De leukste markten in oktober en november

Markten en braderieën in Nederland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Geniet van gezelligheid op een markt in oktober en november

25 oktober 2021 Toerisme Landelijk Geniet van de herfstsfeer op een leuke markt! Scoor mooie tweedehands koopjes, snuffel rond voor je tuin of koop kunst rechtstreeks van de kunstenaar, terwijl om je heen de herfstkleuren schitteren. Deze markten staan op de planning in oktober en november.

Foto 1. Op zoek naar de mooiste spulletjes op de markt en tussendoor bijzondere herfsthapjes scoren. Foto: Pixabay @ Isa Karakus

28 oktober: Halloweenmarkt

DEN HELDER - Halloween staat voor de deur! Iedereen die dit wilt vieren kan voor geschikte spulletjes en versieringen terecht op de Halloweenmarkt. Natuurlijk is deze markt 's avonds in het donker, van 18:00 uur tot 21:00 uur. Zo zie je pas echt de effecten van de lichtjes en lantaarns en kom je al helemaal in de Halloweensfeer. Want er klinken soms rare geluiden uit de kraampjes die overal door het centrum staan. Ook kinderen vinden dit een leuke mark. Een enge spin op je wang laten schminken en dan marshmallows roosteren boven een vuurkorf, mmmmm.

30 oktober: boekenmarkt

NEERIJNEN - Vind je niets fijner om, als de wind om het huis giert en de regen tegen de ramen tikt, lekker op de bank te kruipen met een mooi boek? Dan wil je Boekenmarkt Neerijnen niet missen! Hier snuffel je lekker binnen in het Stroomhuis tussen honderden boeken. Thrillers, romans, kinderboeken, Engelse literatuur, het is er allemaal. Tussen het leesvoer liggen ook schitterende kook- en kunstboeken. Voor wie graag muziek opzet tijdens het lezen: ze hebben ook een grote collectie vinyl. Laat de winter maar komen!

7 november: Antiek- en brocantemarkt

OOSTERBLOKKER - Antiek en brocante, daar draait het allemaal om op de Antiek en brocante markt in Cultureel Centrum Pancratius. Liefhebbers kijken hier hun ogen uit, want het staat vol kramen met zilver, glas, (antieke) sieraden, aardewerk en porselein, klein antiek, boeken, speelgoed en nog veel meer. Ga op jacht naar zeldzame voorwerpen en breng ook je eigen bijzondere bezit mee, want er zijn taxateurs aanwezig! Ze proberen graag de geschiedenis van je gekoesterde schat te achterhalen. En natuurlijk de waarde.

11 t/m 14 november: Kerstfair Huis Doorn

DOORN - Kom alvast helemaal in de december feestsfeer op de Kerstfair van Huis Doorn. Ga op jacht naar mooie spulletjes en leuke cadeaus, warm lekker op bij een vuurschaal met een winters soepje of een warme wafel, bekijk kookdemo's van een chefkok, zie hoe je een champagnefles met een sabel opent en hoor van Butler Paul alles over de juiste tafeletiquette. Zo ga je straks goed voorbereid de kerst in! Enne... niemand die het erg vindt als je cadeautjes koopt voor Sinterklaas. Misschien zo'n fles Bergers 'wijn' van andere vruchten dan druiven, bloemen, wortels en zelfs boomsappen? Op 12 en 13 november is ook de KerstFair by Night.

19 t/m 21 november: Winter fair

BEEKBERGEN - Kom alvast in winterse sferen op de Brocante & Winter Fair op het sfeervolle landgoed Ruitersmolen. Lekker snuffelen tussen spulletjes voor je huis, leuke hebbedingetjes, vintage en heerlijke streekproducten. Neem gerust de kinderen mee, want die vermaken zich hier ook prima met snoepen bij de Luikse wafel of marshmallow bar, een kijkje nemen bij de watermolen of hun eigen glas laten personaliseren bij de glasversierder. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis meekomen.

19 t/m 21 november: Winter Heerlijckheid

DIEPENHEIM - Ook het mooie landgoed Warmelo wordt helemaal winters tijdens de Winter Heerlijckheid. Omringd door duizenden twinkelende lichtjes staan meer dan 120 pagodetenten op je te wachten, waarin je culinaire lekkernijen, huis- en tuindecoraties, antiek en brocante, kerstornamenten en warme wintermode vindt. Ook kunstliefhebbers komen hier van alles tegen, want in sommige tenten is het of je een kleine expositie binnenstapt. Buiten speelt live muziek en zingen de koren, er zijn activiteiten voor de kinderen en als je honger hebt volg je gewoon je neus naar een van de foodtrucks.

27 en 28 november: Winterfair Orvelte

ORVELTE - Dit weekend is het sfeervolle museumdorp Orvelte nóg sfeervoller, want door het hele dorp staan de gezellige kraampjes van de Winterfair. Bij de entree branden sfeerhaarden, overal hangen decoraties in kerstsfeer en de lampjes in en tussen de kraampjes twinkelen je tegemoet. Kom snuffelen tussen de vele brocante en anders producten, drink warme glühwein of warme chocolademelk met wat lekkers erbij en sluit af met een frisse wandeling over de heide, zandverstuivingen en door het bos rondom het dorp.

28 november: Brocante markt Venlo

VENLO - Het Flujasplein, de Kleine Beekstraat en het Dominicananplein in hartje Venlo zijn deze dag het domein van de Brocante markt. En de standhouders van de bijna 40 stands hebben er zin in! Ze laten hun mooiste spullen zien en vertellen je er graag over. De brocante en het antiek komen uit alle delen van Europa, er is hippe vintage en de omringende terrasjes nodigen uit om even lekker neer te ploffen voor koffie of een biertje. De echte shopliefhebbers kunnen daarna nog verder winkelen, want in het centrum zijn alle winkels open.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Mmmm, streekproducten op een herfstmarkt. Foto: Pixabay © Michal Jarmoluk
Foto 3. Verse bloemen scoor je op de markt. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2021-10-25 10:54:04 · Gepubliceerd: 25 oktober 2021 - 473777