op zoek naar de mooiste spulletjes en lekkerste streekproducten en fruit op de markt. Foto: DagjeWeg.NL

Let op: onderstaande markten staan nu op de agenda en gaan naar verwachting door. Of dit zo blijft is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.

15 mei, 5 & 19 juni: Hoge Veluwe Trots markt

OTTERLO - Iedere eerste en derde zaterdag van de maand vullen de bevlogen standhouders van de Trots markt het centrumgebied van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Op de gezellige markt zijn allerlei producten te koop, niet perse biologisch of fair trade, maar wel duurzaam. En met een eerlijk verhaal, wat de standhouders graag willen delen. Geniet van het prachtige park tijdens een fiets- of wandeltocht en struin tussendoor even over de markt. Een smaakvolle kaas, wat fudge of olijven mee voor thuis? Naast heel veel delicatessen zijn er ook vachten, woonaccessoires en sieraden te koop. Entree voor de markt is gratis, een bezoek aan het Nationale Park De Hoge Veluwe kost € 11,10 voor volwassenen en € 5,55 voor kinderen.

22 mei, 5 juni, 19 juni: Vlooienmarkt Bakkeveen

BAKKEVEEN - De vlooienmarkt in Bakkeveen is een begrip in de omgeving en wordt tot en met november op iedere eerste zaterdag van de maand georganiseerd. Op de grote markt duiken de eerste koopjesjagers 's ochtends al heel vroeg op om de mooiste spulletjes te bemachtigen. Op zoek naar tweedehands spullen? Op de vlooienmarkt in Bakkeveen is van alles te vinden; van kleding en speelgoed tot antiek en curiosa. Er zit voor iedereen wel wat tussen! Toegang tot de vlooienmarkt is gratis voor bezoekers, standhouders betalen € 7,- bij reservering van een plekje.

20 juni: Trots markt Kasteel Rosendael

ROZENDAAL - Trots, dat zijn alle standhouders die op 20 juni bij Kasteel Rosendael staan, apetrots op hun producten! Op de gezellige Trots markt in Rozendaal staan de kramen vol met eerlijke en het liefst zelfgemaakte spullen. Geniet van delicatessen zoals droge worst en verse honing en kies iets moois uit het aanbod kleding of woonaccessoires. De locatie bij het prachtige kasteel maakt een bezoek aan de markt nog leuker! De markt is gratis te bezoeken, toegang tot het kasteel en het park kost € 5,- voor iedereen vanaf vier jaar.

5 & 6 juni: Salt Market Scheveningen

SCHEVENINGEN - Met een frisse zeebries door je haren struinen over de boulevard van Scheveningen. Dat klinkt al heerlijk toch? Op 5 en 6 juni is dat nog leuker, want dan komt daar de Salt Market bij. Duikel de mooiste vintage spulletjes op en struin langs alle kraampjes vol handmade producten en lekkernijen. Toegang tot de Salt Market Scheveningen is gratis.

27 juni: Zeldzaam Mooi Markt

GRONINGEN - De Groningse Vismarkt is op koopzondag 27 juni het toneel van de Zeldzaam Mooi Markt. Met zo'n titel verwacht je natuurlijk alleen de allermooiste spullen. En dat is nou precies waar deze markt bekend om staat. Kijk je ogen uit en vind unieke, originele en handgemaakte producten van lokale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Kunstenaar Oscar Prinsen zorgt voor de muziek en draait allerlei oude singles; van soul en funk tot Franse chansons en pop. Extra leuk: er is een bellenblaaskunstenaar aanwezig die mega zeepbellen blaast! Toegang tot de Zeldzaam Mooi Markt in Groningen is gratis.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Verse bloemen scoor je op de markt. Foto: DagjeWeg.NL

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-05-03 08:53:02 · Gepubliceerd: 3 mei 2021 - 429709