De leukste markten in september en oktober

Markten en braderieën in Nederland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Geniet van gezelligheid op een markt in september en oktober

21 september 2021 Toerisme Landelijk Er zijn weer steeds meer leuke markten die we kunnen bezoeken! Scoor mooie tweedehands koopjes, snuffel rond voor je tuin of koop kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten staan op de planning in september en oktober.

Foto 1. Op zoek naar de mooiste spulletjes en lekkerste streekproducten en fruit op de markt. Foto: DagjeWeg.NL

25 september: Kinderkleding- en speelgoedbeurs

BUNNIK - De herfst komt er weer aan en dan hebben kinderen nieuwe kleding nodig voor de koude dagen. Want voor deze harde groeiers zijn de kleren van een jaar geleden vaak weer te klein. Gelukkig kun je op de Kinderkleding- en speelgoedbeurs leuke tweedehands kinderkleren vinden. Allemaal ingebracht door ouders die hier de spullen brengen waar hun eigen kroost is uitgegroeid. Daar slaag je geheid, voor een vriendelijke prijs. Niet alleen voor kleding, want op de beurs kun je ook leuke speeltjes scoren.

26 september: Fair met Flair

OUD ZEVENAAR - Niet zomaar een fair, maar eentje met flair! Geniet in het Tichelpark van live-optredens en modeshows op de Fair met Flair en zoek iets moois uit bij de vele stands van Liemerse bedrijven. Je hebt keuze uit woonaccessoires, mode, buitenleven en nog veel meer. Doe inspiratie op bij de modeshows waar de laatste modetrends voorbij komen en ga voor een hapje en een drankje naar het horecaplein. Kinderen vermaken zich ondertussen in het Kinder Wij land, met een bowlingbaan en verschillende workshops. 's Avonds tot 21:30 uur is er een programma met live-muziek, dus blijf gerust nog wat langer hangen op deze gezellige fair.

26 september: Montmartre markt

DOESBURG - De Montmartre markt van Doesburg vindt dit jaar plaats aan de Turfhaven, bij industrieel erfgoed LOC 17. Deze oude havenloods vormt een mooi contrast met de Franse atmosfeer van de markt en het antiek dat er wordt verkocht. Slenter langs brocante, kunst, curiosa en boeken, begeleid door Franse muziek. En geniet van Franse hapjes op het terras, met boven je hoofd de enorme havenkranen.

3 oktober: Wollig Landleven fair Holtingerveld

HAVELTE - Wat kun je verwachten van de Wollig Landleven Havelte? In ieder geval producten die iets met wol te maken hebben! Scoor een mooie schapenvacht of kijk toe bij het spinnen en doe mee aan een leuke workshop. Naast wol zijn er ook lifestyle en streekproducten te koop. Struin langs de kraampjes en kijk ook iets verder op deze mooie locatie bij de Toegangspoort Holtingerveld, met een informatiecentrum, schaapskooi, kinderspeelplaats en een brasserie.

3 oktober: Kinderbeurs XXL

HILVERSUM - Ze groeien als kool en met een nieuw seizoen in aantocht kunnen de kinderen vast wat nieuws gebruiken! Op de Kinderbeurs XXL vind je een enorm aanbod aan nieuwe en tweedehands kleding en speelgoed. Tegen leuke prijsjes shop je zo een wintergarderobe bij elkaar en vooruit, nog wat speelgoed alvast voor december. Het aanbod van de Kinderbeurs XXL is voor kinderen van 0 tot 10 jaar en de beurs wordt door het jaar heen op 5 locaties georganiseerd. De eerstvolgende is pas weer in het voorjaar, dus sla je slag voor de winter en herfst in Hilversum!

9 oktober: Streekmarkt de Vertakking

RIJPERKERK - Boeren en andere producenten uit de omgeving van het Friese Ryptsjerk brengen hun verse waar naar de Streekmarkt bij de Vertakking. Rond de monumentale boerderij vind je stands met onder meer groente, fruit, vis, vlees, kaas, zuivel en honing. Alle producten zijn kleinschalig geproduceerd en er zijn ook non-food producten. Vul je boodschappentassen en blijf nog even hangen op de boerderij, met theeschenkerij en de leuke modewinkel MOADE+.

14, 15 & 16 oktober: Serviezendagen Table & Flowers

WOLFHEZE - Vul de servieskast aan met de mooiste Engelse serviezen, gevonden op de serviezendagen Tableware & Flowers bij de Boschhoeve. Bezoekers hebben keuze uit een uitgebreide collectie oude en antieke Engelse serviezen. Ga voor een compleet servies of vul je eigen servies aan met losse onderdelen. Om een gedekte tafel nog feestelijker te maken zijn er ook tafellakens, servetten, bestek en kandelaars te koop. Plof na het shoppen neer in de theeschenkerij voor lekkere Franse en Engelse hapjes.

23 & 24 oktober: Herfstpracht

VAASSEN - Het mooiste en lekkerste wat de herfst te bieden heeft vind je terug op Herfstpracht. Op de gezellige markt bij Kasteel Cannenburch laten enthousiaste standhouders je graag kennismaken met hun (h)eerlijke producten. Niet perse biologisch of fairtrade, maar wel met een goed verhaal. Kom, kijk, proef en koop iets moois voor thuis! Naast de markt kun je ook Kasteel Cannenburch bezoeken en voor de kleintjes is er een speciaal activiteitenprogramma.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Verse bloemen scoor je op de markt. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2021-09-21 16:00:32 · Gepubliceerd: 21 september 2021 - 469260