Zeeland Nazomer Festival

Kijk hier voor alle informatie over vervoer, eetgelegenheden en het weer. |  
Redactioneel door

29 augustus 2005 Voor de 5e keer op rij wordt het Zeeland Nazomer Festival georganiseerd. ZNF produceert als enige zomerfestival in Nederland zelf theatervoorstellingen en presenteert die in de vorm van een festival. Van 30 augustus tot 11 september brengt het festival vier verschillende theaterproducties op locatie.

Op de trappen van de tempelachtige Nieuwe Kerk in het hart van Zierikzee wordt het Griekse drama Phaedra opgevoerd. De reizende voorstelling Ons Koninkrijk speelt zich af op de dag voor de jaarlijkse re√ľnie van veteranen van het Bataljon Zeeland. Toneelklassieker Tasso van Goethe wordt opgevoerd bij Kasteel Ter Hooge in Middelburg. Tot slot is The Ferryman aan bod. Dit is een dans-, muziek-, film- en videoproductie in een monumentale fabriekshal op de Scheldewerf in Vlissingen.

Abdij Middelburg

Naast de theaterproducties op locatie brengt het festival een eigenzinnige keuze uit bestaand Nederlands en Vlaams podiumkunstenaanbod. Het wordt gepresenteerd in de monumentale Abdij van Middelburg. Dit gebouwencomplex in het centrum van de Zeeuwse hoofdstad vormt het hart van het festival. Van 2 tot en met 11 september wordt hier een afwisselend programma gepresenteerd met theater, literatuur, beeldende kunst en muziek in verschillende genres. De hoogtepunten van dit programma zijn Ellen ten Damme met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het Limburgs Symphonie Orkest onder leiding van Ed Spanjaard met trompettist Eric Vloeimans en pianist Jeroen van Vliet, Zap Mama, Sarah Betten (ex K's Choice) en de Belgische rockzanger Arno.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-08-29 12:14:12 - 1397